Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kopci, za dużo pali

Featured Replies

Napisano

Pacjent: 1.2 8v

Co może być przyczyną dużego spalania i kopcenia? icon_rolleyes.gif

Dodam że brak kata, pełny przelot zakończony ulterem...

Napisano

> Pacjent: 1.2 8v

> Co może być przyczyną dużego spalania i kopcenia?

> Dodam że brak kata, pełny przelot zakończony ulterem...

Sonda żyje?

Napisano
  • Autor

> Sonda żyje?

tego nie wiem, ale jeden gościu powiedział mnie że sonde można tak w ogóle wyje#@ć jak nie ma kata. Mi się wydaje że to bzdura, ale pewności nie mam. Co wy na to? Co ile się sonde powinno wymieniać?

Napisano

> tego nie wiem, ale jeden gościu powiedział mnie że sonde można tak w ogóle wyje#@ć jak nie ma kata.

> Mi się wydaje że to bzdura, ale pewności nie mam. Co wy na to? Co ile się sonde powinno

> wymieniać?

ja tam częsciej jeżdze bez sondy (spalanie max bez sondy to 10l) i nie widze z tego powodu problemów

Napisano

> tego nie wiem, ale jeden gościu powiedział mnie że sonde można tak w ogóle wyje#@ć jak nie ma kata.

> Mi się wydaje że to bzdura, ale pewności nie mam. Co wy na to? Co ile się sonde powinno

> wymieniać?

bzdura sonda musi być . i musi być dobra aby mieć dobry odczyt spalin . ja mam sonde i przelot i jest wszystko ok .

sonda Pozwala na precyzyjne dozowanie składu mieszanki paliwowo-powietrzne .

jak bym sprawdził sonde .

Napisano
  • Autor

> bzdura sonda musi być . i musi być dobra aby mieć dobry odczyt spalin . ja mam sonde i przelot i

> jest wszystko ok .

> sonda Pozwala na precyzyjne dozowanie składu mieszanki paliwowo-powietrzne .

> jak bym sprawdził sonde .

Dobrze wiedzieć, czekam może ktoś jeszcze się wypowie.

ps: to już rok jak z wami jestem grinser006.gif20.GIF

Napisano

jeżeli kopci na czarno to sprawdz czy wężyk z regulatora paliwa nie spadł - nie rozszczelnił się ... czy ewentualnie regulator nie jest paliwem oblany

Napisano
  • Autor

> jeżeli kopci na czarno to sprawdz czy wężyk z regulatora paliwa nie spadł - nie rozszczelnił się

> ... czy ewentualnie regulator nie jest paliwem oblany

na czarno nie kopci. Zaraz pojde i zrobie filmik to zobaczyta grinser006.gif

Napisano

> na czarno nie kopci. Zaraz pojde i zrobie filmik to zobaczyta

a po drugie to wykręć świece i zobacz czy są mokre , czarne , suche , jaki kolor . ?

Napisano
  • Autor

> a po drugie to wykręć świece i zobacz czy są mokre , czarne , suche , jaki kolor . ?

Maćta tu filmik jak to kopci, auto nierówno chodzi bo inny komp jest teraz...

Napisano

> Maćta tu filmik jak to kopci, auto nierówno chodzi bo inny komp jest teraz...

>

kolego ale to na 99 % jest para . różnica temperatur . a wąchałeś spaliny .. ? czuć paliwa labo olej . ? jak się dobrze zagrzeje itp po dłuższej jeździe dalej ci tak kopci czy nie .

Napisano
  • Autor

> kolego ale to na 99 % jest para . różnica temperatur . a wąchałeś spaliny .. ? czuć paliwa labo

> olej . ? jak się dobrze zagrzeje itp po dłuższej jeździe dalej ci tak kopci czy nie .

Jak odpale na zimnym to nie ma tak, dopiero jak temp. lekko wzrośnie to tak kopci... paliwem troszki bije.

Napisano

jezdzisz na huyowym kompie i myslisz nad wiekszym spalaniem i dymieniem z wydechu

prosze cie sick.gif

chyba jaja sobie robisz , wloz wlasciwy komp i wtedy patrz jak sie zachowuje , na fimiku chodzi gorzej niz esiok po calym dniu pracy grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> jezdzisz na huyowym kompie i myslisz nad wiekszym spalaniem i dymieniem z wydechu

> prosze cie

> chyba jaja sobie robisz , wloz wlasciwy komp i wtedy patrz jak sie zachowuje , na fimiku chodzi

> gorzej niz esiok po calym dniu pracy

oj knapi knapi facepalm%5B1%5D.gif miałem takie kopcenie też przed zmianą głowy i gratów na 75 z kompem SPI 30.GIF

Napisano

> oj knapi knapi miałem takie kopcenie też przed zmianą głowy i gratów na 75 z kompem SPI

ale co ci to kopcenie przeszkadza? kazde auto kopci przy tych temp. widze ze masz niezla rynne to i wiecej dymu wypluwa

jesli nieubywa ci wody to sie niemartw(choc ten dym to para)

a do spalania sam wiesz ze niemozesz winic ani sondy itd dopoki nieodpalisz go na dobrym kompie

Napisano
  • Autor

> ale co ci to kopcenie przeszkadza? kazde auto kopci przy tych temp. widze ze masz niezla rynne to i

> wiecej dymu wypluwa

> jesli nieubywa ci wody to sie niemartw(choc ten dym to para)

> a do spalania sam wiesz ze niemozesz winic ani sondy itd dopoki nieodpalisz go na dobrym kompie

Ze spalaniem też miałem problem przed przerobieniem auta jeszcze i teraz moje pytanie do was czy spalanie zależy tylko od sondy? Bo generalnie płyny, filtry nowe. A wciaga luzem 9l jak nie 10

Napisano

> Ze spalaniem też miałem problem przed przerobieniem auta jeszcze i teraz moje pytanie do was czy

> spalanie zależy tylko od sondy? Bo generalnie płyny, filtry nowe. A wciaga luzem 9l jak nie 10

wedlog mnie 9 litrow to normalne spalanie tymbardziej w zimie ok.gif

Napisano

> Ze spalaniem też miałem problem przed przerobieniem auta jeszcze i teraz moje pytanie do was czy

> spalanie zależy tylko od sondy? Bo generalnie płyny, filtry nowe. A wciaga luzem 9l jak nie 10

odpal auto niech pochodzi , zgaś i wykręć świece i zobacz jak ona wygląda albo zrób foto i wrzuć . i załóż właściwy komputer .

Napisano

> odpal auto niech pochodzi , zgaś i wykręć świece i zobacz jak ona wygląda albo zrób foto i wrzuć .

> i załóż właściwy komputer .

He mój i 15 potrafi wciągnąc. biglaugh.gif Przestałem już sprawdzać.

Jeśli cały czas kopci ci na biało to pewnie masz za ubogo.

Ale najpierw doprowadź auto do stanu używalności.

tzn aby było sprawne.Sonda,czujniki,świece i reszta.

Wtedy można wymagać od auta aby paliło prawidłowo.