Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

coś huczy od ok 30km/h

Featured Replies

Napisano

Siema

Mój problem jest dość wg mnie ciężki do rozszyfrowania confused.gif Jadąc ok 30 km/h coś zaczyna huczeć z przodu auta do samego zatrzymania. łożyska w kołach wymienione lecz okazało się że to nie to. Olej w skrzyni nowy (tutela 80w90) lecz i tak zastanawiam się czy go nie wymienić. Dodam że skrzynia jest C514.513. Wymieniałem ją ze wzgledu że w poprzedniej skończyła się 2'ka. Dyfer razem z kielichami jest z poprzedniej skrzyni. Od razu mówie że obojętnie czy jadę na biegu, z wciśniętym sprzęgłem lub na luzie huczy tak samo w miarę jednostajnie. Cóż to może być?? Wiem że z fusów nikt nie wywróży ale jakaś podpowiedź może się przyda smile.gif

Napisano
  • Autor

> układ hamulcowy sprawdzałeś?

rozwiń swą myśl?? Bo nie za bardzo wiem co tam może huczeć oprócz piast w kołach smile.gif

Napisano

> Siema

> Mój problem jest dość wg mnie ciężki do rozszyfrowania Jadąc ok 30 km/h coś zaczyna huczeć z

> przodu auta do samego zatrzymania. łożyska w kołach wymienione lecz okazało się że to nie to.

> Olej w skrzyni nowy (tutela 80w90) lecz i tak zastanawiam się czy go nie wymienić. Dodam że

> skrzynia jest C514.513. Wymieniałem ją ze wzgledu że w poprzedniej skończyła się 2'ka. Dyfer

> razem z kielichami jest z poprzedniej skrzyni. Od razu mówie że obojętnie czy jadę na biegu, z

> wciśniętym sprzęgłem lub na luzie huczy tak samo w miarę jednostajnie. Cóż to może być?? Wiem

> że z fusów nikt nie wywróży ale jakaś podpowiedź może się przyda

dlaczego dyfer z poprzedniej skrzyni ? Ja bym zalozyl dyfer z tej skrzyni jezeli jest. Chodzi o dopasowanie juz zebow do siebie

Napisano

> dlaczego dyfer z poprzedniej skrzyni ?

To samo pytanie chciałem zadać..

Napisano
  • Autor

> dlaczego dyfer z poprzedniej skrzyni ?

Z tego względu że zębatki znajdujące się w środkowej części dużego koła zębatego (bodajże satelitki na to się mówi) miały ukruszone po 2 ząbki na każdej. Bo tak to bym zakładał wszystko od jednej

Napisano

> Z tego względu że zębatki znajdujące się w środkowej części dużego koła zębatego (bodajże satelitki

> na to się mówi) miały ukruszone po 2 ząbki na każdej. Bo tak to bym zakładał wszystko od

> jednej

u mnie jak sie satelitki rozsypaly rozrywajac dzwon skrzyni przy okazji. jak znalazlem skrzynie dawce, to zostawilem wszystko swoje. da sie rozbebeszyc dyfer tak, ze i satelitki sie powyciaga. ja zrobilem tak ze wzgledu wlasnie na spasowanie trybow.

Napisano
  • Autor

> u mnie jak sie satelitki rozsypaly rozrywajac dzwon skrzyni przy okazji. jak znalazlem skrzynie

> dawce, to zostawilem wszystko swoje. da sie rozbebeszyc dyfer tak, ze i satelitki sie

> powyciaga. ja zrobilem tak ze wzgledu wlasnie na spasowanie trybow.

A jak wyciągnąć przeguby wewnętrzne?? I czy by mogło huczeć przez to że są nie spasowane zęby??

Napisano

> A jak wyciągnąć przeguby wewnętrzne?? I czy by mogło huczeć przez to że są nie spasowane zęby??

przeguby wystarczy podwazyc lyzka do opon i zejda. chodzi o to, ze sa inaczej wytarte te zeby i nie zazebiaja sie tak, jak powinny, dlatego slychac huczenie...

Napisano
  • Autor

> przeguby wystarczy podwazyc lyzka do opon i zejda. chodzi o to, ze sa inaczej wytarte te zeby i nie

> zazebiaja sie tak, jak powinny, dlatego slychac huczenie...

a jak z satelitami?? przekładać z tego dyfra?? zostawić te co maja ukruszone zeby czy najlepiej kupić nowe. Po świętach się pomęczę z wyciągnieciem tych przegubów wewnętrznych ale mam dziwne przeczucie że będzie ciężko frown.gif

Napisano

> a jak z satelitami?? przekładać z tego dyfra?? zostawić te co maja ukruszone zeby czy najlepiej

> kupić nowe. Po świętach się pomęczę z wyciągnieciem tych przegubów wewnętrznych ale mam dziwne

> przeczucie że będzie ciężko

satelitki przelozyc. przeanalizuj zasade dzialania dyfra. satelitki obracaja sie tylko jak jest roznica w predkosci obrotowej kol. najwieksza predkosc osiagaja w momencie, jak jedno kolo stoi, drugie sie kreci. jak jedziesz prosto satelitki stoja w miejscu

Napisano
  • Autor

> satelitki przelozyc. przeanalizuj zasade dzialania dyfra. satelitki obracaja sie tylko jak jest

> roznica w predkosci obrotowej kol. najwieksza predkosc osiagaja w momencie, jak jedno kolo

> stoi, drugie sie kreci. jak jedziesz prosto satelitki stoja w miejscu

Człowiek uczy się całe życie smile.gif Łożyska kupić nowe czy zostawić te co są??

Napisano

tak mi się przypomniało hehe.gif