Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaka przyczepka do VW Polo 1.0 (450/650kg z hamulcem)?

Featured Replies

Napisano

Cześć.

Kolega szuka przyczepki, nowej, do podczepienia do VW Polo 1.0

Masa przyczepy bez hamulca 450kg/ z hamulcem 650kg.

Potrzebna ładowność ok. 300kg ale plandeka i stelaż w zestawie.

Okazjonalne jazdy po mieście i raz do roku ok. 250-350km w jedną stronę.

Co polecacie?

Budżet - najlepiej 1500zł.

Tomek

Napisano

> Potrzebna ładowność ok. 300kg ale plandeka i stelaż w zestawie.

> Okazjonalne jazdy po mieście i raz do roku ok. 250-350km w jedną stronę.

> Co polecacie?

> Budżet - najlepiej 1500zł.

Sprzedać auto dołożyć te jadę kupić omege kombi i będzie to samo hahaha.gif

Napisano

miałem podobny problem przy wypożyczeniu przyczepki do Fiata Uno 1.0; niestety z hamulcem wszystkie miały ponad tonę, a bez ponad 500 kg, jedyne co się do tego załapało to niewiadów n-125... :/

Napisano

Miałem podobny dylemat, kupiłem niewiadów n250 z ubezpieczeniem za 400zł. Dorobiłem plandeke zamiast pokrywy i zrobiłem otwieraną tylną burte. Ładownośc 250kg, masa własna 105kg.

Napisano

> Sprzedać auto dołożyć te jadę kupić omege kombi i będzie to samo

Niestety Omega będzie paliła dużo i bardzo lubi korozję.

Idea jest taka, że na codzień jest małe i oszczędne auto miejskie - a w razie potrzeby jest możliwość przewiezienia czegoś więcej. W przypadku przyszłej zmiany auta przyczepka zostaje, potrzebny tylko hak.

Napisano

> Miałem podobny dylemat, kupiłem niewiadów n250 z ubezpieczeniem za 400zł. Dorobiłem plandeke

> zamiast pokrywy i zrobiłem otwieraną tylną burte. Ładownośc 250kg, masa własna 105kg.

Straszny zabytek.

Czy przyczepy takie jak w OBI czy Castoramie da się zarejestrować na mniej kg niż konstrukcyjnie mogą przewozić?

Ew. Znalazłem coś takiego WNP Suski - czy przyczepki na zamówienie generlanie mogą mieć wystawioną mniejszą dopuszczalną masę całkowitą niż konstrukcyjnie mogą przewieźć?

Tak czy inaczej 450kg kolega i tak nie przekroczy razem z ładunkiem bo 1.0 wyskoczy spod maski :-)

Napisano

> Straszny zabytek.

> Czy przyczepy takie jak w OBI czy Castoramie da się zarejestrować na mniej kg niż konstrukcyjnie

Może i zabytek ale po wymianie opon za 80zł nic jej nie dolega, napewno przeżyje te marketowe.

Napisano

> Może i zabytek ale po wymianie opon za 80zł nic jej nie dolega, napewno przeżyje te marketowe.

Kolega chce nową - tego nie przeskoczę.

Napisano

> Straszny zabytek.

> Czy przyczepy takie jak w OBI czy Castoramie da się zarejestrować na mniej kg niż konstrukcyjnie

> mogą przewozić?

> Ew. Znalazłem coś takiego WNP Suski - czy przyczepki na zamówienie generlanie mogą mieć wystawioną

> mniejszą dopuszczalną masę całkowitą niż konstrukcyjnie mogą przewieźć?

> Tak czy inaczej 450kg kolega i tak nie przekroczy razem z ładunkiem bo 1.0 wyskoczy spod maski :-)

Tesciu tak ma zrobione przyczepa niewiadow 700 kg natomiast xara 1.4 ma tylko 500 kg, w zwiazku z czym ptzyczepa jest zarejestrowana na 500 kg W szystko zalatwiane bylo w SKP.

Napisano

> Tesciu tak ma zrobione przyczepa niewiadow 700 kg natomiast xara 1.4 ma tylko 500 kg, w zwiazku z

> czym ptzyczepa jest zarejestrowana na 500 kg W szystko zalatwiane bylo w SKP.

Możesz napisać coś więcej na temat przebiegu tej procedury?

Napisano

> Tak czy inaczej 450kg kolega i tak nie przekroczy razem z ładunkiem bo 1.0 wyskoczy spod maski :-)

Oj, zdziwił byś się - jak Uno 1.0 jak miałem budowę domu to przez dwa lata targałem przyczepkę o łącznej masie z ładunkiem ok. 1500 kg zawsze (masa przyczepki to 150kg).

Generalnie kupiłem ja w CASTO i nikt nigdy podczas kontroli nie sprawdzał masy calkowitej .

Jak powiesz że to przyczepka lekka do 750kg to wszyscy głupieja i możesz jechać dalej

Napisano

> Budżet - najlepiej 1500zł.

> Tomek

może być problem z taką kasa kupić nową przyczepę musi naszykować z 2,2-3 tys. zł by można to było nazwać przyczepą

Napisano

> może być problem z taką kasa kupić nową przyczepę musi naszykować z 2,2-3 tys. zł by można to było

> nazwać przyczepą

3 tysiące to koszt przekraczający o 500zł wartość jego VW Polo :-)

Przyczepa będzie używana tylko okazjonalnie, więc "marketówka" powinna dać radę - na pewno nie będzie nią woził więcej niż 300 do 400kg - żadnych budów i tym podobnych.

Napisano

> 3 tysiące to koszt przekraczający o 500zł wartość jego VW Polo :-)

> Przyczepa będzie używana tylko okazjonalnie, więc "marketówka" powinna dać radę - na pewno nie

> będzie nią woził więcej niż 300 do 400kg - żadnych budów i tym podobnych.

słuchaj, ja za swoją płaciłem prawie 3 klocki w Casto (a wybrałem ją bo miała blaszaną podłogę i kratownicę pod nią) a jeździłem wówczas wspomnianym Uno o watrości ~1,5tzł.

Latka lecą, Uno już umarło 2 lata temu a przyczepka dalej służy, IHMO to nie jest argument

Napisano

Moim zdaniem do okazjonalnej jazdy w ogóle nie ma sensu kupowanie - lepiej wypożyczyć. Wypożyczalni jest mnóstwo, ceny dobre...

Napisano

> Moim zdaniem do okazjonalnej jazdy w ogóle nie ma sensu kupowanie - lepiej wypożyczyć. Wypożyczalni

> jest mnóstwo, ceny dobre...

Ja to wiem, ale kolega uparty jest zlosnik.gif Chce mieć i już.

Napisano

> słuchaj, ja za swoją płaciłem prawie 3 klocki w Casto (a wybrałem ją bo miała blaszaną podłogę i

> kratownicę pod nią) a jeździłem wówczas wspomnianym Uno o watrości ~1,5tzł.

> Latka lecą, Uno już umarło 2 lata temu a przyczepka dalej służy, IHMO to nie jest argument

Problem w przekonaniu kolegi, ale popracuję nad przekonaniem go :-)

Napisano

targałem przyczepkę o

> łącznej masie z ładunkiem ok. 1500 kg zawsze (masa przyczepki to 150kg).

> Jak powiesz że to przyczepka lekka do 750kg to wszyscy głupieja i możesz jechać dalej

a to ciekawe icon_rolleyes.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kolega się przekonał, że wyjdzie mu taniej ok.gif