Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Notruf-Systemfehler

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie smile.gif

dawno tu nie zaglądałem będzie jakieś 3 może 4 lata.

a to tylko dlatego że byłem zadowolony z posiadania E38, od nie dawna ( jak już zauwazyłem że popielniczka sie przepełnia" zmieniłem na E65, i jak to bywa nowe auto nowe problemy smile.gif

chciałbym sie zagłębić w błędzie o komunikacie " notruf-Systemfeller"

może inaczej zacznę nie dawno nabyłem BMW E65 730 diesel, ale wiosna mam nie sprzyja i wystało się w w komisie (lub w naprawie, tego nie wiem )

po zakupie wszystko działało, ale ja młody głupi, zafascynowany zaraz po zakupie oczywiście co trzeba zrobiś smile.gif

poodkurzać i z własnej głupoty nie wyłączyłem odbiornika radiowego

i tu sie zaczyna

rozładował sie akumulator

to zadzwoniłem do kumpla podjechał odpalił na kable ( od razu)

po odpaleniu zrobiłem jakieś 30-40 km

żeby sie naładował

ale z rana co prawda odpalił z tym że radio przestało działać oraz zegarek

i teraz nie wiem jak sobie z tym poradzić

Napisano

najzwyczajniej w swiecie radio sie zablokowalo i prosi o "wezwanie pomocy" czyt. wpisanie kodu odblokowującego jesli nie posiadasz zdemontuj radio zawiez do magika jakiego i niech przeprogramuje Ci E-prom na stale i bedzie po problimie

pozdroofka

Napisano

Mogło "paść" radio.

Poszukaj magika z komputerem i podlacz.

Radio jest z swiatlowodem samo niezadziala.

W moim dzieciak poprzedniego właściciela wrzucił 2 grosze - radio się spalilo pomogła wymiana.

Stare mogę sprezentowac.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Mogło "paść" radio.

> Poszukaj magika z komputerem i podlacz.

> Radio jest z swiatlowodem samo niezadziala.

> W moim dzieciak poprzedniego właściciela wrzucił 2 grosze - radio się spalilo pomogła wymiana.

> Stare mogę sprezentowac.

witam

dzisiaj byłem na diagnostyce komputerowej, wykazało że http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/6947711-kontroler-systemow-audio-cd

nie ma kontaktu, jutro zawiozę radio do naprawy, zobaczymy co jeszcze jest innego.

po za tym mam pytanie, co może być przyczyną niedziałania kluczyka z pilota, ale o tyle dziwne że mam dwa kluczyki i w obydwóch nie działa tylko zamykanie samochodu, pozostałe przyciski (otwieranie, klapa, i oświetlenie działa i to z kilkunastu metrów )

słyszałem że może to być wzmacniacz antenowy, ale nie bardzo rozumię dlaczego inne funkcje działają nie działa jedynie zamykanie i to jak pisałem w obydwu kluczykach...

czy jest osobny odbiornik do zamykania auta, dodam tylko że jak zamknę mechanicznie kluczem to działa alarm i światła mrugną ( to świadczy o odczycie z krańcówek, wszystkie drzwi i klapy zamknięte) nie wiem nawet jak do tego podejść, ale nie mam wymiennej baterii w kluczyku, a akumulator ma datę produkcji 03.2011, więc teoretycznie upływa mu gwarancja, a kluczyk ładuje sie podczas jazdy..

czy to jest możliwe że tyle stal i wszystko sie rozładowało i wystarczy naładować żeby działało ?

czy są jakieś ukryte wady czy ktoś miał coś podobnego ?

Proszę o pomoc, z góry dziękuje smile.gif

Napisano

> witam

> dzisiaj byłem na diagnostyce komputerowej, wykazało że

> http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/6947711-kontroler-systemow-audio-cd

> nie ma kontaktu, jutro zawiozę radio do naprawy, zobaczymy co jeszcze jest innego.

> po za tym mam pytanie, co może być przyczyną niedziałania kluczyka z pilota, ale o tyle dziwne że

> mam dwa kluczyki i w obydwóch nie działa tylko zamykanie samochodu, pozostałe przyciski

> (otwieranie, klapa, i oświetlenie działa i to z kilkunastu metrów )

> słyszałem że może to być wzmacniacz antenowy, ale nie bardzo rozumię dlaczego inne funkcje działają

> nie działa jedynie zamykanie i to jak pisałem w obydwu kluczykach...

> czy jest osobny odbiornik do zamykania auta, dodam tylko że jak zamknę mechanicznie kluczem to

> działa alarm i światła mrugną ( to świadczy o odczycie z krańcówek, wszystkie drzwi i klapy

> zamknięte) nie wiem nawet jak do tego podejść, ale nie mam wymiennej baterii w kluczyku, a

> akumulator ma datę produkcji 03.2011, więc teoretycznie upływa mu gwarancja, a kluczyk ładuje

> sie podczas jazdy..

> czy to jest możliwe że tyle stal i wszystko sie rozładowało i wystarczy naładować żeby działało ?

> czy są jakieś ukryte wady czy ktoś miał coś podobnego ?

> Proszę o pomoc, z góry dziękuje

moim zdaniem masz przyciski padniete w kluczykach... te od zamykania.... jak caly kluczyk by nie dzialal to szukal bym przyczyny w bateriach czujnikach itd.....

Napisano

> najzwyczajniej w swiecie radio sie zablokowalo i prosi o "wezwanie pomocy" czyt. wpisanie kodu

> odblokowującego

No raczej zlosnik.gif w większości aut po rozładowaniu aku trzeba wpisac kod do radia żeby działało.. inaczej cisza smile.gif

Napisano
  • Autor

> No raczej w większości aut po rozładowaniu aku trzeba wpisac kod do radia żeby działało.. inaczej

> cisza

Witam

tylko ze moje radio nie prosi żeby wpisać kod. po prostu nie widzi stacji radiowych, oddałem w tym tygodniu do naprawy w sobote mam jechac po odbiór, zobaczymy co wyjdzie dalej smile.gif

Dziękuje wszystkim za porady smile.gif