Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bieszczady na moto

Featured Replies

Napisano

ufff

Wróciłem zlosnik.gif

razem z kumplem zorganizowaliśmy sobie trzydniowy wypad w Bieszczady.

3 dni, 1000km, wrażenia, super

Trochę się obawiałem tego wyjazdu, gdyż jest to mój pierwszy sezon, a ostatnio z braku czasu...wiadomo, no i bieszczadzkie trasy do najłatwiejszych nie należą.

Fazer sprawdził się znakomicie, co prawda dupa bolała, ale to pewnie z niewprawienia zlosnik.gif spalanie moto wyszło na poziomie ok 5l, więc bardzo przyzwoicie ok.gif

poza tym to pętle bieszczadzkie - zachwycają

co prawda mała jakoś bardziej przypadła mi do gustu, i widokowo i asfaltowo, jednak wielka pętla również swoje plusy posiada.

zahaczylismy się w Polańczyku (pojechaliśmy w ciemno, noclegu szukaliśmy na miejscu) znaleźliśmy go nieopodal delikatesów centrum - Pensjonat X icon_rolleyes.gif generalnie za 45 zeta za dobę luksusów nie ma, ale są mili, przyjaźnie dla motocyklistów usposobieni właściciele.

Niestety nie polecam tam jedzenia...za śniadanie, jajecznicę, dwa plastry sera i 3 plastry pomidora plus kawa (gorszej nie piłem w życiu) skroili nas 16,50...

anyway, w Polańczyku nic ciekawego nie ma, trochę takie Krupówki...zdecydowanie nie polecam karczmy Zakapior...czas oczekiwania na kebab...55minut icon_eek.gif

na pętlach - bardzo klimatyczne miasteczko - Cisna i słynna Siekierazada - zdecydowanie polecam, placki po Bieszczadzku dają radę, a klimat w lokalu - nie do podrobienia

poza tym zahaczyliśmy o Bieszczadzką Przystań Motocyklową, świeże miejsce, bardzo ciekawe, jednak...nie było właściciela, a dokładniej...nie było nikogo...dom i garaże pootwierane...wystrój ogrodu, bramy, domu, z zewnątrz - mega!!

podsumowując, za niewielką kasę, naprawdę fajnie spędzony czas, niesamowite wrażenia, widoki i piękna przyroda.

o dziwo, na pętlach spotkaliśmy bardzo niewielu motocyklistów

dziękuję za uwagę zlosnik.gif

Napisano

Wrzuć tutaj trase jaką leciałeś.

Napisano

Parafrazując pewien dowcip-a może by tak wszystko piep... i wyjechać w Bieszczady... wink.gif

Napisano

> Parafrazując pewien dowcip-a może by tak wszystko piep... i wyjechać w Bieszczady...

pieprzyć, to nie wulgaryzm, więc kropki w celu kamuflowania nie są potrzebne grinser006.gif

Napisano

> mniej więcej taka

człowieku! dlaczego nie pojechaliscie wkoło tatr po słowackiej stronie! grzech, przy takim całokształcie przebiegu trasy! przegapić tamtą!

wink.gif

Napisano
  • Autor

> człowieku! dlaczego nie pojechaliscie wkoło tatr po słowackiej stronie! grzech, przy takim

> całokształcie przebiegu trasy! przegapić tamtą!

spoko, tatry nie zając, nie uciekną wink.gif akurat dość często bywam na południu i tatry też są w planach na kolejne wyprawy; jak bym chciał wszystko "zaliczyć" to bym się czasowo ani finansowo nie wyrobił oslabiony.gifzlosnik.gif

Napisano

> spoko, tatry nie zając, nie uciekną akurat dość często bywam na południu i tatry też są w planach

> na kolejne wyprawy; jak bym chciał wszystko "zaliczyć" to bym się czasowo ani finansowo nie

> wyrobił

ja mam ambitny plan jeszcze w tym roku zrobic rundkę wkoło Tater smile.gif

Napisano
  • Autor

mało widać, ale dowód jest zlosnik.gif

oic5.jpg

Napisano

Witam w klubie zlosnik.gif

287111179-er5.jpg

Ja wróciłem w piątek - też 3 dni latania i 1100km zlosnik.gif

post-25997-14352521368237_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Witam w klubie

> Ja wróciłem w piątek - też 3 dni latania i 1100km

Ooo widzisz, elegancko 20.GIF gdzie się zatrzymaliście i jak lecieliście ?

dla zainteresowanych, dorzucam jeszcze kilka fotek zlosnik.gif

7i6b.jpg

wzqt.jpg

b3ot.jpg

u6f0.jpg

Napisano

Leciałem sam; trasa: Warszawa - Sanok - Komańcza (cholerny ruch wahadłowy...choć w niektórych miejscach motocyklistów puszczali na czerwonym grinser006.gif) - Cisna - Smerek (tam nocowałem; ciężko było coś znaleźć...prawie wszystko zarezerwowane) - Ustrzyki Górne - Wołosate - Czarna Górna - Wołkowyja - Polańczyk - Solina - Uherce Mineralne - Sanok - Warszawa zlosnik.gif

Tak ogólnie: czasu było za mało i nie zobaczyłem połowy rzeczy które chciałem zobaczyć...upał był straszliwy...ale widoki i trasa wszystko rekompensowały. Na pewno tam wrócę - warto zlosnik.gif

287113128-8.jpg

post-25997-14352521376033_thumb.jpg

Napisano

A ja jutro na Słowację lece yay.gif