Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pierwsze hamowanie awaryjne za sobą...

Featured Replies

Napisano

... i to na kostce! ok.gif

Na szczęście prędkość nie duża ale tył zaczął mnie wyprzedzać bo musiałem bardzo mocno użyć obu hamulców. Postawiło mnie delikatnie w poprzek ale nawet się nie zachwiałem, motocykl okazał się bardzo stabilny.

Dostawczak jadący przede mną przesłaniał to co się działo z przodu i jak zdecydował się gwałtownie zatrzymać to w połączeniu ze zmniejszonym skupieniem (końcówka powrotnej trasy do domu) nie wiele brakowało i bym go pocałował...

W sumie już myślałem, że "to" nastąpi ale możliwości "wytracania prędkości" w tych motocyklach są mile zaskakujące! wink.gif

P.S. W odniesieniu do 4 kółek to powiem z doświadczenia, że w samochodzie odbiłbym w bok gdybym miał wrażenie, że nie dam rady wyhamować (było dzisiaj gdzie uciekać) , a tu na 2oo potrafiłem jedynie uskutecznić hamowanie awaryjne... hmm.gif

Napisano

> P.S. W odniesieniu do 4 kółek to powiem z doświadczenia, że w samochodzie odbiłbym w bok gdybym

> miał wrażenie, że nie dam rady wyhamować (było dzisiaj gdzie uciekać) , a tu na 2oo potrafiłem

> jedynie uskutecznić hamowanie awaryjne...

strach nie pozwolił ci odpuścić hamulca i skręcić rotfl.gif

dlatego trzeba zaczynać od lekkich sprzętów żeby nabrać prawidłowych nawyków zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Nic o strachu nie wspominałem, po prostu nie mam jeszcze takich nawyków na 2oo i nic by nie zmieniło jakbym jechał choćby na skuterze.

Napisano

U mnie było inaczej - odpuściłem i uciekłem w bok (było na tyle miejsca, że szczęśliwie się zmieściłem).

Prawdopodobnie gdybym tego nie zrobił - byłbym kanapką.

Gość, który jechał za mną zagapił się zupełnie i wyhamował na milimetry (no - może miał z 5 cm zlosnik.gif) przed autem, które jechało przede mną...

Napisano

Bezpieczna odległość się Wam kłania skromny.gif

Napisano

Dość szybko zaczynają się przygody.

Napisano

> Bezpieczna odległość się Wam kłania

Tak jest buu.gif

Najmniejszą czujność człowiek zachowuje najbliżej domu blush.gifblush.gifblush.gif

Napisano

> Dość szybko zaczynają się przygody.

Szybko / nie szybko / wcale...

Na coś takiego nie ma reguły.

Najważniejsze, by kończyły się szczęśliwie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Odległość była ale się zagapiłem i straciłem trochę czasu/odległości, jednak skoro wyhamowałem to było bezpiecznie.

Napisano

> Odległość była ale się zagapiłem i straciłem trochę czasu/odległości, jednak skoro wyhamowałem to

> było bezpiecznie.

Gdyby było bezpiecznie, to nie byłoby takiej sytuacji.

I na tym skończę, bo znowu dostanę że się czepiam/nie znam/i w ogóle wink.gif

Napisano

> Odległość była ale się zagapiłem i straciłem trochę czasu/odległości, jednak skoro wyhamowałem to

> było bezpiecznie.

Tyś jest obłędny. Zawsze znajdziesz wytłumaczenie swojej domniemanej nieomylności swiety.gif

Napisano

Ciekawe jakbys mial abs co by sie stalo

Napisano

> Nic o strachu nie wspominałem, po prostu nie mam jeszcze takich nawyków na 2oo i nic by nie

> zmieniło jakbym jechał choćby na skuterze.

a co ci kazało zacisnąć ręke na klamce i nie puszczać ??

pewnie opanowane i spokój rotfl.gif

Napisano

> Ciekawe jakbys mial abs co by sie stalo

pewnie by nie "Postawiło mnie delikatnie w poprzek" grinser006.gif

Napisano

> pewnie by nie "Postawiło mnie delikatnie w poprzek"

Tylko czy by odbil czy przywalil troche...

Napisano

> Tylko czy by odbil czy przywalil troche...

spodziewam sie ze pewnie brakowaloby nieco mniej a pozostala odleglosc dazylaby silnie do 'uparcia sie' pojazd wink.gif

ale dajmy juz spokoj smile.gif fajnie ze nauka bez strat w ludziach i sprzecie wink.gif bo na przyklad moja nauka zawracania skonczyla sie pare miesiecy temu nowiutka klamka hamulca wink.gif a jeszcze pare miesiecy wczesniej moja mulher.gif dokladnie zweryfikowala jakosc ochrony prezentowanej przez moje (wtedy) dziewicze gmole grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Tyś jest obłędny. Zawsze znajdziesz wytłumaczenie swojej domniemanej nieomylności

Każdy z nas się rozgląda na różne rzeczy (m.in. spódniczki) i jak w tym samym czasie ktoś przed nami gwałtownie zahamuje (z nieznanego powodu) to nawet najbardziej bezpieczna odległość może stać się w oka mgnieniu niewystarczająca.

Nikt się nie usprawiedliwia. Niewielka, przepisowa prędkość i odpowiedni odstęp wystarczyły do zatrzymania się przed przeszkodą.