Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PISZCIE JAKI APETYT MAJA NASZE UNIAKI ZALEZNIE OD POGODY

Featured Replies

Napisano

WITAM uno 75ie 1498ccm 89r 8,5l /100 w zimowej sceneri drogi miejscami białe lekki mróz banana-wave.gif

Napisano

> Witam uno 1.1 60s 94r. 6,5-7 l/100 w miescie a na trasie 8-10 przy

> sredniej 140km/h

za 50zl 60km w trasie srednia 80km/h i 60km w miescie sciana.gif tearz sobie dopiero zdalem sprawe ile pali,ale w miescie duzo razu na ssaniu ruszalem i ciezka noga

Napisano

> WITAM uno 75ie 1498ccm 89r 8,5l /100 w zimowej sceneri drogi

> miejscami białe lekki mróz

nie no byl juz nieraz taki temat... wystarczy przegladnac historie..poza tym co to znaczy drogi miejscowo biale lekki mroz? i jak sie ma ktos do tego odniesc? biale bo snieg lezy czy biale od soli czy jeszcze jakies inne powody? czasem nie da sie porownac spalania 2 aut niby takich samych ale jezdzonych gdzie indziej, takie moje zdanie i takie topiki sa bezcelowe,

Napisano
  • Autor

> historie..poza tym co to znaczy drogi miejscowo biale

nie miejscowo tylko miejscami jak zawiane lub drogowcy walą w h... a to częsty polski przypadek to nie pojedziesz setką po takim podlożu chyba, nawet na zimówkach

po jakiejs autostradzie jak czarny asfalt wiadomo że spali mniej

spineyes.gif

Napisano

WITAM uno 75ie 1498ccm 89r...

W mieście 7,5 - 14l (zależy, czy chce byc pierwszy) / 100...

Poza miastem niecałe 7l / 100

Napisano

Mi wydawało się że za dużo pali - 1.0 fire. Wychodziło ponad 12 litrów na sto, czasem dużo więcej. Aż wczoraj odkryłem, że cieknie zbiornik...

Napisano

Lato: miasto ok. 7l/100 km, trasa -b.d- , zima: miasto 7-10l/100km (orientacyjnie) , trasa -b.d-

Napisano

> Lato: miasto ok. 7l/100 km, trasa -b.d- , zima: miasto 7-10l/100km

> (orientacyjnie) , trasa -b.d-

Po wszystkich jesienno-zimowych czystkach i niezbędnych wymianach od kilku tankowań trzyma dość konsekwentnie spalanie na poziomie 5.6-5.9 l/100 km. Proporcje 70%trasa-30%miasto. Na zejście poniżej 5 litrów czekam do dodatnich temperatur biglaugh.gif

Napisano

Benzynki to nie mam pojęcia ile pali.... ok 4l na miesiąc grinser006.gif bo tylko tyle co na rozruch...

LPG pali mi 6.5l/100km jazda spokojna, bez gazowania, mieszana trasa-miasto, w trasie moj rekord to 5.2l/100km przy sr 90km/h

Przy tych ostatnich mrozach spalanie nieznacznie wzroslo ale tylko do max 7l lpg/100km. Zaslugą jest tu w ogromnej mierze ciepły garaż biglaugh.gif

Napisano

Jechalem w zeszlym tygodniu pod Legnice.Tam i spowrotem spalil pelny bak wiec na trasie wyszlo 6,7 litra.

Po miescie jak liczylem gdy zima dopiero nadchodzila wyszlo 8 litrow.Teraz przy tych mrozach pewnie pewnie wiecej pali sick.gif

Oczywiscie benzynki

Napisano

miasto 6l/100km poza miastem 5l/100km, temperatura na zewnatrz nie ma wplywu na ilosc spalanego paliwka cfaniak.gif jak to w dieslu

Napisano

> Witam uno 1.1 60s 94r. 6,5-7 l/100 w miescie a na trasie 8-10 przy

> sredniej 140km/h

jak sie osiaga srednia 140km/h uno 60s ???? claps.gif

prosze bez urazy i z lekkim przymknieciem oka

Napisano

Wczoraj tankowalem LPG i wyszlo 6.82/100 Tylko miasto krótkie trasy Samochod garażowany Jazda płynna i ostrozna bo na Ślasku masa śniegu Spojrzalem na statstyke i zeszłej zimy przy mniejszych mrozach palił 9-9 5 benzyny bo nie mialem jeszcze lpg Takze jestem mile zaskoczony Pozdrawiam wszystkich

Napisano

> jak sie osiaga srednia 140km/h uno 60s ????

> prosze bez urazy i z lekkim przymknieciem oka

bez problema ok.gifcfaniak.gif

przed przerobkami max 175 ok.gifcfaniak.gif

po przerobkach zamyka licznik ok.gifcfaniak.gif

1.1 72kuce

Napisano

> jak sie osiaga srednia 140km/h uno 60s ????

hmm.gifPewnie jadąc w przepaść...

Napisano

zimą mniej pali bo mam lżejszy but.gifna śliskim 6,5l/100km

Napisano

Przy ostatnich mrozach i wydłużonym czasie nagrzewania wyszło mi nawet 13,5l/100km benzin, ale odśnieżałem autko przy włączonym silniku i próbowałem zamykać zamarznięte drzwi, a to chwilę trwało, no i jeszcze doszły mi dziry w tłumiku, które teraz zostały zaspawane i mam wrażenie, że jak zatankuję to przelicznik będzie lepszy mimo krótkich odcinków, jakie pokonuję (2-5km).

Edit: A na trasie ok.360km w jedną stronę z pełnym obciążeniem (5 osób + full bagażnik) w letnich miesiącach to ok.4,5-5,5 l/100km, chociaż w zimie podobny był wynik.

Napisano

w zimie

od 8l do 10l przy dużych mrozach i śniegu

w lecie

od 7,5l spokojna jazda do 9l ostra jazda

Czyli specialnej różnicy niema grinser006.gif

Napisano

jak jeszcze nie mialem gazu to latem na trasie potrafilem zejsc ponizej 6 na trasie a w miescie wychodzil niecale 7 przy ostrej jezdzie po miescie to latem spalil nawet 10.

zima zaczal palic 10litro pb ale ciagle jazda po 2 kilosy do pracy.

teraz na lpg na latem nie wiem ale zima od 10 do 13litrow z tym ze tylko odpalam na pb i odrazu nie czekajac na rozgrzanie auta przelaczam na gaz.

ciekawe ile latem bedzie palil. kurde mam juz gaz 2miechy a jeszcze ani jednej trasy nie bylo i nie mam jak sprawdzic

Napisano

> mogiemy sie sprawdzic

bow.gifNie chcę mieć na sumieniu Twojej klęski biglaugh.gif

Napisano

Uno 903 1991r

zima 9l/100 LPG

lato 7-8/100 LPG

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.