Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektronicy - szukam zamiennika diody - pomóżcie

Featured Replies

Napisano

AG01A - szukam zamiennika takiej diody - może ktoś mi pomóc ? Nie umiem sam znaleźć...

Napisano
  • Autor

> AG01A - szukam zamiennika takiej diody - może ktoś mi pomóc ? Nie umiem sam znaleźć...

Wydawało mi się, że założyłem temat na SV... jeśli mod przeniósł, to co jest DIY w poszukiwaniu zamiennika diody... ?

Napisano

A co mówi data szit tongue.gifo googlach nie znajdziesz

Napisano

> AG01A - szukam zamiennika takiej diody - może ktoś mi pomóc ? Nie umiem sam znaleźć...

W jakim układzie jest ta dioda? Czy tylko ona padła i urządzenie działa normalnie? Jak to jest jakieś zabezpieczenie przepięciowe to wlutuj na próbę 1N4007 i też powinno być dobrze.

Napisano

hmm.gif ta dioda ma czas przełączania ok 30us. Dioda, której szuka mayster ma ok 50ns.

Na moje oko BYV26C, SF10JG-T, STTH106, powinny dać radę.

Napisano

Z bardziej dostępnych, to MUR160 lub MUR160G ewentualnie.

Napisano
  • Autor

> W jakim układzie jest ta dioda? Czy tylko ona padła i urządzenie działa normalnie? Jak to jest

> jakieś zabezpieczenie przepięciowe to wlutuj na próbę 1N4007 i też powinno być dobrze.

Siedzi w układzie bootstrapu dokładniej, 1n4007 się nie sprawdzi - za małe napięcie wsteczne.

Napisano
  • Autor

> W jakim układzie jest ta dioda? Czy tylko ona padła i urządzenie działa normalnie? Jak to jest

> jakieś zabezpieczenie przepięciowe to wlutuj na próbę 1N4007 i też powinno być dobrze.

http://www69.zippyshare.com/v/8415798/file.html

Tutaj, ostatnia strona, przy układzie L6385. Wydaje mi się, że 1n4007 może być za wolna.

Napisano
  • Autor

> Z bardziej dostępnych, to MUR160 lub MUR160G ewentualnie.

Zapytałem na elektrodzie ( sam wynalazłem te MUR160), to mnie wyśmieli a temat wylądował w koszu - na pewno mogą być ?

Napisano
  • Autor

> ta dioda ma czas przełączania ok 30us. Dioda, której szuka mayster ma ok 50ns.

> Na moje oko BYV26C, SF10JG-T, STTH106, powinny dać radę.

http://www69.zippyshare.com/v/8415798/file.html

Ostatnia strona tutaj, sprawdź prosze jeśli możesz, czy mogą być na pewno smile.gif

Napisano

Panie, ja się nie znam.

Ale patrząc po datasheetach wszystkie diody, które wymieniłem, plus MURy kol. Wasylka, są co najmniej tak dobre jak ta AG01A... przynajmniej na papierze.

Napisano
  • Autor

> Panie, ja się nie znam.

> Ale patrząc po datasheetach wszystkie diody, które wymieniłem, plus MURy kol. Wasylka, są co

> najmniej tak dobre jak ta AG01A... przynajmniej na papierze.

Patrzyłem rówież i też tak uważam.... więc czas na poszukwiania grinser006.gif