Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Likwidacja szkody - AC/OC

Featured Replies

Napisano

Panowie,

jest taka sytuacja - jakiś czas temu likwidowana szkoda z oc sprawcy - otrzymane odszkodowanie, szkoda do tej pory nie naprawiona. Auto ma AC z ochroną żniżek. Pytanie, jak ustosunkuję się ubezpieczyciel do zgłoszenia szkody i naprawy szkody z AC.

Dodam, że ubezpieczyciel w przypadku obydwóch szkód taki sam..

Napisano

Dobrze rozumiem, że auto miało jedną szkodę - wypłaconą z OC, którą teraz chcesz zgłosić z AC?

Napisano

> Panowie,

> jest taka sytuacja - jakiś czas temu likwidowana szkoda z oc sprawcy - otrzymane odszkodowanie,

> szkoda do tej pory nie naprawiona. Auto ma AC z ochroną żniżek. Pytanie, jak ustosunkuję się

> ubezpieczyciel do zgłoszenia szkody i naprawy szkody z AC.

> Dodam, że ubezpieczyciel w przypadku obydwóch szkód taki sam..

jako próbę wyłudzenia odszkodowania

Napisano
  • Autor

> Dobrze rozumiem, że auto miało jedną szkodę - wypłaconą z OC, którą teraz chcesz zgłosić z AC?

Nie nie - powstała nowa szkoda - chodzi mi o potencjalną możliwość połączenia naprawy nowej szkody i starej.

Napisano

> Nie nie - powstała nowa szkoda - chodzi mi o potencjalną możliwość połączenia naprawy nowej szkody

> i starej.

Polaczenia w jakim sensie, stawiasz do mechanika i mowisz "przedni blotnik robie z OC juz mi wyplaconego rok temu wiec place z kieszeni", a "tylny blotnik rozliczam bezgotowkowo z AC"?

Jezeli uszkodziles teraz jakies inne/dodatkowe elementy (wczesniej wziales kase z czyjegos OC i nie naprawiles a teraz chcesz na to kase ze swojego AC) i Tu dojdzie do tego to posadza Cie o wyludzenie.

Jezeli miales np. jakas wgniote na zderzaku czy klapie, a teraz poprawiles tak, ze te elementy przestaly istniec to zupelnie inna bajka jak to udowodnic.

Stawiasz chyba zbyt ogolnikowe pytania.

Napisano

> Nie nie - powstała nowa szkoda - chodzi mi o potencjalną możliwość połączenia naprawy nowej szkody

> i starej.

Jeśli uszkodzenia w starej szkodzie dotyczą innych części niż w nowej, to na pewno nie ma możliwości.

Napisano
  • Autor

> Jeśli uszkodzenia w starej szkodzie dotyczą innych części niż w nowej, to na pewno nie ma

> możliwości.

Konkretnie to ktoś objechał kluczem, gwoździem blotniki i maske. Miałem wcześniej wypłacone odszkodowanie za blotnik. Niestety, ale nikt nic nie widział a kamer brak frown.gif

Nie chce mieć kłopotów z ubezpieczycielem, ale też chce mieć zrobione auto..

Napisano

> Konkretnie to ktoś objechał kluczem, gwoździem blotniki i maske. Miałem wcześniej wypłacone

> odszkodowanie za blotnik. Niestety, ale nikt nic nie widział a kamer brak

> Nie chce mieć kłopotów z ubezpieczycielem, ale też chce mieć zrobione auto..

Możliwe, że odszkodowanie zostanie obniżone za błotnik w związku z tym wcześniejszym uszkodzeniem.