Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kończy mi się ubezpieczenie na samochód.

Featured Replies

Napisano

Samochód to Peugeot Partner z 97r, zarejestrowany na osobę prywatną, użytkowany w działalności gospodarczej. Wersja dostawcza.

Czy jest jakaś ubezpieczalnia, która zaoferuje mi OC + assistance ?

Jeżdżę bardzo dużo i chętnie wykupiłbym sobie jakieś holowanie do np. 300-500 km od domu. Wiem, że oferuje to PZU oraz Hestia, ale u nich warunek - auto młodsze niż 10 lat.

Możecie coś polecić ?

Dodam, żeby ubezpieczenie nie było połową wartości samochodu wink.gif

Napisano

W MTU mam OC + assistance. Limit to 150 km. Moje auto zaczyna 11 rok we wrześniu i dostałem taki wariant.

Zapytać możesz.

Napisano

> gothaer ma najsensowniejsze assistance

Właśnie miałem napisać... OC gdziekolwiek gdzie taniej i do tego assistance w Gothaer smile.gif tak miałem wykupione jak miałem Partnera...

pozdr.

M.

Napisano

Niestety przez rok sporo zdrożało i się nieznacznie zasady holowania zmieniły. Rok temu płaciłem 250 za europę, dwa tygodnie temu już 500. Holowanie było do 700km do dowolnie wskazanego miejsca, teraz jest do 700 do dowolnie wskazanego miejsca pod warunkiem, że to miejsce nie znajduje się dalej niż miejsce zamieszkania.

Napisano

> Niestety przez rok sporo zdrożało i się nieznacznie zasady holowania zmieniły. Rok temu płaciłem

> 250 za europę, dwa tygodnie temu już 500. Holowanie było do 700km do dowolnie wskazanego

> miejsca, teraz jest do 700 do dowolnie wskazanego miejsca pod warunkiem, że to miejsce nie

> znajduje się dalej niż miejsce zamieszkania.

nie wiem jak był z EU ale dla PL zawsze było do dowolnego pod warunkiem, że nie jest dalej niż do miejsca zadeklarowanego.

Napisano

> nie wiem jak był z EU ale dla PL zawsze było do dowolnego pod warunkiem, że nie jest dalej niż do

> miejsca zadeklarowanego.

Nie zawsze. Przed 1.06.2012 było do dowolnie wybranego miejsca, bez żadnych zastrzeżeń. Później wprowadzili zapis, że nie dalej niż do miejsca zamieszkania. Obecnie... Hmm... czytam i chyba ponownie jest do dowolnego miejsca w przypadku Polski i wersji LUX, w przypadku Europy to ubezpieczyciel wybiera.

Napisano

> Nie zawsze. Przed 1.06.2012 było do dowolnie wybranego miejsca, bez żadnych zastrzeżeń.

ubezpieczałem się po, więc dla mnie od zawsze wink.gif

> Później

> wprowadzili zapis, że nie dalej niż do miejsca zamieszkania. Obecnie... Hmm... czytam i chyba

> ponownie jest do dowolnego miejsca w przypadku Polski i wersji LUX, w przypadku Europy to

> ubezpieczyciel wybiera.

za góra 2tyg będę przedłużał więc sprawdzę zapewne owu.

Napisano
  • Autor

Może ktoś z AK jest ich przedstawicielem ?

Napisano

Zadzwoń do agenta i na szybko wyliczy składkę, aż tak wysokiej marży nie mają wink.gif . Mi się również kończyła polisa teraz to tanie oferty przedstawili:

-aviva

i przybliżona link4.

Napisano
  • Autor

Bratu Hestia wyliczyła na identyczne auto ok 400 zł. Tylko nie oferują assistance crazy.gif