Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lepik na goraco

Featured Replies

Napisano

Mam w jednym miejscu w piwnicy na pol metra kwadratowego pape na lepiku na goraco. Pape idzie mniej wiecej zerwac, ale pozostaje lepik na betonie:

zHu62.jpg

Piwnice chce wylozyc gresem. Co proponujecie?

Napisano

> Mam w jednym miejscu w piwnicy na pol metra kwadratowego pape na lepiku na goraco. Pape idzie mniej

> wiecej zerwac, ale pozostaje lepik na betonie:

> Piwnice chce wylozyc gresem. Co proponujecie?

Mocno teoretycznie - jeśli lepik na gorąco staje się płynny może po schłodzeniu dałby się skuć (możliwe że z niewielką ilością betonu).

Tyle teoria, w praktyce nie sprawdzałem.

Napisano

> Mam w jednym miejscu w piwnicy na pol metra kwadratowego pape na lepiku na goraco. Pape idzie mniej

> wiecej zerwac, ale pozostaje lepik na betonie:

> Piwnice chce wylozyc gresem. Co proponujecie?

Skuj, zrób nowa wylewkę, połóż gres.

Napisano
  • Autor

> Skuj, zrób nowa wylewkę, połóż gres.

To nie wylewka - to cos pomiedzy chudziakiem, a plyta betonowa, zbrojone, z kawalkami granitu itd. A powierzchniowo ciezko kuc.

Napisano

> To nie wylewka - to cos pomiedzy chudziakiem, a plyta betonowa, zbrojone, z kawalkami granitu itd.

> A powierzchniowo ciezko kuc.

Może ponacinać szlifierką z tarczą do betonu w kratkę, a później odkuć kwadraciki? Później na wszelki wypadek trochę odtłuścić i wylewka samopoziomująca?

Napisano

A nie podchodziła tamtędy woda może ? Nikt ot tak sobie nie przyklejałby czegoś...

Napisano

Ja osobiście próbował bym to zdjąć na ciepło. Spróbuj grzać palnikiem, albo opalarką i zeskrobywać szpachelką czy inną skrobaczką.

Napisano
  • Autor

> A nie podchodziła tamtędy woda może ? Nikt ot tak sobie nie przyklejałby czegoś...

na tym byly schody, ale sie pod stropem nie miescilem, to wycialem je i wylalem wczesniej.

Napisano
  • Autor

> Ja osobiście próbował bym to zdjąć na ciepło. Spróbuj grzać palnikiem, albo opalarką i zeskrobywać

> szpachelką czy inną skrobaczką.

lepiej na sile zedrzec - zostaje tylko cieniutka warstewka na betonie, jak pomalowane pedzlem. Ale i tak do tego chyba sie klej do terakoty nie przyklei?

Napisano

> lepiej na sile zedrzec - zostaje tylko cieniutka warstewka na betonie, jak pomalowane pedzlem. Ale

> i tak do tego chyba sie klej do terakoty nie przyklei?

No nie, musisz zedrzeć do żywego, porządnie zagruntować i dopiero przyklejać.