Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opryskiwanie ogrodu przeciw komarom

Featured Replies

Napisano

Wiadomo nie da się wytrzymać więc postanowiłem sobie opryskać cały ogród.

Problem w tym że nie wiem jaki środek ceny są średnio od 200zł do 800zł za 5L (rozcienczanie 100ml na 10 litrów wody) a mam około 200m2

znalazłem coś takiego: LINK ale jest za duży wybór i nie wiadomo który dobry jest środek a wyrzucić kilka stów w błoto to nie warto.

sąsiadów nie mam więc nikt się nie dołoży 270751858-jezyk.gif

Robiliście coś takiego kiedyś sami ?

Napisano

opryskanie 200m2 nic nie da. Kasa w bloto.

Napisano

> Wiadomo nie da się wytrzymać

nie mi nie wiadomo - u mnie komarów nie ma hehe.gif

a jak były to oprysk przez sąsiadów nie dał żadnego efektu - trzebaby cały powiat opryskać chyba i to jakimż porządnym specyfikiem

Napisano

> opryskanie 200m2 nic nie da. Kasa w bloto.

nie tak do końca, w 2010 jak była popowodziowa plaga komarów to opryskiwaliśmy ogród

i widać było znaczną poprawę, niestety nie pamiętam nazwy środka

teraz kupiłem bros'a bo tylko to było w markecie, zobaczmy jaka skuteczność icon_rolleyes.gif

Napisano

komaropren (ten ładnie pachnie pomarańczami biglaugh.gif)20.GIF lub trebon mega 20.GIF i do tego jakiś nośnik 20.GIF np multi - fog

Napisano

Ja opryskiwałem Tick out set , nie opryskiwałem całego ogrodu tylko okolice tarasu, altany i okien. Oprócz zabijania komarów środek ten też je odstrasza, można spokojnie sobie siedzieć, nic nie lata i nie gryzie w opryskanych miejscach. Koszt 69PLN koncentratu do sporządzenia 25l preparatu gotowego do oprysku, działa ok 2 tyg od oprysku

Napisano

> tez ten srodek chyba kupie, a to lepiszcze to co to jest?

Lepiszcze ... w uproszczeniu zagęszczacz, powoduje, że roztwór się lepi i utrzymuje na powierzchni pryskanej, krzak, elewacja, ogrodzenie etc.

Napisano
  • Autor

znalazłem w necie info hard killer to nic innego jak preparat ASPERMET, który oczywiście można go nabyć dużo taniej:)

Napisano

> znalazłem w necie info hard killer to nic innego jak preparat ASPERMET, który oczywiście można go nabyć dużo taniej:)

A do tego news'a nie jestem w stanie się odnieść ... skoro tak jest w istocie to oczywiście nie ma co bulić więcej, skoro można mniej zlosnik.gif

Napisano

> Ja opryskiwałem Tick out set , nie opryskiwałem całego ogrodu tylko okolice tarasu, altany i

> okien. Oprócz zabijania komarów środek ten też je odstrasza, można spokojnie sobie siedzieć,

> nic nie lata i nie gryzie w opryskanych miejscach. Koszt 69PLN koncentratu do sporządzenia 25l

> preparatu gotowego do oprysku, działa ok 2 tyg od oprysku

Też tego używam. Działa.