Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stuki po ruszeniu Megane 2

Featured Replies

Napisano

Witam

Wystepuje parę stuków po ruszeniu, jakby przegub ale nie... bo później już spokój, Kilka stuków i koniec do następnego uruchomienia silnika. Jakby jakieś zwarcie??? Czy ktoś ma takie objawy.

Napisano

Miałem takie jedno lekkie puknięcie przy lekkim hamowaniu co jakis czas w Megance 2, problem ustapił po wymianie tylnych tarcz na nowe, były juz nieżle skorodowane

Napisano

> Witam

> Wystepuje parę stuków po ruszeniu, jakby przegub ale nie... bo później już spokój, Kilka stuków i

> koniec do następnego uruchomienia silnika. Jakby jakieś zwarcie??? Czy ktoś ma takie objawy.

to są stuki czy takie zrzytnięcie odczówalne na pedale gazu?

masz ASR-ESP?

Napisano
  • Autor

> to są stuki czy takie zrzytnięcie odczówalne na pedale gazu?

> masz ASR-ESP

Zgrzytniecie właśnie takie. Mam ASR ESP.

Napisano

> Witam

> Wystepuje parę stuków po ruszeniu, jakby przegub ale nie... bo później już spokój, Kilka stuków i

> koniec do następnego uruchomienia silnika. Jakby jakieś zwarcie??? Czy ktoś ma takie objawy.

Zaciągasz ręczny jak zostawiasz auto? Bo w Vectrze kiedyś tak miałem, że hamulec nie puszczał całkowicie i po ruszeniu było puknięcie.

Napisano
  • Autor

> Zaciągasz ręczny jak zostawiasz auto? Bo w Vectrze kiedyś tak miałem, że hamulec nie puszczał

> całkowicie i po ruszeniu było puknięcie.

Ale ja mam zgrzyt z przodu. i powtarza się tylko po uruchomieniu auta. potem jak się zatrzymam bez wyłączania zapłonu już nic nie zgrzyta.

Napisano

> Ale ja mam zgrzyt z przodu. i powtarza się tylko po uruchomieniu auta. potem jak się zatrzymam bez

> wyłączania zapłonu już nic nie zgrzyta.

Może sprezarka klimy ? Jeden stuk ?

Napisano

> Ale ja mam zgrzyt z przodu. i powtarza się tylko po uruchomieniu auta. potem jak się zatrzymam bez

> wyłączania zapłonu już nic nie zgrzyta.

sorki,że późno odpowiadam-nic z Twoim autem się nie dzieje,skoro posiadasz ASR-ESP to własnie ten system uaktywnia się w ten sposób po uruchomieniu silnika i przekroczeniu 10km/h

też tak mam i jest to normą ptwierdzone przez ASO ok.gif