Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym zmyć gumę z przycisków i paneli?

Featured Replies

Napisano

Czyli takie gumowane przyciski, które już z racji wieku zaczęły obłazić i wyglądają tragicznie... jakieś rady jakiej chemii użyć? W czym zamoczyć?

Napisano

> Czyli takie gumowane przyciski, które już z racji wieku zaczęły obłazić i wyglądają tragicznie...

> jakieś rady jakiej chemii użyć? W czym zamoczyć?

tez chcialbym wiedziec.. jedyny sposob jaki znam to wymoczyc w goracej wodzie i zdrapywac/ szorowac ale sposob jest raczej sredni..

Napisano

> Czyli takie gumowane przyciski, które już z racji wieku zaczęły obłazić i wyglądają tragicznie...

Ambi purem albo air-wickiem. Nałożyć warstwę tych specyfików(jednego albo drugiego) przy pomocy płatków kosmetycznych . odczekać 10-15 minut i spłukać wodą. Czasem trzeba wykonać tą operację 2-3 razy. U mnie w lagunie ten sposób zadziałał i został sam plastik , który potem pomalowałem.

Napisano
  • Autor

> Ambi purem albo air-wickiem. Nałożyć warstwę tych specyfików(jednego albo drugiego) przy pomocy

> płatków kosmetycznych . odczekać 10-15 minut i spłukać wodą. Czasem trzeba wykonać tą operację

> 2-3 razy. U mnie w lagunie ten sposób zadziałał i został sam plastik , który potem

> pomalowałem.

O ciekawy pomysł, a który produkt konkretnie?

Napisano

> O ciekawy pomysł, a który produkt konkretnie?

zapach samochodowy w płynie smile.gif

Napisano
  • Autor

> zapach samochodowy w płynie

A to nie rozpuszcza przypadkiem od razu plastiku? Bo słyszałem i takie przypadki...

Napisano

> A to nie rozpuszcza przypadkiem od razu plastiku? Bo słyszałem i takie przypadki...

jak dłużej na nim pobędzie, to pewnie rozpuści. Ale jak zanurzysz to na kilkanaście/kilkadziesiąt minut to IMO nic się nie powinno stać - poza odpadnięciem z przycisków tej gumowanej osłony.

Napisano
  • Autor

> jak dłużej na nim pobędzie, to pewnie rozpuści. Ale jak zanurzysz to na kilkanaście/kilkadziesiąt

> minut to IMO nic się nie powinno stać - poza odpadnięciem z przycisków tej gumowanej osłony.

Kurcze pokaż mi jakiś produkt z allegro, bo nie wyobrażam kupienia sobie 10 zapaszków po 16 zł, żeby rozpuścić tą gumę...

Napisano

namoczyc w cieplej wodzie i schodzi "pod palcami"

Napisano
  • Autor

> namoczyc w cieplej wodzie i schodzi "pod palcami"

A nie zostaje później klej i nie robi się lepkie?

Napisano

W seacie wystarczyla szmatka i benzyna ekstrakcyjna i troche cierpliwosci.

Napisano

Było tutaj kiedyś podobne pytanie. Zapamiętałem radę, którą kilka osób polecało, bo muszę to zastosować. Niestety ciągle nie mam czasu osobiście sprawdzić zlosnik.gif. Wtedy polecali zwykły ... denaturat zlosnik.gif

Napisano

> Było tutaj kiedyś podobne pytanie. Zapamiętałem radę, którą kilka osób polecało, bo muszę to

> zastosować. Niestety ciągle nie mam czasu osobiście sprawdzić . Wtedy polecali zwykły ...

> denaturat

Ja tez robiłem denaturatem,wystarczy na pare minut obłożyć namaczonymi szmatkami i potem zdzierać np.twardą szczotką plastikową ja to robiłem taką szczotką do rąk.

Po benzynie plastiki robią się siwe.