Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Berlingo/Partner poprzedni model

Featured Replies

Napisano

> Czy ten model Berlingo Partnera nadaje się do przewożenia 3 dzieci z tyłu ? Jakie opinie o tym

> silniku, ogólnie awaryjności.

> http://www.nissan-odyssey.pl/pojazdy-uzywane/1/551/

standard w tym modelu to :

- belka (podobne zawiesznie ma citroen xsara picasso )

- przelacznik zespolony swiatel (kiedys PSA mialo super przelacznik ale w dobie projektowania ich przez ksiegowych niestety juz tak nie jest )

- mechanizm wycieraczki szyby tylnej ( wspolpraca metolwej zebatki z plastikowa zle sie konczy dla tej drugiej )

- nalezy zwrocic uwage na stuki z łacznikow stabilizatroa kol przednich ale to groszowa sprawa.

- stan fotela kierowcy (ciężsi osobnicy powoduja zapadanie sie i przecieranie tapicerki)

- miganie kontrolek od poduszek (zwiazane jest z wtykiem pod fotelami kierowcy i pasazera do napinaczy pirotechnicznych) prosta sprawa do naprawy.

Ogolnie auto pojemne ze spora iloscia schowkow przepastnym bagaznikiem.

Silnik trwaly i dosc oszczedny smile.gif 1.6 HDI to najlepsze rozwiazanie w tym aucie.

Miejsca z tylu przy duzych fotelikach moze zabraknac dla 3 szkrabów. Tutaj lepiej radzi sobie XP wszystkie fotele z tylu sa tego samego rozmiaru.

pozdr.

M.

Napisano

Śmiało można dzieci przewozić,, auto generalnie wygodne, dużo przestrzeni bagażnik ogromny na spokojnie wystarcza żeby zapakować z dwa wózki hehe.gif,, jeśli trafisz na dobry model to będziesz zadowolony, trzeba uważać co się leje do zbiornika bardzo czułe układy wtryskowe na paliwo, fakt belka u mnie w zeszłym roku była do regeneracji koszt 800 zł i gwarancja na 2 lata ale mam 250000, spalanie (średnio 6,5l), dynamika auta wystarczająca , przełącznik też był wymieniony 2 lata temu, a jak widać na zdjęciach to ten citroen to ładny zadbany,,,jak masz jeszcze jakieś pytania to pytaj cool.gif

Napisano

> Czy ten model Berlingo Partnera nadaje się do przewożenia 3 dzieci z tyłu ? Jakie opinie o tym

Jeśli Ci zależy na komforcie podróżowania - bierz xsarę picasso.

Jeśli na wielkim bagażniku kosztem hałasu i wystroju wnętrza - bierz berlingo.

Też się zastanawiałem nad takim berlingo, ale po jeździe próbnej wziąłem xsarę picasso.

Napisano

> Czy ten model Berlingo Partnera nadaje się do przewożenia 3

Trzeci rok jeżdżę Partnerem 1.6 HDI. Generalnie jestem zadowolony.

Silnik w porządku, spalanie nieduże. Przejechałem 200 tys. i silnik do tej pory nie sprawiał problemów. Z awarii to jedynie sprzęgło (podobno w tym modelu usterkowe). Belka tylna nie zawiodła.

Zawieszenie; jedynie końcówki drążków. Rozrząd wymieniony przy 185 tys., ale ze względu na przebieg, nie awarię.

Z innych usterek ostatnio poszły dwa zamki w drzwiach, z czego jeden do wymiany. Bagażnik duży. Auto w miarę ciche w środku tak do 110 km/h. Na autostradzie nieco głośno. Generalnie polecam, choć nie eksperymentowałem z 3 fotelikami na tylnym siedzeniu wink.gif

Napisano

Co do partnera to się nie wypowiem, ale mam przyjemność jezdzic z kolegą XP 1.6hdi. U niego priorytetem była możliwość przewozu 3 fotelików z tyłu. Zafira A- nie weszły, Scenic 2- nie weszły. Dopiero XP okazała się wystarczająco pojemna wink.gif. Szkoda, że od jakiegoś czasu wozi już tylko 2 foteliki bo wrzucili bysmy w pracy je z ciekawości do partnera w tej budzie którą jesteś zainteresowany hehe.gif

Napisano
  • Autor

Sprawdziłem i 3 foteliki z tyłu to ciasno niestety.

Pozdrawiam

Generalnie polecam,

> choć nie eksperymentowałem z 3 fotelikami na tylnym siedzeniu

Napisano

Właśnie wpakowałem do Xsary Picasso 3 foteliki 9-36 na tylne fotele.

Weszły spokojnie, pomiędzy fotelikami jest jeszcze luz, nie dotykają do drzwi.

Jakiś czas temu wsadziłem ten sam zestaw foteli do Fiata Punto 2 FL i też weszły, ale było baardzo ciasno i weszły baaardzo na styk.

Więc do Berlingo też powinny wejść na szerokość, ale pewnie będą mniej stabilne, szczególnie środkowy - bo w XP są oddzielne fotele a w Berlingo płaska kanapa.

A fotelik lubi być w zagłębieniu fotela - wtedy jest stabilniejszy.