Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problemy z odpalaniem

Featured Replies

Napisano

witam,mam taki problem że na ciepłym silniku auto nie chce czasem zapalić ,objaw jest taki że rozrusznik nie ma mocy aby obrócić,wymieniłem na regenerowany dalej to samo,kupiłem nowy akumulator jest trochę lepiej i usterka rzadko się pojawia ale czasem się zdarzy,kolega w pracy sugeruje mi uszkodzone zęby na kole zamachowym,czy to możliwe?podczas odpalania objaw jest taki że rozrusznik nie ma siły obrócić i ciężko obraca z 3 razy aż znajdzie swoje miejsce i wtedy ładnie zapala,a jak akumulator ma dość mocy np. po naładowaniu to kilka dni jest dobrze,potem znowu ciężko,co to może być?

Napisano

> witam,mam taki problem że na ciepłym silniku auto nie chce czasem zapalić ,objaw jest taki że

> rozrusznik nie ma mocy aby obrócić,wymieniłem na regenerowany dalej to samo,kupiłem nowy

> akumulator jest trochę lepiej i usterka rzadko się pojawia ale czasem się zdarzy,kolega w

> pracy sugeruje mi uszkodzone zęby na kole zamachowym,czy to możliwe?podczas odpalania objaw

> jest taki że rozrusznik nie ma siły obrócić i ciężko obraca z 3 razy aż znajdzie swoje miejsce

> i wtedy ładnie zapala,a jak akumulator ma dość mocy np. po naładowaniu to kilka dni jest

> dobrze,potem znowu ciężko,co to może być?

wszystkie połączenia grubych przewodów wyczyszczone, skręcone ?

Napisano
  • Autor

> wszystkie połączenia grubych przewodów wyczyszczone, skręcone ?

wyczyszczone,posmarowane delikatnie wazeliną techniczną i skręcone,ładowanie 13,7 V

Napisano
  • Autor

> wszystkie połączenia grubych przewodów wyczyszczone, skręcone ?

możliwe żeby uszkodzone były zęby na kole zamachowym i zębatka rozrusznika żle wchodziła co powoduje opór dla rozrusznika i nie ma on siły obrócić?

Napisano

A jak tam tłumik wygląda ? zlosnik.gif

Napisano

Stawiałbym raczej na źle zregenerowany rozrusznik i ocieranie wirnika o stojan, wtedy oprócz oporów mechanicznych znacząco wzrasta pobór prądu, ewentualnie duże straty prądu na włączniku elektromagnetycznym. Wtedy oprócz oporów mechanicznych znacząco wzrasta pobór prądu

Napisano
  • Autor

> A jak tam tłumik wygląda ?

witam,tłumik wygląda tak sobie środkowy jest jeszcze oryginalny 14 lat 160 tys km ,końcowy płuciennik wymieniony 2 albo 3 lata temu (pierdzi lekko już i może rok wytrzyma

Napisano
  • Autor

> Stawiałbym raczej na źle zregenerowany rozrusznik i ocieranie wirnika o stojan, wtedy oprócz oporów

> mechanicznych znacząco wzrasta pobór prądu, ewentualnie duże straty prądu na włączniku

> elektromagnetycznym. Wtedy oprócz oporów mechanicznych znacząco wzrasta pobór prądu

witam,kupiłem kolejny akumulator i jest trochę lepiej ,nie wiem na czym to polega ale jak silnik jest gorący to nie zawsze chce zapalić ,na zimnym zawsze(nie wiem jak będzie w zimie)chcę kupić prostownik taki:

http://allegro.pl/inteligentny-prostownik-6v-12v-4-2a-cyfrowy-sena-i3422463101.html

i podładuję może będzie lepiej