Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC 700 - problem z elektryką

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj chciałem swego paździmierza odpalić i...

1. Rozrusznik nie kręci, tylko słychać "bzyczenie"

2. Sprawdziłem awaryjne, z którymi ostatnio miałem problem. Szybko mrugają i zza skrzynki bezpieczników słychać dźwięk podobny do spawania

Akumulator sprawny, naładowany.

panic.gifpanic.gifpanic.gifpanic.gifpanic.gifpanic.gifpanic.gifpanic.gifpanic.gifpanic.gif

Napisano
  • Autor

Gdzie? Co? Jak? Wybaczcie ale nie znam się passed_out.gif

dźwięk spawania ustał ale nic nie świeci gdy włączam awaryjne/kierunki. Tylko kontrolka strzałek (jak awaryjne to bez czerwonego trójkąta)

Napisano

Sprawdz wszystkie kable które sa przykręcone do nadwozia wink.gif a szczegolnie kabel (-) od aku który jest w 2 miejscach przykręcony do nadwozia wink.gif czy się nie oderwał/poluzowal wink.gif

btw na pych powinien odpalić grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Masa jest ok. dla pewności podłączyłem aku do prostownika. zobaczę wieczorem co i jak.

Napisano
  • Autor

Masa jest w porządku

Po meczarniach Samochód odpalił. Sprawdziłem awaryjne/kierunki. Gdy włączyłem awaryjne/kierunki, to cały czas świeciła się kontrolka (nie migała ani trochę) a żarówki się nie świeciły. Foto świecenia kontrolki

dnzh.th.jpg

Uważam iż przerywacz kierunków/awaryjnych powiedział papa. dobrze podejrzewam?

Żarówki sprawne

Napisano

> Masa jest w porządku

> Po meczarniach Samochód odpalił. Sprawdziłem awaryjne/kierunki. Gdy włączyłem awaryjne/kierunki, to

> cały czas świeciła się kontrolka (nie migała ani trochę) a żarówki się nie świeciły. Foto

> świecenia kontrolki

> Uważam iż przerywacz kierunków/awaryjnych powiedział papa. dobrze podejrzewam?

> Żarówki sprawne

a zakładałeś może ostatnimi czasy radio, albo robiłeś coś przy instalacji do niego?

Napisano
  • Autor

> a zakładałeś może ostatnimi czasy radio, albo robiłeś coś przy instalacji do niego?

Tak. próbowałem podłączyć. Nie podłączyłem. ale przewody które powinny być złączone (czerwono-zielony i fioletowy) są złączone.

Napisano
  • Autor

> o te przewody właśnie mi chodziło

Jakby były rozdzielone to nie byłoby tylko awaryjnych. a kierunków też nie mam. Gdy włączam (obojętne czy kierunki czy awaryjne) to nic nie cyka a ciągle świeci się kontrolka jak na zdjęciu powyżej

Napisano

może przekaźnik się tylko przywiesił, wyciąg go stuknij lekko w niego i załóż z powrotem, a jak nie to czeka Cię wymiana

Napisano
  • Autor

> może przekaźnik się tylko przywiesił, wyciąg go stuknij lekko w niego i załóż z powrotem, a jak nie

> to czeka Cię wymiana

Chodzi o ten przerywacz pod bezpiecznikami?

Napisano
  • Autor

Zrobione. dzięki wielkie. Po prostu się zawiesił. Jeszcze raz dzięki

Napisano
  • Autor

Jednak nie jest nic w porządku, wczoraj po krótkiej przejeżdżce (około 15 km) zgasiłem auto i poszedłem się przejść. Gdy wróciłem to przy próbie odpalenia nawet nie było słychać rozrusznika... Jakos odpaliłem na popych i wróciłem. Przy owej próbie odpalenia zauważyłem że momentalnie rozładował się akumulator... buu.gifbuu.gif

Napisano

> Jednak nie jest nic w porządku, wczoraj po krótkiej przejeżdżce (około 15 km) zgasiłem auto i

> poszedłem się przejść. Gdy wróciłem to przy próbie odpalenia nawet nie było słychać

> rozrusznika... Jakos odpaliłem na popych i wróciłem. Przy owej próbie odpalenia zauważyłem że

> momentalnie rozładował się akumulator...

ja obstawiam szczotki lub tulejki rozrusznika

Napisano
  • Autor

> ja obstawiam szczotki lub tulejki rozrusznika

Naładowalem akumulator i gra. Napięcie też trzyma. odpalił od strzała. dziwne

Napisano

> Naładowalem akumulator i gra. Napięcie też trzyma. odpalił od strzała. dziwne

akumulator jest do dupy i tyle. ponad 20 stopni na dworze a on się rozładował...Cela któraś mówi papa i dzieją się takie jaja

Napisano
  • Autor

> akumulator jest do dupy i tyle. ponad 20 stopni na dworze a on się rozładował...Cela któraś mówi

> papa i dzieją się takie jaja

nie. Już jest wszystko ok. przewód minus od akumulatora nie łączył czasem. teraz jest dobrze. wczoraj 3,5 godziny było radio uruchomione i bez problemu odpalił a akumulatora nie zmieniałem tylko naładowałem gdy naprawiałem przewód