Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 407 2.0 HDI szarpie w dolnym zakresie obrotów.

Featured Replies

Napisano

Witam, pisze tutaj a nie na francuzach, ale tutaj zerka wiecej osób i moze któs z spotkał sie z problem jaki mam z moja 407. W dolnym zakresie obrotów tj pomiedzy 1000 a 2000 zdarza się jej szarpnąc, po przekroczeniu 2000 jest wszystko ok... Pierwsze co zrobiłem, odpiąłem przepływomierz, auto jezdzi normalnie, to zmieniłem przeplywomierz, auto szarpie.... oddałem do ASO, testy pod komputerem - wszystko OK, ale auto szarpie... wymiana EGRa - auto szarpie... testy dynamiczne pod kompem podpietym do auta... wszysko w normie, ale auto dalej szarpie... zmiana oprogramowania komputera sterujacego praca silnika... po wielu bojach (komputer nie chciał sie zaktualizowac w ASO) udalo sie wgrac nowy soft, ale auto dalej szarpie... Serwis rozkłada bezradnie ręce, a ja nie wiem co dalej zrobić... może ktoś spotkał sie z podobnym problemem ? Wszelkie informacje i sugestie mile widziane. Pozdrawiam.

Napisano

Czy ciśnienie paliwa na szynie CR jest stabilne podczas szarpania?

Napisano
  • Autor

> Czy ciśnienie paliwa na szynie CR jest stabilne podczas szarpania?

Wszystkie możliwe parametry w normie, zadnych "anomalii". Nawet jak szarpnie, komputer tego nie rejestruje.

Napisano
  • Autor

dalej walcze z tym szarpaniem... pomysly powoli mi sie kończą :/ Wczoraj podłaczyłem PCMSCAN, zastanawia mnie czemu przy AIR PRESSURE jest cały czas 100 kPa (niezaleznie czy gaz wcisniety czy nie, ciagle jedn wartość) w Subaru AIR PRESSURE bez wcisnietego gazu jest na poziomie 40 - 50 kPa, dopiero gdy wcisnie sie gaz wskazowka idzie do 100... moze ktoś mi wytłumaczyc o co chodzi ?

Napisano

> dalej walcze z tym szarpaniem... pomysly powoli mi sie kończą :/ Wczoraj podłaczyłem PCMSCAN,

Peugeota nie diagnozuje się uniwersalnym skanerem tylko dedykowanym.

> zastanawia mnie czemu przy AIR PRESSURE jest cały czas 100 kPa (niezaleznie czy gaz wcisniety

> czy nie, ciagle jedn wartość) w Subaru AIR PRESSURE bez wcisnietego gazu jest na poziomie 40 -

> 50 kPa, dopiero gdy wcisnie sie gaz wskazowka idzie do 100... moze ktoś mi wytłumaczyc o co

I pewnie Subaru to benzyna??

Moja propozycja, pojedź do kogoś kto ma dedykowany skaner i pojęcie...

Napisano

> Witam,

> problemem ? Wszelkie informacje i sugestie mile widziane. Pozdrawiam.

filtr paliwowy? nieszczelny dolot powietrza? nieszczelne przewody turbo?

Napisano
  • Autor

> Peugeota nie diagnozuje się uniwersalnym skanerem tylko dedykowanym.

Peugeot przez prawie tydzien stał w ASO Peugeota... pozatym ze skasowali za diagnostyke nic nie zrobili...

> I pewnie Subaru to benzyna??

> Moja propozycja, pojedź do kogoś kto ma dedykowany skaner i pojęcie...

Ta Subaru benzyna... jak pisalem wyzej bylem w ASO z peugeotem i ... odeslali na drzewo...

Napisano
  • Autor

> filtr paliwowy? nieszczelny dolot powietrza? nieszczelne przewody turbo?

Filtr zmienony, przewody posprawdzane...

Napisano

> Filtr zmienony, przewody posprawdzane...

odepnij czujniki temperatury,

koło wieloklinowe/pasowe OK? bez luzu/stuku?

Napisano

> Witam, pisze tutaj a nie na francuzach, ale tutaj zerka wiecej osób i moze któs z spotkał sie z

> problem jaki mam z moja 407.

Czy auto szarpie na każdym biegu?Możesz bliżej opisać szarpnięcie?Tzn spadek obrotów w tym momencie (wrażenie jakby paliwa zbrakło na chwilę), czy bardziej takie mechaniczne, jakby coś ze skrzynią?Być może dwumas powoli kończy swój żywot, a objawy tego są naprawdę różne, od drgań, po stukania i szarpania. Albo wina pasowego jak ktoś wspomniał tutaj.

Napisano
  • Autor

> Czy auto szarpie na każdym biegu?Możesz bliżej opisać szarpnięcie?Tzn spadek obrotów w tym momencie

> (wrażenie jakby paliwa zbrakło na chwilę), czy bardziej takie mechaniczne, jakby coś ze

> skrzynią?Być może dwumas powoli kończy swój żywot, a objawy tego są naprawdę różne, od drgań,

> po stukania i szarpania. Albo wina pasowego jak ktoś wspomniał tutaj.

Coś jakby paliwa brakowało... dwumas, skrzynie bym ominął, bo po odpieciu przepływomierza auto jedzie normalnie (przepływomierz podmieniłem i dalej to samo)

Napisano

> Coś jakby paliwa brakowało... dwumas, skrzynie bym ominął, bo po odpieciu przepływomierza auto

> jedzie normalnie (przepływomierz podmieniłem i dalej to samo)

Może podmieniłeś też na ubity?Znam przypadek czujnika wału korbowego, na kompie wyszło, że to on-kupiony nowy,zmieniony, dalej to samo-główkowanie się zaczęło i się okazało że nowy też był padaka smile.gif

Podjedź do kogoś kto ma kompa PP2000 i niech zrobi logi dynamiczne, jak to wina elektroniki to wyjdzie jak na dłoni.