Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne zachowanie instalacji LPG BRC JUST

Featured Replies

Napisano

Witam. W Lanosie 1,6 16V 98r mam zainstalowaną instalację LPG BRC JUST. Do tej pory działała bez zarzutu no i właśnie padła. Objaw jest taki: po włączeniu zapłonu migają wszystkie diody pod przełącznikiem rodzaju pracy w centralce słychać jak pracuje przekaźnik tzn raz przyciąga raz puszcza z częstotliwością raz na sekundę. Podobny odgłos słychać przy zbiorniku gazu, domyślam się, że to zawór którym steruje w/w przekaźnik. Samochód nie odpala ani na benie ani na LPG. Ktoś spotkał się z czymś takim? niewiem.gif

Napisano

Pewnikiem padła centralka. Sprawdź zasilanie i masę.

Napisano

> Witam. W Lanosie 1,6 16V 98r mam zainstalowaną instalację LPG BRC JUST. Do tej pory działała bez

> zarzutu no i właśnie padła. Objaw jest taki: po włączeniu zapłonu migają wszystkie diody pod

> przełącznikiem rodzaju pracy w centralce słychać jak pracuje przekaźnik tzn raz przyciąga raz

> puszcza z częstotliwością raz na sekundę. Podobny odgłos słychać przy zbiorniku gazu, domyślam

> się, że to zawór którym steruje w/w przekaźnik. Samochód nie odpala ani na benie ani na LPG.

> Ktoś spotkał się z czymś takim?

Sprawdź zasilanie komputera LPG. Wtyczka szczęśliwie jest wodoszczelna chyba ze masz juniora. U mnie poprzedni właściciel, inżynier od siedmiu boleści ciął przewody zasilające we wiązce, polutował a luty łaskawie zgniły i znikły w wyniku czego napięcie na stykach komputera nawet było ale prądu to już nie za bardzo:D

Napisano
  • Autor

Ok dzięki sprawdzę.

Napisano

Jak przedmówcy mówili: do sprawdzenia masa, i zasilanie centralki. Miałem BRC justa i to samo mnie sie przytrafiło, i też mnie tu pomogli!

Napisano
  • Autor

Witam. Posprawdzane wszystko. Polutowałem od nowa wszystkie złącza w wiązkach kablowych i zasilaniu kompa od LPG. Teraz na razie jest OK więc temat uważam za zamknięty. Dzięki za pomoc yay.gif20.GIF