Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Emulator maty pasażera, błąd poduszki

Featured Replies

Napisano

Stilo 1,6 2002

Od jakiegoś czasu zaobserwowałem błąd poduszki pasażera w fotelu, który wyświetlał się wraz z piktogramem na zegarach. Bład ten jednak nie był widoczny cały czas czyli poducha była aktywna jak na siedzeniu pasażera siedziała żona, ale też nie zawsze miało to miejsce. Raz wszytko było ok jak siedziała, raz rzygał dalej błędem. W momentach kiedy wszystko było ok, ona wychodziła z automatu bład sie znowu pojawiał. Pod podłączeniu go kompa nie zapisywała żadnych błędów. Myślałem ze to kwestia luźnych kostek pod siedzeniem ale kostki zostały usunięte i kable zlutowane na stałe. Bład dalej sie pojawiał. TomTom podsunął mi pomysł maty która mogła się uszkodzić w pewnym stopniu gdy sie na niej np. uklękło.

i tu pytanie czy pomyśleć na wymianą maty czy moze zastosować emulator. Czy ktoś przerabiał juz temat emulatora, lub wymiany maty i jaki koszt tego drugiego.

http://allegro.pl/emulator-maty-pasazera-fiat-stilo-diody-led-i3156958549.html

Napisano

czasem błąd nie jest z maty siedzenia pasażera, ja walczyłem z tym sądząc że właśnie pasażer nawala a okazało się że to po stronie kierowcy generował się błąd i waliło po sygnale i wyświetlaczu. jak te elektrony tak krążą tego nawet italiański inżynier nie wie.

Napisano
  • Autor

> czasem błąd nie jest z maty siedzenia pasażera, ja walczyłem z tym sądząc że właśnie pasażer nawala

> a okazało się że to po stronie kierowcy generował się błąd i waliło po sygnale i wyświetlaczu.

> jak te elektrony tak krążą tego nawet italiański inżynier nie wie.

No chyba nie powiesz ze to od kierownika nawala poducha, wszystkie objawy są kierowane na pasazera fotel.

Napisano

> No chyba nie powiesz ze to od kierownika nawala poducha, wszystkie objawy są kierowane na pasazera

> fotel.

nie poducha ale jedna z kostek/kabelków.

kiedyś pas wygenerował mi identyczny błąd, wystarczyło kilka razy zapiąc dość gwałtownie i odpiąć a alarm znikł.

nie pojmuje jak to zadziałało ale tak bylo.

Napisano

To nie musi być mata. Zanim kupisz emulator, zapnij się z FES-em i sprawdź kody błędów, lub w ciemno sprawdź i przeczyść złącze prawej poduszki w dolnym schowku pod klapką. U mnie szwankowało ono już dwa razy.

Napisano
  • Autor

> To nie musi być mata. Zanim kupisz emulator, zapnij się z FES-em i sprawdź kody błędów, lub w

> ciemno sprawdź i przeczyść złącze prawej poduszki w dolnym schowku pod klapką. U mnie

> szwankowało ono już dwa razy.

złacze gra, trzeba chyba jednak emulator smile.gif

Napisano

Ja miałem taką sytuację, że w trakcie jazdy po nierównościach wyskakiwał błąd air bag, stwierdziłem że mata całkowicie się posypała (wcześniej wyskakiwał błąd gdy siadał pasażer). Kupiłem emulator, podpiąłem go, pierwsza jazda i... błąd airbag... Podłączyłem FESa a tam błąd prawej kurtyny mlot.gif Rozpiąłem wtyczkę, ponownie podłączyłem i od tego czasu cisza smile.gif