Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Od kiedy rusza odcinkowy pomiar prędkości?

Featured Replies

Napisano

Słyszałem na CB w zeszły piątek że niektóre odcinki między Warszawą a Częstochową mają zacząć swój łupieżczy żywot od 1 lipca. Yanosik już od jakiegoś czasu sie pluje że trza wolniej na tych odcinkach... Ma ktoś jakieś sprawdzone info w tym temacie?

Napisano

> Słyszałem na CB w zeszły piątek że niektóre odcinki między Warszawą a Częstochową mają zacząć swój

> łupieżczy żywot od 1 lipca. Yanosik już od jakiegoś czasu sie pluje że trza wolniej na tych

> odcinkach... Ma ktoś jakieś sprawdzone info w tym temacie?

jeszcze dlugo dlugo zlosnik.gif

klik

Napisano

> jeszcze dlugo dlugo

> klik

Jak zwykle rodzi się pytanie, czy wiedza dziennikarza nie jest wyssana z palca zlosnik.gif

Ja mam natomiast inne pytania:

- Czy odcinkowy pomiar będzie oznakowany stosownymi znakami ?

- Jak dokładnie wyglądają kamery do odcinkowego pomiaru ?

Napisano

> Ja mam natomiast inne pytania:

> - Czy odcinkowy pomiar będzie oznakowany stosownymi znakami ?

287009232-nmk.PNG

Napisano

jakiś tekst

Quote:

Zgodnie z wymienionymi powyżej aktami prawnymi, o odcinkowym pomiarze prędkości informować będzie znak D-51, który zostanie umieszczony na początku odcinka pomiarowego wraz z tabliczką z napisem „Kontrola średniej prędkości na odcinku…”.

Napisano

Czyli taki sam jak na wielu wioskach i np: w około 60 miejscach w Wawie...Tyle, że tam oznacza ryzyko napotkania "śmietnika" lub SM z fotobadziewiem na tymże odcinku zlosnik.gif

Napisano

Na dlugosci 20km yikes.gif wystarczy na chwile przyhamowac i juz predkosc srednia spada. Co Oni zwariowali? 1 km czy 3 to rozumiem. Oj chyba sie nie oblowia.

Napisano

> Na dlugosci 20km wystarczy na chwile przyhamowac i juz predkosc srednia spada. Co Oni zwariowali?

> 1 km czy 3 to rozumiem. Oj chyba sie nie oblowia.

Oni będą cwańsi niż nam się wydaje.

Na środku odcinka walnie się ograniczenie do 30 na długości kilometra i pozamiatane.

Matematycznie średnia z takiego odcinka wyjdzie bardzo niska i klientów nie zabraknie.

Napisano

> Oni będą cwańsi niż nam się wydaje.

> Na środku odcinka walnie się ograniczenie do 30 na długości kilometra i pozamiatane.

> Matematycznie średnia z takiego odcinka wyjdzie bardzo niska i klientów nie zabraknie.

Pomiar odcinkowy może być zgodnie z prawem stosowany wyłącznie na odcinku o stałej dopuszczalnej prędkości.

Napisano

> Pomiar odcinkowy może być zgodnie z prawem stosowany wyłącznie na odcinku o stałej dopuszczalnej

> prędkości.

No to zrobią go tam, gdzie nawet najtęższe umysły mają kłopot z odpowiedzią, jaka obowiązuje prędkość... grinser006.gif przecież instalacja musi się zwrócić i generować przychód do budżetu.

Napisano

> No to zrobią go tam, gdzie nawet najtęższe umysły mają kłopot z odpowiedzią, jaka obowiązuje

> prędkość... przecież instalacja musi się zwrócić i generować przychód do budżetu.

fotopstryki tez miały zarabiać a jednak przynoszą straty

Napisano

> Pomiar odcinkowy może być zgodnie z prawem stosowany wyłącznie na odcinku o stałej dopuszczalnej

> prędkości.

Poważnie? czyli ten cały cyrk od Grójca do Raszyna mogą sobie w buty wsadzić?

Krawiec

Napisano

> Oni będą cwańsi niż nam się wydaje.

> Na środku odcinka walnie się ograniczenie do 30 na długości kilometra i pozamiatane.

> Matematycznie średnia z takiego odcinka wyjdzie bardzo niska i klientów nie zabraknie.

Napisze po raz kolejny. Trasa 130 km autostrada miejscami 180 srednio 160. 4 razy hamujesz do 80 bo TIR wyprzedza + zwalniasz, zjezdzasz na prawy pas i srednia ponizej 140 Ci wychodzi. Kiedys chcieli czas od wydrukowania biletu sprawdzac na bramce zjazdowej facepalm%5B1%5D.gif I trzeba by pelnym ogniem non stop leceiec zeby miec duza srednia.

Napisano

Na A4 tak, ale ostatnio między Częstochową a Piotrkowem widziałem odcinki po kilkanaście kilometrów z ograniczeniami do 70.... Tam przy tej prędkości to kierownice można z nudów zjeśc...

Krawiec

Napisano

> Na A4 tak, ale ostatnio między Częstochową a Piotrkowem widziałem odcinki po kilkanaście kilometrów

> z ograniczeniami do 70.... Tam przy tej prędkości to kierownice można z nudów zjeśc...

> Krawiec

I wtedy jest sens zrobic odcinkowy pomiar np na dlugosci 3-4 km. Ale przez cala miejscowosc? Swiatla skrzyzowania zlosnik.gif Poza tym w miejscowosciach powinno sie postawic wiecej patroli i juz. Poza miastem mozna lekko 130 leciec jak do okola pola. Ale w miescie, wiosce? +10 to dobra predkosc.