Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polecany zestaw klocków i tarcz hamulcowych - Vectra C

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie.

Możecie podać jakie najlepiej spisują się w Vectrze C 1.9 CDTi?

Pierwsze co przyszło mi do głowy to Mikoda, ale pomyślałem, że jeszcze zapytam smile.gif

Napisano

> Możecie podać jakie najlepiej spisują się w Vectrze C 1.0 CDTi?

VC z tą pojemnością i swoją masą nie jedzie. Obojętnie co zamontujesz to i tak się zatrzymasz. zlosnik.gifhahaha.gifyay.gif

Napisano
  • Autor

> VC z tą pojemnością i swoją masą nie jedzie. Obojętnie co zamontujesz to i tak się zatrzymasz.

Poprawka naniesiona grinser006.gif

Za blisko te cyferki wink.gif

Napisano

ja polecam zestaw albo ATE albo TRW, z tym, że TRW ma teraz linię klocków "cotec" - zajebista sprawa.

Od pierwszego metra po wymianie hamują mocniej niż inne już dotarte. Co ciekawe im bardziej je rozgrzejesz tym mocniejsze są te heble.

W corsie mam tylko klocki, ale w Astrze wymieniałem razem z tarczami i naprawdę żyleta, a jak je rozgrzejesz to tylko patrzysz jak inni się męczą, żeby ci w tyłek nie wjechać.

Naprawdę potęga ok.gif

Napisano

> a jak je

> rozgrzejesz to tylko patrzysz jak inni się męczą, żeby ci w tyłek nie wjechać.

podejrzewam, żę wiecej ty sie męczysz obserwując cały czas czy im się uda nie wjechać tobie w tyłek wink.gif

Napisano

> podejrzewam, żę wiecej ty sie męczysz obserwując cały czas czy im się uda nie wjechać tobie w tyłek

wiesz, w grudniu jak jechałem na imprezę pracowniczą z kpl. osób i nagle TIR zaczął bardzo mocno hamować - aż nie wiedziałem, że taką masę można tak wyhamować, ja but.gif na hamulec, auto aż nurkowało, tak mocno hamowałem, nagle słyszę za sobą pisk, patrze w lewe lusterko a VW T4 leci na mnie dymiąc spod kół - nagle ja ku zdziwieniu wszystkich pasażerów puszczam hebel i na pobocze obok naczepy - T4 stanął na moim miejscu za TIRem - także czasem mocne hamulce też są niebezpieczne, ale trzeba umieć się zachować w skrajnych sytuacjach

Napisano

> A dokładniej jakie masz tarcze TRW?

Wiesz, nie wiem jakie, bo do mojego rocznika i modelu jest tylko jeden model tarcz TRW - zatem napewno jakąś nazwę miały, ale nie zwróciłem na to uwagi.

Co innego klocki - i tu tylko COTEC

Napisano

> Możecie podać jakie najlepiej spisują się w Vectrze C 1.0 CDTi?

hehe.gif

Ot bystrzacha waytogo.gif

Napisano

> Jak w temacie.

> Możecie podać jakie najlepiej spisują się w Vectrze C 1.9 CDTi?

> Pierwsze co przyszło mi do głowy to Mikoda, ale pomyślałem, że jeszcze zapytam

Ja, co prawda do Astry, założyłem oryginały i na prawdę fajnie to hamuje. ok.gif

Napisano

> Gładkie są czy jakieś odwierty, nacięcia?

gładkie wentlowane 236mm średnicy - Astra F 1.6Si Kombi

Napisano

> Możecie podać jakie najlepiej spisują się w Vectrze C 1.9 CDTi?

Roadhouse - dobra cena, dobrze hamują, właśnie zrobiłem trasę 1500km, zaraz czeka mnie powrót, klika ostrych hamowań, górki pazurki i jest gitara. W Astrze również je miałem smirk.gif