Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowa karta kierowcy...

Featured Replies

Napisano

właśnie idzie do mnie nowa karta kierowcy, ale mam kilka pytan,

- czy nowke przed pierwszym wlozeniem sczytać?

- czy mam przez miesiac jezdzic z dwoma kartami?

- czy mozna uzyc nowej karty, mimo ze stara nadal jest wazna (np kilka dni)?

Napisano

A jeżeli dostanę nowe prawko to występuję o Kartę Kierowcy. Czy przy odbiorze nowego prawka zabiorą mi stare? Pewnie tak, to jak mam wtedy jeździć jeżeli na KK jest nr prawka starego a już będę miał nowe?

Napisano
  • Autor

> A jeżeli dostanę nowe prawko to występuję o Kartę Kierowcy. Czy przy odbiorze nowego prawka zabiorą

> mi stare? Pewnie tak, to jak mam wtedy jeździć jeżeli na KK jest nr prawka starego a już będę

> miał nowe?

gdzie na KK jest nr blankietu zlosnik.gif PJ confused.gif

Napisano

> A jeżeli dostanę nowe prawko to występuję o Kartę Kierowcy. Czy przy odbiorze nowego prawka zabiorą

> mi stare? Pewnie tak, to jak mam wtedy jeździć jeżeli na KK jest nr prawka starego a już będę

> miał nowe?

nr prawa jazdy się nie zmienia. Stare dostaniesz z powrotem ale z obcietym rogiem smile.gif

Napisano

> nr prawa jazdy się nie zmienia. Stare dostaniesz z powrotem ale z obcietym rogiem

To głupio zabrzmi ale dostanę nowe prawko ze starym numerem ? ? ?

To w takim razie po co wymiana KK ? ? ?

Napisano
  • Autor

> To głupio zabrzmi ale dostanę nowe prawko ze starym numerem ? ? ?

> To w takim razie po co wymiana KK ? ? ?

ja wymieniam bo konczy sie jej waznosc, a Ty to nie wiem po co... zlosnik.gif

Napisano

> To głupio zabrzmi ale dostanę nowe prawko ze starym numerem ? ? ?

> To w takim razie po co wymiana KK ? ? ?

ja już trzeci raz wymieniałem pj (dodanie kategorii) i zawsze dostawałem ten sam numer. Nawet bym nie zwrpcil na to uwagi jakbym nie musiał codziennie wpisywać tego nru w karcie drogowej w pracy wink.gif

Napisano

> właśnie idzie do mnie nowa karta kierowcy, ale mam kilka pytan,

> - czy nowke przed pierwszym wlozeniem sczytać?

możesz , tylko z czego ? do czytnika możesz włożyć

> - czy mam przez miesiac jezdzic z dwoma kartami?

no . jakoś musisz udokumentować 28 dni nazad

> - czy mozna uzyc nowej karty, mimo ze stara nadal jest wazna (np kilka dni)?

nie. nowa karta bedzie aktywna dopiero wtedy kiedy skonczy sie stara. będąc kiedyś w trasie , wyjeżdzałem na starej karcie ( kończy la ważność 0 północy) . musiałem się obudzić i wymienić karty. sprawdzane na własnej skórze - nowa karta przed terminem jest nieaktywna . stara po terminie też.

Napisano

> nr prawa jazdy się nie zmienia.

chyba ,że się przeprowadzisz do innego powiatu i wymienisz PJ na nowe.

Stare dostaniesz z powrotem ale z obcietym rogiem

Napisano

> wyjeżdzałem na starej karcie ( kończy la ważność 0 północy) . musiałem się obudzić i wymienić

> karty. sprawdzane na własnej skórze - nowa karta przed terminem jest nieaktywna . stara po

> terminie też.

Też się ostatnio zdziwiłem że o 1:00 w nocy nie mogłem jechać już na nowej karcie tylko wyskoczyła z błędem.

Wsadziłem jeszcze starą i pojechałem.

Tyle miałem szczęście że dojechałem do celu o 1:55 i punkt 2:01 jak siedziałem jeszcze w aucie wyskoczyła sama.

(Szkoda że nie na autostradzie 20km przed parkingiem grinser006.gif )

Od razu wsadziłem nową kartę i nie wypluło jej, tylko zaczęła normalnie działać.

Wygląda na to że stara się kończy a nowa zaczyna w tej samej minucie i to w czasie UTC.

Miałem jeszcze taki myk, że mało brakło a bym se niechcący zrobił wpis manualny (łóżko) od 3 tygodni wstecz hehe.gif

Napisano

A Wy też macie karty o takich samych datach? Bo ja na przykład mam starą od 07.07.2008 do 06.07.2013 i nową od 07.07.2013 do 06.07.2018. Myślałem, że to przypadek bo u mojego Ojca te daty są inne.

Napisano

> A Wy też macie karty o takich samych datach? Bo ja na przykład mam starą od 07.07.2008 do

> 06.07.2013 i nową od 07.07.2013 do 06.07.2018.

u wszystkich, kogo znam i miał wymiane karty, tak właśnie było. nowa karta jest ciągłąścią datową starej.

Myślałem, że to przypadek bo u mojego Ojca te

> daty są inne.

Może miał długą przerwę między wymianą kart, tzn nie złożył wniosku o wydanie nowej karty zawczasu tylko długo po termnie ważności starej ?

Napisano

> A Wy też macie karty o takich samych datach?

Też mam tak.

Starą miałem 10.09 - 09.09 nową zamówiłem jakoś koło 12.08 i przyszła jakoś za 10 dni ważna 10.09 do 09.09