Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

swap na 1.2 16V a listwa wtryskowa

Featured Replies

Napisano

Witam

O ile mi wiadomo w seicento MPI listwa wtryskowa byla bez powrotu paliwa do baku. . W silniku z punto 1 1.2 16V , listwa miala juz powrot. w silniku z bravo/stilo 1.2 16V listwa tego powrotu nie miala czyli p&p.

Moje pytanie : co mozna zrobic jezeli mam bak z powrotem czyli teoretycznie musze szukac listwy wtryskowej z punto 1 a to jest nieosiagalne ? Nigdzie na szrotach/allegri nie ma takich listw...co musze zmienic zeby odpalic na listwie bez powrotu jak w bravo./stilo ?

Napisano

Wymienić kosz pompy na taki bez powrotu.

Napisano
  • Autor

> Wymienić kosz pompy na taki bez powrotu.

no tak - to logiczne.....zapomnialem dodac ze chodzi o Fiata Uno w moim przypadku , gdzie najprawdopodobniej nie bylo wersji kosza bez powrotu sick.gif

Napisano

> no tak - to logiczne.....zapomnialem dodac ze chodzi o Fiata Uno w moim przypadku , gdzie

> najprawdopodobniej nie bylo wersji kosza bez powrotu

a ta powrót ma:

klik! ?? smile.gif

I ja mam pytanko na podobę w sumie (już nie będę nowego tematu zakładał) smile.gif

Czy króciec Paliwowy (od wejścia) przy listwie do silnika z PI 1.2 8v (73km) pasowałby taki z silnika ale z PII 1.2 8v (60km) ?

W sensie czy króciec do wejścia z PII pasuje do PI czy róźnią się? smile.gif

Nie ukrywam, że sprawa dość pilna także bardzo proszę o w miarę szybką odpowiedź wink.gif

Napisano

? Nigdzie na szrotach/allegri nie ma takich

> listw...co musze zmienic zeby odpalic na listwie bez powrotu jak w bravo./stilo ?

słabo szukasz grinser006.gif

alledrogo.pl

Napisano
  • Autor

> ? Nigdzie na szrotach/allegri nie ma takich

> słabo szukasz

> alledrogo.pl

u niego bylem w pierwszej kolejnosci, wiazke tez ma wystawiona ale na stanie niestety brak sick.gifsick.gif

Napisano

Podepnę sie pod temat.

Fiat CC 1,2 16v, kosz pompy z powrotem i wkładem 3bary, listwa wtryskowa plastik bez powrotu.

Da to radę, można powrót jakoś "zaślepić" w koszu co by nie narażać się na dodatkowe koszty zakupu nowego?

Napisano

> no tak - to logiczne.....zapomnialem dodac ze chodzi o Fiata Uno w moim przypadku , gdzie

> najprawdopodobniej nie bylo wersji kosza bez powrotu

A nie da się tam wsadzić całego kosza od MPI? Nie wiem, nie widziałem baku w Uno. W Punto/SC to kwestia założenia kosza bez powrotu i usunięcie zbędnego przewodu paliwowego.

• 2 miesiące później...
Napisano

> A nie da się tam wsadzić całego kosza od MPI? Nie wiem, nie widziałem baku w Uno. W Punto/SC to

> kwestia założenia kosza bez powrotu i usunięcie zbędnego przewodu paliwowego.

Odkopię trochę temat - czy ktoś ma zestawioną listwę wtryskową bez powrotu z kompem z P1?

Napisano

> Odkopię trochę temat - czy ktoś ma zestawioną listwę wtryskową bez powrotu z kompem z P1?

Przecież listwa nie ma nic do kompa. Zakładasz listwę z powrotem to i kosz pompy z dwoma króćcami. Zakładasz listwę bez powrotu to kosz z jednym króćcem. A komp i wtryski możesz założyć od czego chcesz.