Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak dużo aut w Polsce nie powinno poruszać się po drogach?

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Co więc jest wg Ciebie głównym grzechem polskich kierowców jeśli chodzi o zły stan techniczny?

> Jakie to usterki powinny wykluczać pojazdy z dalszego poruszania się po drogach?

Odpowiedz proszę najpierw na moje pytanie a później zadawaj kolejne. Nie odpowiada się pytaniem na pytanie.

Napisano

> Odpowiedz proszę najpierw na moje pytanie a później zadawaj kolejne. Nie odpowiada się pytaniem na

> pytanie.

Nie napisałeś tego.

Napisano
  • Autor

> Nie napisałeś tego.

Dziękuję. Jakbym wiedział jakie są najczęstsze zaniedbana co do stanu technicznego aut polskich kierowców, to nie zakładałbym tego wątku.

Może prowadzone są jakieś statystyki hmm.gif W tym temacie może powinni się wypowiedzieć mechanicy, diagności albo osoby badające przyczyny wypadków komunikacyjnych hmm.gifniewiem.gif

Napisano

> Dziękuję. Jakbym wiedział jakie są najczęstsze zaniedbana co do stanu technicznego aut polskich

> kierowców, to nie zakładałbym tego wątku.

> Może prowadzone są jakieś statystyki W tym temacie może powinni się wypowiedzieć mechanicy,

> diagności albo osoby badające przyczyny wypadków komunikacyjnych

Podtrzymam swoje zdanie, ilość debili na drogach przysłania takie sprawy jak stan techniczny pojazdów

Napisano
  • Autor

> Podtrzymam swoje zdanie, ilość debili na drogach przysłania takie sprawy jak stan techniczny

> pojazdów

Ale nie o tym jest ten wątek. Nawet jeśli poprzez poprawę stanu technicznego pojazdów udałoby się uratować zdrowie czy życie jednej osoby, to wg mnie jest to temat warty zainteresowania.

Napisano

Problemem nie są stare auta tylko sposób w jaki traktują je właściciele, i niekiedy diagności na przeglądzie.,

Napisano
  • Autor

> Problemem nie są stare auta tylko sposób w jaki traktują je właściciele, i niekiedy diagności na

> przeglądzie.,

Gdzieś wspomniałem że stare auta są problemem?

Znam parę aut w wieku lat nastu w kondycji naprawdę dobrej, a także kojarzę kilka aut w okolicy 7-8 lat w stanie słabym (tzw "igiełki" które były "okazyjnie" kupione).

Napisano

> Ale nie o tym jest ten wątek. Nawet jeśli poprzez poprawę stanu technicznego pojazdów udałoby się

> uratować zdrowie czy życie jednej osoby, to wg mnie jest to temat warty zainteresowania.

Wiesz, trudno mi dyskutować o ratowaniu życia jednej czy dwóch osób myśleniem na poprawą stanu technicznego gdy wiem, że dziś statystycznie na polskich drogach zginie co najmniej kilka z powodu głupoty, bezmyślności i otępienia. Jutro też. I tak każdego kolejnego dnia czacha.gif

Ale może dla Ciebie akurat to o czym wspomniałeś jest akurat warte większej uwagi.

Napisano

Czy Ty naprawdę nie potrafisz czytać ze zrozumieniem??

Jak żona pyta Cię co chcesz na obiad to odpowiadasz jej, że w zasadzie to kolor ścian mógłby zostać biały, gdyby nie fakt, że codziennie na lotnisku w Pyrzowicach lądują samoloty?? facepalm%5B1%5D.giffacepalm%5B1%5D.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Ty po prostu generalizujesz, uczepiłeś się LPG, a nie widzisz

> tych samych wad w innych paliwach.

Myślę, że opisał problem dość dokładnie. Ty natomiast próbujesz udowodnić, że LPG to super-hiper rozwiązanie choć nie to jest przedmiotem dyskusji.

Napisano
  • Autor

> Czy Ty naprawdę nie potrafisz czytać ze zrozumieniem??

> Jak żona pyta Cię co chcesz na obiad to odpowiadasz jej, że w zasadzie to kolor ścian mógłby zostać

> biały, gdyby nie fakt, że codziennie na lotnisku w Pyrzowicach lądują samoloty??

Pozwól proszę że się pod tym podpiszę.

Napisano

> Myślę, że opisał problem dość dokładnie. Ty natomiast próbujesz udowodnić, że LPG to super-hiper

> rozwiązanie choć nie to jest przedmiotem dyskusji.

udowadniam tylko, że jak we wszystkim są uchybienia, tak samo noPb, ON i LPG je mają.

Zwalanie winy na rodzaj paliwa, nie biorąc pod uwagę człowieka to głupota.

Montowanie 2gen ze śrubką jest zabronione od Xlat i te wszystkie żale i zarzuty jakie wypisywał są delikatnie mówiąc nie trafione w dzisiejszych realiach...

No ale cóż drzazgę w cudzym, a nie belkę w swoim...

Napisano

> Czy Ty naprawdę nie potrafisz czytać ze zrozumieniem??

> Jak żona pyta Cię co chcesz na obiad to odpowiadasz jej, że w zasadzie to kolor ścian mógłby zostać

> biały, gdyby nie fakt, że codziennie na lotnisku w Pyrzowicach lądują samoloty??

Świetny przykład ok.gif Chociaż mogłeś się postarać, żeby to miało choć odrobinę spójności no ale masz prawo pisać bez sensu.

Widocznie nie potrafię czytać ze zrozumieniem, może za często sam gotuję obiady. Nie rozumiem przekazu tego wątku bo zapytanie tytułowe było niby o bezpieczeństwie na drogach a treść o bieżącej obsłudze i LPG.

To ja się może odsunę od tej dyskusji, popatrzę do jakich wniosków dojdziecie chipsy.gif

Napisano

> To ja się może odsunę od tej dyskusji, popatrzę do jakich wniosków dojdziecie

Ja też. Przy okazji zauważam, że autor wątku zadał tylko jedno pytanie - w tytule wątku.

mar00ha