Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cordoba 2.0 115 KM - opinie poproszę:)

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

szukam czegoś taniego na dojazdy do pracy, teraz jeżdżę Astrą F kombi, 1.6 z gazem (71KM) i już lekko się znudziła, pali 10 litrów gazu przy jeździe z butem w podłodze non stop.

Mam do wzięcia Cordobę, rocznik 1994, 4 drzwiowa, 2.0 8V, 115 KM plus LPG.

Silnik suchy, zajefajnie jeździ, pali podobno 10 w trasie 12 na mieście gazu - nie wiem, nie sprawdzałem, wnętrze zaniedbane, tapicerka brudna i fotel kierowcy porwany, ale blacharka, zawieszenie OK.

Cena śmieszna - 3000PLN.

Brać? Są jakieś wady? To silnik VW czy Seata?

Napisano

Seat nie robi swoich silników, to silnik VW.

Jeżeli lubisz butować, to obstawiam że w mieście auto spali Ci więcej niż 12 litrów.

Jak się nie mylę to auto ma krótka skrzynie, więc na trasy średnio się nadaje.

Obejrzyj dokładnie blacharkę, tylne nadkola (tam lubi się rdza pojawiać), łączenie blach na progach i na tylnym pasie.

Auto proste konstrukcyjnie, ale pamiętaj że ma już 19 lat, więc zawsze może się coś popsuć.

P.S. 3tysiące wg. mnie to nie jest jakaś okazja za 19letnie auto ze zniszczonym wnętrzem.

Napisano
  • Autor

Okazja nie, pewnie za jakieś 2600 go wezmę, plusem są przegląd i OC na prawie rok do przodu.

Stan silnika i zawieszenia mnie przekonuje, wnętrze - no cóż, sam jestem syfiarzem i Astra wręcz odrzuca...

Napisano

> Okazja nie, pewnie za jakieś 2600 go wezmę, plusem są przegląd i OC na prawie rok do przodu.

> Stan silnika i zawieszenia mnie przekonuje, wnętrze - no cóż, sam jestem syfiarzem i Astra wręcz

> odrzuca...

w lipcu ub roku kupilem cordobe vario (fakt silnik 1,4)z 1999r za niecale 5tys wiec 94 nie dalbym wiecej jak 2 chyba ze na sporym wypasie i zadbany

Napisano

> Witajcie,

> szukam czegoś taniego na dojazdy do pracy, teraz jeżdżę Astrą F kombi, 1.6 z gazem (71KM) i już

> lekko się znudziła, pali 10 litrów gazu przy jeździe z butem w podłodze non stop.

> Mam do wzięcia Cordobę, rocznik 1994, 4 drzwiowa, 2.0 8V, 115 KM plus LPG.

> Silnik suchy, zajefajnie jeździ, pali podobno 10 w trasie 12 na mieście gazu - nie wiem, nie

> sprawdzałem, wnętrze zaniedbane, tapicerka brudna i fotel kierowcy porwany, ale blacharka,

> zawieszenie OK.

> Cena śmieszna - 3000PLN.

> Brać? Są jakieś wady? To silnik VW czy Seata?

Wg mnie za 19 - letnie auto nie warto dać 3 tys. nawet jeśli ma gaz i ważne ubezpieczenie. Auto musiało by być baaaardzo zadbane żeby tyle za nie zapłacić. Zrobisz jak uważasz ale wydaje mi się, że realna cena to połowa tej sumy. Pozdr cool.gif

Napisano

Ten silnik byl bardzo popularny w Audi B4 , kazdy sie nim zachwycal ze niezawodny, podobno idealny do gazu ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ten silnik byl bardzo popularny w Audi B4 , kazdy sie nim zachwycal ze niezawodny, podobno idealny

> do gazu

no ale tu mnie otrzeźwiają, że 3kpln to za dużo za takie auto...

sam już nie wiem, idę się wieczorem przejechać jeszcze raz, za 2,5 jest do wzięcia.

Jedyne co mi nie pasi to butla w bagażniku, zamiast w kole, reszta luz.

No i ciągnie pięknie od samego dołu:)

Napisano

> no ale tu mnie otrzeźwiają, że 3kpln to za dużo za takie auto...

> sam już nie wiem, idę się wieczorem przejechać jeszcze raz, za 2,5 jest do wzięcia.

> Jedyne co mi nie pasi to butla w bagażniku, zamiast w kole, reszta luz.

> No i ciągnie pięknie od samego dołu:)

To jak Ci pasuje , to kupuj. Na szukanie innego stracisz kupe czasu i zawsze ktos Ci napisze ze przeplaciles wink.gif

Napisano

> no ale tu mnie otrzeźwiają, że 3kpln to za dużo za takie auto...

czy jeżeli miałbyś taką Cordobę, zadbaną, bez rdzy, sprzedałbyś taniej??? Ja nie.

Myślę, że cena jest OK

Napisano
  • Autor

> To jak Ci pasuje , to kupuj. Na szukanie innego stracisz kupe czasu i zawsze ktos Ci napisze ze

> przeplaciles

Byłem, jeździłem, wystawiam swoją Astrę. Jak sprzedam swoje, to biorę tamto, jak nie - szukam innego.

Niech los zdecyduje zlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Byłem, jeździłem, wystawiam swoją Astrę. Jak sprzedam swoje, to biorę tamto, jak nie - szukam

> innego.

> Niech los zdecyduje

To kup sobie Astrę F 2.0 16V jak lubisz cisnąć, albo lepiej Ome 3.0 MV6.

Szczerze nie rozumiem dlaczego (oprócz) osiągów chcesz zmienić auto na mniejsze i brzydsze (deska rozdzielcza)