Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarcze i klocki amerykańskie

Featured Replies

Napisano

Witam

Muszę kupić klocki i tarcze do hondy odyssey z 2008 i kompletnie nie mam pojęcia co kupić, nie znam tych ichnich amerykańskich firm. Europejskich zamienników nie ma.

Więc może ktoś coś mi doradzi

- Atlas

- CBK

-RAYBESTOS

Napisano

> Witam

> Muszę kupić klocki i tarcze do hondy odyssey z 2008 i kompletnie nie mam pojęcia co kupić, nie znam

> tych ichnich amerykańskich firm. Europejskich zamienników nie ma.

> Więc może ktoś coś mi doradzi

> - Atlas

> - CBK

> -RAYBESTOS

Atlasa nie znam ale CBK i Raybestos są ok, zwróć uwagę bo klocki mogą być w 2 odmianach zwykłe i ceramiczne, te drugie mniej pylą

Napisano
  • Autor

> Atlasa nie znam ale CBK i Raybestos są ok, zwróć uwagę bo klocki mogą być w 2 odmianach zwykłe i

> ceramiczne, te drugie mniej pylą

ten atlas jest dosyć tani więc to może być jakaś chińszczyzna. A tak poza pyleniem jaka jest różnica między zwykłymi klockami a ceramicznymi ?

Napisano

> ten atlas jest dosyć tani więc to może być jakaś chińszczyzna. A tak poza pyleniem jaka jest

> różnica między zwykłymi klockami a ceramicznymi ?

Teoretycznie ceramiczne powinny być lepsze ALE słyszałem już różne opinie tak więc nie powiem bo jeszcze nie testowałem.

Zadzwoń do tego sprzedawcy może coś Ci podpowie/wytłumaczy, gość jest konkretny ok.gif

http://allegro.pl/my_page.php?uid=2912526

Napisano

> Witam

> Muszę kupić klocki i tarcze do hondy odyssey z 2008 i kompletnie nie mam pojęcia co kupić, nie znam

> - Atlas

> - CBK

> -RAYBESTOS

Nie wiem jaką wersję silnikową posiadasz, ale spróbuj tu:

EBCBRAKES.PL

Mają dość dużo nietypowych referencji do różnych dziwacznych wozideł, może i do twojego coś się znajdzie.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jaką wersję silnikową posiadasz, ale spróbuj tu:

> EBCBRAKES.PL

> Mają dość dużo nietypowych referencji do różnych dziwacznych wozideł, może i do twojego coś się

> znajdzie.

no niestety do 3,5 brak.

Napisano

> Witam

Doradzam sprawdzenie czy te hamulce nie sa przypadkiem identyczne jak w jakims Accordzie albo czyms. Honda akurat jest znana z bardzo zunifikowanych ukladow hamulcowych.

Napisano
  • Autor

> Doradzam sprawdzenie czy te hamulce nie sa przypadkiem identyczne jak w jakims Accordzie albo

> czyms. Honda akurat jest znana z bardzo zunifikowanych ukladow hamulcowych.

Niestety nie pasują ale dzisiaj zapytałem w aso i mają oryginalne po 390 pln/sztukę więc chyba kupię i zakończę męki. Wyjdzie za 200 pln więcej niż za zestaw (tarcze + klocki) tych dobrych zamienników.

Napisano

> Niestety nie pasują ale dzisiaj zapytałem w aso i mają oryginalne po 390 pln/sztukę więc chyba

> kupię i zakończę męki. Wyjdzie za 200 pln więcej niż za zestaw (tarcze + klocki) tych dobrych

> zamienników.

ASO akurat nie jest dobrym miejscem do pytania czy coś pasuje z innego modelu, bo jak im się róźni chociaż odrobinkę nr części to już nie pasuje smile.gif

Napisano

> Niestety nie pasują ale dzisiaj zapytałem w aso i mają oryginalne po 390 pln/sztukę więc chyba

> kupię i zakończę męki. Wyjdzie za 200 pln więcej niż za zestaw (tarcze + klocki) tych dobrych

> zamienników.

Nie wiem na ile można wierzyć katalogowi IC, ale wg niego klocki są zamienne z CRV od 2007 roku i to dawałoby spory wybór klocków

Napisano

> Witam

> - Atlas

> - CBK

> -RAYBESTOS

CBK i Atlas to pakowacze chinszczyzny

Napisano
  • Autor

> CBK i Atlas to pakowacze chinszczyzny

No to by się zgadzało czyli pozostały zestaw RAYBESTOS za 900 pln i oryginalny hondy z aso za 1200 pln

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witaj,

Poszukaj dobrze, może coś podejdzie z innego modelu. Ja mam amerykańską Corolle i okazało się, że pasują do niej tarcze od europejskiej Toyoty Celica wink.gif Inaczej byłbym skazany na Atlasa...