Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porada...

Featured Replies

Napisano

Witam,

potrzebuje malej weryfikacji odnosnie aut z grupy VW, chodzi mi dokladnie o to ktore z nich maja aluminiowe wahacze:

Passat od B5 ma aluminiowe,

Audi A4 ma aluminiowe,

Skoda Oktavia-nie,

a co z Golfem IV, Seatem Leon i Toledo? Mozecie podpowiedziec, poczytalem troche na forum i chyba przeraza mie uzytkowanie aut z aluminiowymi wahaczami na naszych drogach. Nie wiem jakie to ma znaczenie dla wahaczy ww aut ale prosze uwzglednic silnik TDI.

Pozdrawiam 893goodvibes.gif

Napisano

Witam!

Musze cię zmartwić ale co do wahaczy aluminiowych masz zupełną rację. Ja w swoim Pasku B5 wymieniam jeden z niestety wielu jakie ma średnio raz na pół roku. Podobno B6 nie ma takich problemów. Pozdrawiam i życzę wytrwałości ok.gif

Napisano

> Skoda Oktavia-nie,

Golf też nie, a Leon/Toledo to ta sama płyta podłogowa

Napisano

> Skoda Oktavia-nie,

No nie wiem... hmm.gif

PZDR

Napisano
  • Autor

> Ja w swoim Pasku B5 wymieniam jeden z niestety wielu jakie ma średnio raz na pół roku. Podobno B6 nie ma takich problemów.

no wlasnie wszystko mi w tym aucie pasi oprocz tych wahaczy, dlaczego niemcy nie pomysleli ze u nas jest za duzo dziur na takie zawieszenie... zlosnik.gif, a swoja droga dlaczego B6 nie ma tych problemow??? A czy mozecie napisac jeszcze od ktorego roku paski, golfy, toledo, leony i octavki maja w pelni ocynkowane blachy???

Napisano

> no wlasnie wszystko mi w tym aucie pasi oprocz tych wahaczy,

> dlaczego niemcy nie pomysleli ze u nas jest za duzo dziur na

> takie zawieszenie... , a swoja droga dlaczego B6 nie ma tych

> problemow???

w B6 poprawili (NIE wyeliminowali do konca problemu) sie poniewaz na nawet na niemieckich drogach wachacze w B5 padaly po ~120kkm a jest stanowczo za wczesnie jak na "passata"

> A czy mozecie napisac jeszcze od ktorego roku

> paski, golfy, toledo, leony i octavki maja w pelni ocynkowane

> blachy???

w.w. auta nigdy nie byly w pelni ocynkowane. np: passat od '88 mial ocynk drzwi, maski, blotnikow

Napisano
golf, octavia, leon, toledo to mozna mozna powiedziec "jedno autko" tzn. ta sama plyta podlogowa. Z przodu to typowy mcpherson. mialem leona, i z tego co widzialem, to nie ma alu-wahaczy. Wczoraj kupowalem na przod gorny tylny wahacz do A6 i koncowke drazka kierowniczego -> zaplacilem odpowiednio 118 i 54zeta. Ceny sa niskie, zobaczymy jak dlugo to wytrzyma wink.gif
Napisano
  • Autor

> golf, octavia, leon, toledo to mozna mozna powiedziec "jedno autko"

> tzn. ta sama plyta podlogowa. Z przodu to typowy mcpherson.

> mialem leona, i z tego co widzialem, to nie ma alu-wahaczy.

> Wczoraj kupowalem na przod gorny tylny wahacz do A6 i koncowke

> drazka kierowniczego -> zaplacilem odpowiednio 118 i 54zeta.

> Ceny sa niskie, zobaczymy jak dlugo to wytrzyma

Dzieki za info, to fakt ceny alu wahaczy nie sa juz tak wysokie, ale czestotliwosc ich wymiany moze potem wkurzac, wszak troche ich jest a wymieniac wszystko od razu to chyba tez bez sensu niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> w.w. auta nigdy nie byly w pelni ocynkowane. np: passat od '88 mial

> ocynk drzwi, maski, blotnikow

to znow slysze inna wersje, ja slyszalem ze ww auta od 1999 roku sa w pelni ocynkowane, no to tylko audi A4 trza brac jak sie chce ocynk, tylko wahacze...hehe...nie wiadomo co lepsze... 270635636-JUMP2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.