Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy idzie kupić szkło reflektora przedniego w Astrze H GTC

Featured Replies

Napisano

..samo szkło od reflektora przedniego w Astrze H GTC? Bo się niemiłosiernie porysował i żona sobie zażyczyła mieć ładny smile.gif

Napisano

> ..samo szkło od reflektora przedniego w Astrze H GTC? Bo się niemiłosiernie porysował i żona sobie

> zażyczyła mieć ładny

Może być mały problem bo jeśli będzie nieszczelność to będzie parować i będzie wyglądać gorzej niż ten porysowany. Nie wiem jak jest akurat w AH.

Napisano
  • Autor

> Może być mały problem bo jeśli będzie nieszczelność to będzie parować i będzie wyglądać gorzej niż

> ten porysowany. Nie wiem jak jest akurat w AH.

No właśnie na tylnym już mam nieszczelność i jest lekka kefa przy większych deszczach..

Ale samo szkło idzie dokupić?

A idzie zmienić tytuł topiku, na mówiący coś o jego zawartości, żeby później było łatwiej go odszukać?

[Orochimaru]

Napisano

> No właśnie na tylnym już mam nieszczelność i jest lekka kefa przy większych deszczach..

> Ale samo szkło idzie dokupić?

Myślę, że tak. Do świateł przeciwmgłowych widziałem więc takie tez powinny być.

A nie lepiej ładnie wypolerować? Trochę trzeba poświęcić czasu, ale jednak z kupnem samego szkła mogą być problemy.

Napisano

> ..samo szkło od reflektora przedniego w Astrze H GTC? Bo się niemiłosiernie porysował i żona sobie

> zażyczyła mieć ładny

Ktoś kiedyś pisał (chyba na astraklub.pl), że lampy są klejone na silikon. Niestety w tym wypadku nie da się łatwo rozkleić reflektora przez podgrzanie. Jeżeli reflektor jest sklejony tak jak halogeny, to rozklejenie tego graniczy z cudem (ja nad rozklejeniem halogena spędziłem kilka godzin, a i tak nie obyło się bez uszkodzenia obudowy).

Napisano

> Myślę, że tak. Do świateł przeciwmgłowych widziałem więc takie tez powinny być.

> A nie lepiej ładnie wypolerować? Trochę trzeba poświęcić czasu, ale jednak z kupnem samego szkła

> mogą być problemy.

a czy po polerce lampa nie będzie zółkła

Napisano

Z czasem to i niepolerowana zżółknie ale po polerce proces ten znacznie się przyspieszy. Zauważ, że lampy pokryte są powłoką UV (fioletowo-zielone refleksy, gdy spojrzysz pod światło), to właśnie ona chroni przed żółknięciem i matowieniem "szkieł" reflektorów w AH.

Oczywiście nie jest to tak, że lampa po polerce zmatowieje po miesiącu wink.gif

Napisano

> Z czasem to i niepolerowana zżółknie ale po polerce proces ten znacznie się przyspieszy. Zauważ, że

> lampy pokryte są powłoką UV (fioletowo-zielone refleksy, gdy spojrzysz pod światło), to

> właśnie ona chroni przed żółknięciem i matowieniem "szkieł" reflektorów w AH.

> Oczywiście nie jest to tak, że lampa po polerce zmatowieje po miesiącu

no ale z tego co widziałem na filmikach z polerek w zakładach, to po takim zabiegu jest nakładana jakaś powłoka ochronna wiec może to być coś w stylu UV

Napisano

Dzisiaj,korzystając z chwili bez deszczu zabrałem się za jedną lampę(hella) która wyglądała jak po piaskowaniu,Druga lampa o dziwo wygląda całkiem nieźle.Cała operacja trwała 1,5 h bez pośpiechu.Materiały to papier wodny 500,800,1200,2500 + pasta tempo

post-30844-14352520633057_thumb.jpg

Napisano

> Dzisiaj,korzystając z chwili bez deszczu zabrałem się za jedną lampę(hella) która wyglądała jak po

> piaskowaniu,Druga lampa o dziwo wygląda całkiem nieźle.Cała operacja trwała 1,5 h bez

> pośpiechu.Materiały to papier wodny 500,800,1200,2500 + pasta tempo

a efekt jaki wink.gif? bo widziałem ze lampy drooooogie są 270751858-jezyk.gif

Napisano

Efekt w załączniku post wyżej,niestety nie zrobiłem foty przed operacją

Napisano

> Efekt w załączniku post wyżej,niestety nie zrobiłem foty przed operacją

Wygląda ślicznie smile.gif I wyszło zdecydowanie taniej niż nowy klosz 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Myślę, że tak. Do świateł przeciwmgłowych widziałem więc takie tez powinny być.

> A nie lepiej ładnie wypolerować? Trochę trzeba poświęcić czasu, ale jednak z kupnem samego szkła

> mogą być problemy.

Myślałem o polerce ale nie wiedziałem że można samemu.. Tata ma fajną szlifierkę oscylacyjną to może będzie szybciej.