Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wzmacniany pasek rozrządu do 1.9 16V

Featured Replies

Napisano

Czy istnieje wzmacniany pasek rozrządu do 1.9 16V 140KM?

Chcę kupić rozrząd i niestety z tego co się dowiedziałem FPT do tego silnika nie jest wzmacniany. Ale czy Dayco HT lub inny wzmacniany jest do niego dostępny?

Napisano

Dayco z teflonem (HT) jest dostępny do tego silnika grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Masz jakiś numer tego paska? Bo nigdzie nie mogę znaleźć oink.gif

Napisano

> Masz jakiś numer tego paska? Bo nigdzie nie mogę znaleźć

Ogólnie mało dostępna rzecz , w Krk ostatnia sztuka (o ile to nie błąd inwentaryzacyjny) wink.gif

Napisano
  • Autor

A jest numer części? Bo katalog Dayco akurat na wyszukiwaniu po silniku nie chce działać ale wyszukiwanie po numerze działa.

Jak nie znajdę tego paska to chyba po prostu wszystko kupię ori.

Napisano

> A jest numer części? Bo katalog Dayco akurat na wyszukiwaniu po silniku nie chce działać ale

> wyszukiwanie po numerze działa.

> Jak nie znajdę tego paska to chyba po prostu wszystko kupię ori.

Heh bo tego się nie szuka po numerach itp. , trzeba poprostu mieć wiedzę w temacie. Taki pasek 100zł + przesyłka , zwykły pewnie ~60zł. Nie wiem czy jest sens pakować lepszy pasek jak nie bawisz się w tuningi , w tym modelu lepiej zainwestować w dobrą pompę wody , chociaż koledze zacięła się roczna skf-a tak więc różnie bywa.

Napisano
  • Autor

No własnie możliwe, że jeszcze za kadencji tego rozrządu będę chciał zwiększyć moc dlatego myślę żeby od razu zainwestować we wzmocniony grinser006.gif

Napisano

> Dayco z teflonem (HT) jest dostępny do tego silnika

Jest dostepny tylko nikt nigdy nie widzial tego paska do 140 z teflonem biglaugh.gif

Napisano

> Jest dostepny tylko nikt nigdy nie widzial tego paska do 140 z teflonem

ta, a w katalogach teoretyzowac to mozna cuda zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Czyli choćbym stanął na głowie to go nie dostanę i po prostu wziąć FPT? icon_rolleyes.gif

Napisano

> Czyli choćbym stanął na głowie to go nie dostanę i po prostu wziąć FPT?

nie masz innego wyjscia jak kupic to co jest na rynku, kupisz albo OE lub normalny dayco, wszystko zalezy od budzetu ktory posiadasz na pasek

Napisano
  • Autor

W takim razie idzie wszystko ori grinser006.gif

Napisano

Hmm chyba 1 autokącikowicz kiedyś ode mnie brał taki niewidoczny pasek grinser006.gif

Ale tak jak pisałem , te paski to rzadkość zapewne z uwagi iż wozideł do których są dedykowane ni ma wiele , coś jak lambo 270751858-jezyk.gif

Napisano

Potwierdzam - w ubiegłym roku też szukałem takiego , ale niestety bezskutecznie .

Wzmacniane są bez problemu za to dostępne do MJTD 150KM , o czym sam wiesz najlepiej wink.gif

Napisano

> Potwierdzam - w ubiegłym roku też szukałem takiego , ale niestety bezskutecznie .

> Wzmacniane są bez problemu za to dostępne do MJTD 150KM , o czym sam wiesz najlepiej

a do zwyklego jtd 8v 115KM?

Napisano

Według katalogu Dayco do stilo 140KM jest pasek 198x24.0, patrząc po szerokości i ilości zębów taki sam pasek występuje w Lancii Thesis 2.4JTD 163KM, 175KM i 185KM z tą różnicą, że jest to HT. Jego numer to 941044

Napisano

> Według katalogu Dayco do stilo 140KM jest pasek 198x24.0, patrząc po szerokości i ilości zębów taki

> sam pasek występuje w Lancii Thesis 2.4JTD 163KM, 175KM i 185KM z tą różnicą, że jest to HT.

> Jego numer to 941044

Nie było takie trudne użyć google , prawda wpysk.gif Mam taki ostatni pasek 100zł + przesyłka

Do każdego są wzmacniane tylko inaczej się krosują , ostatanio mrowczanowci z fmic.pl do bravo 1.6mjtd słałem , wg katalogu niby nie do jego silnika , na opakowaniu opis iż do jego rotfl.gif

Napisano

> Nie było takie trudne użyć google , prawda

A tu Cię zaskoczę bo w ogóle nie użyłem googli, tylko katalogu Dayco zlosnik.gif

Napisano

> A tu Cię zaskoczę bo w ogóle nie użyłem googli, tylko katalogu Dayco

Wiem , wystarczy dopisać literę T przy każdym pasku OE zlosnik2.gif 5s roboty ... grinser006.gif