Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[SC] Elektryczne szyby i CZ a oryginalna instalacja??

Featured Replies

Napisano

Zabrałem się za montaż el. szyb i centralnego zamka ... Graty całe kupione oryginalne z innego seja tzw. plug&play łacznie z instalacją w drzwiach smile.gif zabrałem się za prawe drzwi tak na wszelki wypadek ... Kolega który montował w nie jednym seju CZ i el. szybki mówił że w każdym którego robił były oryginalne kostki ukryte w progu przy desce czyli że się wpinało te z drzwi i po sprawie ... Ja tam nie mogę się niczego takiego dopatrzeć... Czy każde seicento je posiada?? Jeżeli tak to gdzie kostki powinny być?? A jeżeli nie to trzeba cała instalację samemu wykonać? Jest jakiś manual gdzieś na forum??

Napisano

Nie wszystkie miały kostki fabrycznie. Nawet pinów na panelu bezpieczników nie było.

Oprócz wiązek drzwiowych musisz mieć wiązkę kabinową żeby pospinać elektrykę na kostkach albo dorobić instalację samemu.

Napisano

to jest chyba ta sama historia co z kostkami pod obrotomierz w jednych były a w innych nie...zależny jaki rocznik auta tongue.gif

Napisano

> to jest chyba ta sama historia co z kostkami pod obrotomierz w jednych były a w innych

> nie...zależny jaki rocznik auta

tez niezalezy. sc 99 1.1 bieda wersja S miala instalacje pod obrotek, a sc 99 0.9 wersja SX nie miala instalacji pod obrotek frown.gif

Napisano
  • Autor

czyli zostanie mi dokupienie wewnętrznej instalacji... A tak wogóle to nie ważne od jakiej wersji kupować ?? Mam MPI z 2002 roku wersja Van..

Napisano

Czeka Cię rzeźba, musisz instalacje sobie samemu wyprowadzić. Też się za to zabierał będę w najbliższym czasie.

Napisano

> czyli zostanie mi dokupienie wewnętrznej instalacji... A tak wogóle to nie ważne od jakiej wersji

> kupować ?? Mam MPI z 2002 roku wersja Van..

Van to puste pudło bez niczego ...mój jest z 2003r tez van i wszystko trzeba dokupować i samemu robić w razie czego...elek.szyby tez mam zamiar wkładać...ale poczekam na Was wink.gifbyście przetarli szlak wink.gif

Napisano

Podepne się pod temat zlosnik.gif

Czy wiązka kabinowa z SC 1100 jest taka sama jak w CCS?? Czy ma inne wtyczki itp?? zlosnik.gif

Napisano

> Podepne się pod temat

> Czy wiązka kabinowa z SC 1100 jest taka sama jak w CCS?? Czy ma inne wtyczki itp??

Inna, inne wtyczki zegarów, nagrzewnicy, inna wtyczka do pompy paliwa

Napisano

> Da radę przełożyć same wtyczki??

Pewnie tak tylko musiał byś ze schematami siedzieć grinser006.gif

Napisano

> Pewnie tak tylko musiał byś ze schematami siedzieć

Moja rada jest taka, kupić wiązkę kabinową od anglika, wyjąć z niej część do elektryki szyb i c.z. a później włożyć u siebie pod deskę... zaoszczędzi się mnóstwo czasu i nerwów na lutowaniu, przedłużaniu itp itd tongue.gif

Napisano

> Wiązka od anglika różni się w jakiś sposób??

Tylko umiejscownieniem skrzynki bezpieczników i długością przewodów, problem można obejść zamieniając wiązkę stronami - testowane i da się wszystko złożyć zlosnik.gif oczywiście ciągle mowa tutaj o "wyprutej" wiązce cz i el. szyb...