Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mitsu Colt 2006/2007 co o nim wiemy ?

Featured Replies

Napisano

Moja serce.gif chce kupić takiego Colta jak na fotce:

27IUYnH.jpg

Rocznik około 2006/2007, silnik 1.1 lub 1.3 benzyna. Bez diesli i LPG. Co wiemy o tych furkach? Co się psuje, co jest dobre, czy te silniki to dobry wybór? ok.gif

ew. jakieś typowe bolączki? Jak z karoserią ?

Aha i ile mniej więcej trzeba dać za DOBRY egzemplarz z tego roku? ok.gif

dzięki 20.GIF

Napisano

> Moja chce kupić takiego Colta jak na fotce:

> Rocznik około 2006/2007, silnik 1.1 lub 1.3 benzyna. Bez diesli i LPG. Co wiemy o tych furkach? Co

> się psuje, co jest dobre, czy te silniki to dobry wybór?

> ew. jakieś typowe bolączki? Jak z karoserią ?

> Aha i ile mniej więcej trzeba dać za DOBRY egzemplarz z tego roku?

> dzięki

ziomek

1.1 i 1.3 majom miekkie gniazda zaworowe, które po ok150 tyś km kasują luz zaworowy- po tym przebiegu ciezko ustawić luz zaworowy. Przy założonym pozniej lpg wutrzymałośc spada do ok 100 tys km.

jakiś gazownik mowil ze colty z fabryczna instalachja gazową miały lepsze gniazda zaworowe...

jest firma gdzies na połuddniu POlski która specjalizuje sie w naprawie takich głowic (wstawiaja lepszej jakości), koszt z tego co pamietam to ok 1200-1500zł.

Tyle sie dowiedziałem jak szukałem colta lpg.

Napisano

jezdzilem kilkoma egzemplarzami z silnikiem 1.3 95KM i oprocz cokolwiek dziwnego srodka (ale to kwestia gustu, wiadomo) zdecydowanie nie podobala mi sie baaaaardzo spowolniona reakcja na gaz, szczegolnie ruszajac ze skrzyzowania. Emeryci za kierownica tego nie zauwaza ale jak ktos lubi zrywne wozki to ta cecha bardzo przeszkadza.

Napisano

Po pierwsze taki na fotce to CZT czyli turbo, po drugie mam takie auto 6 lat i jest prawie bezawaryjne raz musialem czyscic przepustnice bo jakis blad wchodzil a tak bezawaryjne przestronne i nierdzewiejace autko. Od siebie moge polecic

Napisano

> Po pierwsze taki na fotce to CZT czyli turbo, po drugie mam takie auto 6 lat i jest prawie

> bezawaryjne raz musialem czyscic przepustnice bo jakis blad wchodzil a tak bezawaryjne

> przestronne i nierdzewiejace autko. Od siebie moge polecic

a jak z wymianą żarówek? Słyszałem ze w rym modelu jest ciężko je wymienić samemu...

Napisano

> a jak z wymianą żarówek? Słyszałem ze w rym modelu jest ciężko je wymienić samemu...

bo trzeba wymieniac przez nadkole a nie jak wiekszosc ludzi przez maske, przez 6lat raz musialem wymienic, w tej chwili mam jeszcze dzienne zalozone wiec mysle ze wymiana nie czeka mnie zbyt szybko