Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

outlander 2010 2.0 D

Featured Replies

Napisano

dzien dobry smile.gif

Chciałbym się Was drodzy kącikowicze poradzić;

Znajomi chcą kupić Outlandera;

znalazłem ostatnio ofertę -samochod z 2010 roku (1 rej 2011), ok 40-50kkm przebiegu, ale z silnikiem VW (2.0) 140KM wraz z pakietem Rallitronic (zwiekszenie mocy do ok 170KM);

auto jest jeszcze na gwarancji.

i teraz pytanie- warto sie pakowac w auto z tym silnikiem ? czy prawdopodobieństwo kłopotów jest zbyt duze :/

Napisano

> dzien dobry

> Chciałbym się Was drodzy kącikowicze poradzić;

> Znajomi chcą kupić Outlandera;

> znalazłem ostatnio ofertę -samochod z 2010 roku (1 rej 2011), ok 40-50kkm przebiegu, ale z

> silnikiem VW (2.0) 140KM wraz z pakietem Rallitronic (zwiekszenie mocy do ok 170KM);

> auto jest jeszcze na gwarancji.

> i teraz pytanie- warto sie pakowac w auto z tym silnikiem ? czy prawdopodobieństwo kłopotów jest

> zbyt duze :/

Po polowie 2007 roku te silniki teoretycznie wady juz nie posiadaja. Zreszta passatow i innych vw z tym silnikiem jezdzi masa wiec nie ma sie czego bac zlosnik.gif

Napisano

niech przyszly wlasciciel sprawdzi organoleptycznie czy jest w stanie zaakceptowac klekot jaki panuje we wnetrzu tego auta.

Ja mialem dziwne wrazenie ze w Caddy 1.9TDI 2010/11 bylo przyjemniej zlosnik.gif

Napisano

> i teraz pytanie- warto sie pakowac w auto z tym silnikiem ?

Nie ponieważ auto nie jedzie, hałas jest nieludzki i wykonanie tandetne.

Na okrasę serwisy traktujące klienta jak ostatniego chama.

ps. tak, miałem Outlandera no.gif

Napisano

ASO Mitsubishi jest bardzo, bardzo drogie no.gif

Napisano
  • Autor

> ASO Mitsubishi jest bardzo, bardzo drogie

chodzi o koszty przegladów? czy ogolnie?

jaki jest orientacyjny koszt po 60kkm?

Napisano

> chodzi o koszty przegladów? czy ogolnie?

> jaki jest orientacyjny koszt po 60kkm?

Przeglądy i części, zwłaszcza niedostępne jako zamiennik, serwisujemy tam firmówki i szału nie ma. Toyota jest tańsza.

Napisano

przeglad zalezy od zakresu samej robocizny od 400 do 600 zł , materaiały zawsze mam swoje , koszt ok 400 zł , rozrząd też zrobisz za ok 1400 zł z materiałami na oryginałach

Napisano
  • Autor

> przeglad zalezy od zakresu samej robocizny od 400 do 600 zł , materaiały zawsze mam swoje , koszt

> ok 400 zł , rozrząd też zrobisz za ok 1400 zł z materiałami na oryginałach

to IMO ceny standardowe raczej; za maly przeglad z materiałami w bmw placilem ok 1200zl; w fordzie 900-1200

Napisano

Części + robocizna droższa od przeciętnej

Po 60kkm około 1,5kPLN za wymianę oleju + kontrola 270751858-jezyk.gif

Napisano

> dzien dobry

> znalazłem ostatnio ofertę -samochod z 2010 roku (1 rej 2011), ok 40-50kkm przebiegu, ale z

> silnikiem VW (2.0) 140KM wraz z pakietem Rallitronic (zwiekszenie mocy do ok 170KM);

> i teraz pytanie- warto sie pakowac w auto z tym silnikiem ? czy prawdopodobieństwo kłopotów jest

Po przejechaniu Outlanderem 2.0 DiD 140 tysiecy , zdecydowanie NIE. Jak widzisz z profilu sam uzywam od wielu lat aut z grupy VW w TDI i tutaj jestem zadowolony. Ale w Outlanderze silnik ma juz zdecydowanie za trudno. Opory napedu + duza masa powodowaly notoryczne awarie. Przez 140 tys mialem zmienione 2 turbiny, ze 3 rezy EGR . A dieslami jezdze od lat i wiem o studzeniu silnika po jezdzie, nie katowaniu na zimnym itp. Moj Freetrack ma zrobiony program i od 3 lat jezdzi bez porblemu ( teraz moja Zona go katuje i tez nic sie nie dzieje). Auto ma beznadziejne hamulce ktore przy kazdym hamowaniu autostradowym ( 160 do 80 bo TIR wyprzedza) byly do wymiany. Tarcze giely sie jakby byly z tektury. Niestety wysilony silnik jest glosny jak cholera.

Niewatpliwa zaleta tego auta jest jego przestronnosc i wygodne fotele w dluga trase. Bagaznik z lawka to suuuuper rozwiazanie. Ilosc schowkow jest takze OK. Ale prowadzi sie troszke jak ciezarowka.

Po Outlanderze kupilem CX-7 w dieslu i to jest inny swiat.....

Tutaj po 40kkm nie mialem zadej awarii i nie moge nic zlego powiedziec na to auto. COdziennie rano ciesze sie , ze bede mogl sie nim przejechac :-)

Pozdrawiam

Napisano

Ale w Outlanderze silnik

> ma juz zdecydowanie za trudno. Opory napedu + duza masa powodowaly notoryczne awarie.

Auto ma

> beznadziejne hamulce ktore przy kazdym hamowaniu autostradowym ( 160 do 80 bo TIR wyprzedza)

> byly do wymiany. Tarcze giely sie jakby byly z tektury. Niestety wysilony silnik jest glosny

> jak cholera.

już wolę starego diesla w Patrolu hmm.gif

> Niewatpliwa zaleta tego auta jest jego przestronnosc i wygodne fotele w dluga trase. Bagaznik z

> lawka to suuuuper rozwiazanie.

prawda

Ilosc schowkow jest takze OK. Ale prowadzi sie troszke jak

> ciezarowka.

tu się nie zgodzę. Mnie się podobało.

silnik dramat.

Tak miałem. Sprzedałem dwulatka na gwarancji boje_sie.gif (3 lata gwarancji). Auto z salonu.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> dzien dobry

Moja dyrekcja jeździ dokładnie takim. A ja że lubię autka to jestem zaprzyjaźniony z mechanikami w ASO Mitsu, bo zamiast dyrekcji odprowadzam do ASO.

Silnik z VW naprawdę ciężko, w moim Jeepie ma lżej grinser006.gif

od momentu zakupu prócz przeglądów (drogie ale płaci leasigodawca) było robione

zbiorniczek wyrównawczy 2x (się zwichrował)

wymiana głowicy (tydzień czekania na głowicę)

hamulce co drugi przegląd

odpalił sie kabel od rozrusznika

duże zużycie oleju (między wymianami 2litry)

woda też mocno ucieka

autko ma aktualnie na budziku 120000 (w 2 lata i 8 miesięcy)

tarcze wymieniane 2 x

co do ciszy, to teraz jest cichszy od Jeepika (bo opony mi wyząbkowały i dają czadu)