Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fotelik dla rocznego dziecka (przodem do kierunku jazdy)

Featured Replies

Napisano

> Takich używam i nie zameiniłbym się na żadne inne.

> Zresztą idź do sklepu i zobacz jak są zrobione.

Byłem, widziałem.

Szału nie robią - za te pieniądze zupełnie normalne wykonanie.

Jakość tapicerki - daleko za Recaro.

Napisano
  • Autor

> nie, ale sposob montazu jest bardzo stabilny. Przekladasz pas przez czerwone znaki i w jednym

> miejscu (zanim zatrzasniesz) pas lezy na 'naciagu', jak zatrzasniesz fotelik (siedzisko do

> skorupy) to ten naciag napina pas i fotelik bardzo dobrze 'siada'.

> mimo wszystko polecam Ci gdzies podjechac i przymierzyc bo nie kazdy fotelik pasuje do kazdego

> profilu siedzenia.

Jasne że podjedziemy do sklepu naszą francuską limuzyną wink.gif i przymierzymy. Skłaniam się ku tej konstrukcji. Myślę że to optymalny wybór pomiędzy kosztem a bezpieczeństwem.

Też lubie śpiewać Fasolki podczas długiej jazdy smile.gif Albo kolędy w lipcu. Takie uroki dzieciaków hehe.gif

Dla fanów Cybex polecam film:

Z tego co widać dziecko łamie nos (jak nie zęby przy uderzeniu frontalnym z tym podbrzusznikiem - widziałem inny film na którym dziecko w ostatniej fazie wypada z tego icon_eek.gif

Napisano

> Dla fanów Cybex polecam film:

>

> Z tego co widać dziecko łamie nos (jak nie zęby przy uderzeniu frontalnym z tym podbrzusznikiem -

> widziałem inny film na którym dziecko w ostatniej fazie wypada z tego

Klik grinser006.gif

IMHO kupując fotelik nie ma co być fanem tej czy innej marki tylko kupić coś co solidnie wygląda, ma przyzwoite oceny w testach ale co najważniejsze - jest wygodne dla dziecka.

Jak patrzę na foteliki z półką zamiast pasów to nie wydaje mi się to wygodne i fajne do jazdy.

Napisano

> Dobrze byłoby usłyszeć relację osoby która miał stłuczkę bo te wszystkie systemy i gwiazdki to

> marketingowa ściema.

> Niestety fotelik znajomej jest z 2009r. a Ona jest drugim właścicielem.

> Póki co myślę o tym:

> http://more4kids.pl/produkt/67215-romer-king-plus-stone-grey-2013-fotelik-9-18.html

> pozdr,

> T

uzytkuje romera of grudnia i mogę go polecić

Napisano

> Ostatnia propozycja:

> http://babynet.pl/besafe-izi-comfort-x3-fotelik-918kg-p-3930.html

> Tym razem kolejny bez ISOFIX ale też solidna konstrukcja.

> Więc Romer King plus vs Besafe Izi Comfort

Jak już wyżej pisano - przymierz fotelik do samochodu, bo może się okazać, że kupisz coś, czego nie zamontujesz u siebie.

Napisano
  • Autor

Kupiłem Romer King Plus i jestem zadowolny. Młody ma wygidne, regulowane siedzisko, wszystko widzi co za oknem i w mojej opinii jest bezpieczny smile.gif

Dla porównania opinia sprzedawcy z fotelikiem Besafe IZI Comfort:

"Po pierwsze King Plus ma 4 * w testach ADAC, Besafe nie był badany a jego ulepszona wersja z systemem isofix uzyskała w testach 3*. King + ma 5-punktowe szelki bezpieczeństwa wyposażone w profilowane, amortyzujące ochraniacze, w . Besafe są zwykłe nakładki na pas. W King + zagłówek jest mocno zabudowany i pokryty bawełnianą tapicerką, materiał na zagłówku jest bardziej sztuczny ( mamy jeden fotelik tej firmy 15-36, więc materiały można porównać.) King + ma szersze oparcie i budowę fotela, Besafe ma budowę kubełkową i jest węższy. King + jest bardziej komfortowy dla małych pasażerów i przede wszystkim jest bezpieczniejszy"

5fk9.jpg

Napisano

tez mialem taki dylemat be safe vs roemer i tez wybralem romera ... i tez jestem zadowolony... z be safe'a troche mi zal magnesow trzymajace pasy ... niby nic a fajny i przydatny bajer. generalnie mlody lubi w nim jezdzic. grinser006.gif