Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odwrócone wycieraczki

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem dziś rano po włączeniu wycieraczek przednich na czasówce punkt zatrzymywania ich podnosił się do góry tak ze w końcu zatrzymał się na drugim końcu - stoja pionowo. Wycieraczki normalnie działają z tym ze ich wyjściowa pozycja to pionowo w góre( ich skrajne położenie jeśli prawidłowo działaja) wiecie może co mogło się podziać bo nie mogę nic podobnego znaleźć na forum.

Napisano

jedyne co mi na myśl przychodzi to przesunięcie sie ramienia na osi silnika, nakretka sie poluzowała albo oś w plastiku się przekręciła.

Napisano

> Witam

> Mam problem dziś rano po włączeniu wycieraczek przednich na czasówce punkt zatrzymywania ich

> podnosił się do góry tak ze w końcu zatrzymał się na drugim końcu - stoja pionowo. Wycieraczki

> normalnie działają z tym ze ich wyjściowa pozycja to pionowo w góre( ich skrajne położenie

> jeśli prawidłowo działaja) wiecie może co mogło się podziać bo nie mogę nic podobnego znaleźć

> na forum.

smar na stykach lub styki się porozwalały

styki na silniku wycieraczek - znajdziesz sporo fotek na forum

286978975-1.jpg

post-120396-14352520692689_thumb.jpg

Napisano

przeczyść wszystkie styki, plus dodatkowo przekonserwuj ramiona wycieraczek bo w przeciwnym razie może skończyć sie na wymianie silniczka

Napisano

Za wyłączanie krańcowe jest odpowiedzialny jeden styk, nie pamiętam teraz który,ale można go namierzyć. Musiał się wyrobić lub odgiąć. Mogła się też wyrobić, lub uszkodzić ścieżka w dekielku, w której chodzi blaszka tego styku i rozłącza w odpowiednim momencie. Musisz dokładnie obejrzeć wnętrze. Chyba że (jak pisze MirekD) zerwało stożkowy wieloklin.

Napisano
  • Autor

Witam

Zaraz sie zabieram za rozbieranie ale mam perwne wątpliwości co do uszkodzen przez forumowiczów poruszane bo zasadbiczo wycieraczki działaja prawidłowo tylko zaczynaja prace od pionu i tam koncza. Wieloklin tez jest nie naruszony a po recznym przesunieciu wyciueraczek w pozycje prawidłową i włczeniu stacyjki z uporem maniaka wacaja do pionu ( zeby tak wszystko chiało zawsze stawac smile.gif)

Napisano

Jeśli masz wątpliwości, to Ci jeszcze raz podpowiem grinser006.gif. Pewnie wyłącznik krańcowy.

PS. A kto Koledze podpowie na 100% nie widząc urządzenia?