Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Citroen C8 - opinie!!!

Featured Replies

Napisano

Jest sobie C8 z 2006r 2.0 HDI z ASB wersja exclusive - samochód wymaga delikatnego wkładu finansowego, zestaw startowy (płyny ustrojowe, filtry i rozrząd jeśli trzeba) plus opony i lakierowanie obcierki 2 drzwi. Aktualny przebieg i zweryfikowany 167kkm. Cena adekwatna do stanu.

Warto pchać się w taki samochód, czy coś już przy tym przebiegu może się wysypać w silniku? Jeśli jest z automatem to chyba nie ma dwumasy?

Jakie jest średnie spalanie takiego auta i opinie użytkowników mile widziane.

Z info jakie otrzymałem od mechanika, który naprawia francuzy wiem tyle, że są to wygodne auta z silnikiem nie do zdarcia i niewygórowanymi częściami, których nie kupuje się zbyt często.

Napisano

Ogólnie te nowe 2.0 HDI nie są zbyt najlepsze (opinia kolegi pracującego w ASO) wg niego zdecydowanie lepszym silnikiem jest 1.6 HDI. Co do samego auta to fajne wozidło. Jeśli cena jest satysfakcjonująca to czemu nie.

Napisano

Zawieszenie tam chyba nie zmienione w stosunku do I generacji eurovanów więc proste i trwałe co też jest plusem.

Napisano

> Ogólnie te nowe 2.0 HDI nie są zbyt najlepsze (opinia kolegi pracującego w ASO) wg niego

> zdecydowanie lepszym silnikiem jest 1.6 HDI. Co do samego auta to fajne wozidło. Jeśli cena

> jest satysfakcjonująca to czemu nie.

Co znaczy nowe?I może doprecyzuj o którym silniku mówisz/mówił znajomy???

Założyciel też powinien doprecyzować o który silnik chodzi bo w tym roczniku szły 3 różne odmiany. Poza tym, który z nich by nie był to są to udane jednostki. 1.6 (których w c8 nie było) można polecać tym, którzy chcą mieć minimum z nowoczesnych diesli, bo można trafić bez Fapa i dwumasy, dlatego są "bardziej" chwalone.

Myślę, że należy czymś uargumentować, dlaczego jakiegoś silnika się nie poleca...obecne silniki 2.0 od PSA to najlepszy diesel w swojej klasie.

W c8 nie obawiałbym się silnika tylko elektroniki, która w tym modelu działa z różnym skutkiem, oraz drobnych ,drażniących usterek, które czasami "same się naprawiają".

Napisano

> Jest sobie C8 z 2006r 2.0 HDI z ASB wersja exclusive - samochód wymaga delikatnego wkładu

> finansowego, zestaw startowy (płyny ustrojowe, filtry i rozrząd jeśli trzeba) plus opony i

> lakierowanie obcierki 2 drzwi. Aktualny przebieg i zweryfikowany 167kkm. Cena adekwatna do

> stanu.

> Warto pchać się w taki samochód, czy coś już przy tym przebiegu może się wysypać w silniku? Jeśli

> jest z automatem to chyba nie ma dwumasy?

> Jakie jest średnie spalanie takiego auta i opinie użytkowników mile widziane.

> Z info jakie otrzymałem od mechanika, który naprawia francuzy wiem tyle, że są to wygodne auta z

> silnikiem nie do zdarcia i niewygórowanymi częściami, których nie kupuje się zbyt często.

Jaka moc silnika? Bo może być tak, że jak jeszcze ten słabszy + automat to jazdy nie będzie zlosnik.gif

Samochód ogólnie OK ale z pewnymi niedogodnościami czy usterkami można się tylko pogodzić.

Napisano
  • Autor

> Jaka moc silnika? Bo może być tak, że jak jeszcze ten słabszy + automat to jazdy nie będzie

107KM + automat, więc może być muł

Napisano

Nie wiem które dokładnie 2.0 HDI. Skoro pracował w ASO to w 99% miał kontakt z w miarę nowymi autami max 5 lat. Podpytam go jutro co konkretnie miał na myśli mówiąc że jak kupować Puga HDI to tylko 1.6.

Napisano

> 107KM + automat, więc może być muł

Od razu uprzedzam, że nie jeździłem w tej konfiguracji, bo nawet nie chciałem wiedzieć jak to jeździ zlosnik.gif Swojego szukałem od razu z silnikiem 2.2 i po zakupie pierwsza rzecz to było podniesienie mocy, żeby to wreszcie się jako tako odpychało. Pamiętaj, że samochód na pusto waży 1,7tony, więc musisz mieć czym jechać. Można powiedzieć, że 2.0 nada się do miasta, zwłaszcza z automatem ale nie chcesz wiedzieć ile to pali w mieście clown.gif

Napisano

Ogólnie w tej generacji jedyne co jedzie to 3.0 V6 ale to już koszty, upierdliwa eksploatacja, spalanie itd. Mój waży niecałe 1600kg i przy 235Nm/147Hp jest w miarę ok jak na vana. Przy 109HP w dieslu musi być słabo w trasie a przeciez van jest po to aby jeździć a nie kręcić się dookoła komina.