Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy, czy 5-6lentni uzywany?

Featured Replies

Napisano

Nowy, czy 5-6letni uzywany z przebiegiem 400-700kkm za 1/2 ceny?

Napisano

> Nowy, czy 5-6letni uzywany z przebiegiem 400-700kkm za 1/2 ceny?

Nie wiem jak jest z autobusami, ale podejrzewam, że podobnie... sick.gif

Myślałem ostatnio nad zamianą swojego volva z 2005 e3 na jakieś młodsze e5. No i rozmawiałem sobie z kierowcą, który takim volvem z 2008 jeździ od nowości. No i mi chęci na zamianę póki co przeszły, po tym jak się rozwinął w temacie ile razy był w serwisie i z jakimi awariami.

Wiesz teoretycznie nowe te 500kkm powinno przejeździć. A u niego przy jakiś 400 skrzynie wymienili crazy.gif Problemy z adblue, mokrym webastem, które na postoju mu silnik zagotowało icon_eek.gif (to akurat grosze jakiś czujnik tylko, a on w porę się zorientował i je wyłączył) i różne inne. To kierowca, który ma gdzieś ile szef w serwisie zostawi, więc myślę, że nie miał powodu ściemniać.

Takie czasy i takie samochody, że trudno doradzić co będzie lepsze smirk.gif Generalnie to jak się trafi chyba...

Ja póki co wole swoje ok.gif

Napisano

Z actrosami mp3 fajnie, jako pierwszy wzięty ma już ponad 200tyś i oprócz wymian eksploatacyjnych nic się nie robi, jedynie osłony lusterek same spadały, po 2 razie w serwisie przykręcili na chamskie wkręty facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Nowy, czy 5-6letni uzywany z przebiegiem 400-700kkm za 1/2 ceny?

nowy pomimo gwarancji potrafi być upierdliwy, kosztuje fortunę .

Używany to loteria .technicznie będzie trochę mniej zaawansowany więc części i serwis teoretycznie tańsze. w 5-6 letnim ,zależnie od przebiegu , można się spodziewać nakładów ( sprzęgło , układ zasilania, turbo ) ale po zrobieniu tego powinno być ok.

piszę z punktu widzenia trucków ale pewnie pokrywa się to do bus.

ja rozejrzałbym się za używanym, zobaczył co jest i za ile, wziął ofertę na nowe ( popytaj o kontrakt serwisowy i rozszerzoną gwarancję) i porównał koszty.