Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polonez Caro szeroki most a układ hamulcowy

Featured Replies

Napisano

Witajcie, dawno mnie tu nie było.

Przymierzam się do zakupu poloneza. I jest jedna sztuka, która wzbudziła moje zainteresowanie.

Mam pytanie odnośnie ukł. hamulcowego jaki był stosowany w tym modelu, czy klasyczny tarcze przód i tył, czy już Lucas tarcze przód tył bębny.

a pacjent to;

Caro na szerokim moście z 1993roku z silnikiem 1.6 na gaźniku w środku jeszcze stare wnętrze. pokrywa silnika już z przetłoczeniem ale wlotem powietrza w masce a nie w podszybiu.

Napisano

> Witajcie, dawno mnie tu nie było.

> Przymierzam się do zakupu poloneza. I jest jedna sztuka, która wzbudziła moje zainteresowanie.

> Mam pytanie odnośnie ukł. hamulcowego jaki był stosowany w tym modelu, czy klasyczny tarcze przód i

> tył, czy już Lucas tarcze przód tył bębny.

> a pacjent to;

> Caro na szerokim moście z 1993roku z silnikiem 1.6 na gaźniku w środku jeszcze stare wnętrze.

> pokrywa silnika już z przetłoczeniem ale wlotem powietrza w masce a nie w podszybiu.

Wg mnie jeszcze stary układ czyli 4 tarcze.

Najprościej zajrzeć przez otwory w tylnych felgach i wszysto jasne ok.gif

Napisano
  • Autor

to jakie ma to w tej chwili hamulce jest mało interesujące. Chcę wiedzieć jaki w tym roku był stosowany jeszcze ukł. hamulcowy. albo od którego roku stosowano lucasa.

Napisano
  • Autor

i wcześniej go nie stosowali ??

Napisano

> i wcześniej go nie stosowali ??

nie ok.gif

początkowo w 1995 r. Lucas był za dopłata, później po wprowadzeniu w silnikach MPI ( od ok czerwca 1995 r.) stał się standardem

Napisano

> nie

> początkowo w 1995 r. Lucas był za dopłata, później po wprowadzeniu w silnikach MPI ( od ok czerwca

> 1995 r.) stał się standardem

W standardzie w Roverze od 95, reszta za dopłatą. Później wszystkie ok.gif

Ja polecam tarcze z Lucasa z przodu i tarcze Bendix z tyłu devil.gif

Napisano

> W standardzie w Roverze od 95, reszta za dopłatą. Później wszystkie

> Ja polecam tarcze z Lucasa z przodu i tarcze Bendix z tyłu

Kupowałem nowe w sierpniu 1995 r 1.6 MPI i nie dopłaciłem ani złotówki za układ Lucasa

Napisano

> Kupowałem nowe w sierpniu 1995 r 1.6 MPI i nie dopłaciłem ani złotówki za układ Lucasa

To chyba specjalnie dla ciebie go zrobili bo wtedy nie było MPI grinser006.gif

Quote:

Od kwietnia 1998 roku montowano do silników 1.6 wtrysk wielopunktowy Multec firmy Delphi (oznaczenie GSi)

Napisano

> Kupowałem nowe w sierpniu 1995 r 1.6 MPI i nie dopłaciłem ani złotówki za układ Lucasa

Raczej GLI , MPI było w tym czasie tylko w Roverze.

Napisano

> To chyba specjalnie dla ciebie go zrobili bo wtedy nie było MPI

> Quote:

> Od kwietnia 1998 roku montowano do silników 1.6 wtrysk wielopunktowy Multec firmy Delphi

> (oznaczenie GSi)

fakt miałem na myśli SPI mlot.gif

Napisano

> fakt miałem na myśli SPI

To jakąś promocję wyhaczyłeś, że były w standardzie. Zdarzały się różne, pod koniec produkcji była seria z klimą za free 893goodvibes.gif

Napisano

> To jakąś promocję wyhaczyłeś, że były w standardzie. Zdarzały się różne, pod koniec produkcji była

> seria z klimą za free

Ja miałem jakiś dziwny mobil - miał klimę elektryczne szyby i wspomaganie no i nowy kolor - ciemna śliwka grinser006.gif

taki jak w tym ogłoszeniu grinser006.gif

kilka patentów było fajnych jak samowłączające się ogrzewanie tylnej szyby czy też całodzienne podświetlenie zegarów grinser006.gif

Napisano

> Ja miałem jakiś dziwny mobil - miał klimę elektryczne szyby i wspomaganie no i nowy kolor - ciemna

> śliwka

> taki jak w tym ogłoszeniu

> kilka patentów było fajnych jak samowłączające się ogrzewanie tylnej szyby czy też całodzienne

> podświetlenie zegarów

Ja też miałem z '95 i był już na Lucasie. Z fajnych patentów była jeszcze kontrolka świateł STOP.

To podświetlenie zegarów 24/24H kosztowało mnie mandat za jazdę bez świateł po zmroku grinser006.gif

Napisano

> Z fajnych patentów była jeszcze kontrolka świateł STOP.

Od MR 93 była

Napisano

> Ja miałem jakiś dziwny mobil - miał klimę elektryczne szyby i wspomaganie no i nowy kolor - ciemna

> śliwka

Śliwki były z reguły na wypasie

> kilka patentów było fajnych jak samowłączające się ogrzewanie tylnej szyby czy też całodzienne

> podświetlenie zegarów

Od MR 93 były te patenty grinser006.gif

Napisano

> Ja też miałem z '95 i był już na Lucasie.

A ja mam 1996 i jest na "nie-lucasie". Tylko że to trak. grinser006.gif

Napisano

> A ja mam 1996 i jest na "nie-lucasie". Tylko że to trak.

Bo tam panie bębny w serii grinser006.gif

W Truckach to nie wiem od kiedy Lucasa dali hmm.gif

Napisano

> Bo tam panie bębny w serii

> W Truckach to nie wiem od kiedy Lucasa dali

W moim 95 nie było ale w 97 wzwyż były Lucasy

Napisano

> Śliwki były z reguły na wypasie

Kolega miał nówkę '94 albo '95 śliwkę- 1,4MPI,komp. pokładowy,alu, spojlery oriciari,centralny zamek.

Napisano

> Kolega miał nówkę '94 albo '95 śliwkę- 1,4MPI,komp. pokładowy,alu, spojlery oriciari,centralny

> zamek.

W 94 nie było śliwek grinser006.gif

Napisano

> Kolega miał nówkę '94 albo '95 śliwkę- 1,4MPI,komp. pokładowy,alu, spojlery oriciari,centralny

> zamek.

A jak ten komputer wyglądał ?

Napisano

> Capri nie śliwka

w 1993 r. były Capri w 1995 r. doszła także ciemna śliwka- tak żeby była jasność ok.gifgrinser006.gif