Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Epica] Kontrolka SRS

Featured Replies

Napisano

Witam,

Wczoraj ni stąd ni zowąd - zapaliła mi się kontrolka SRS. Poruszałem fotelem pasażera kontrolka przestała świecić - ale chce się podłączyć i sprawdzić numer błędu. Przed rozpięciem wtyczki pod fotelem.

Pamiętam, jak kiedyś ktoś tutaj na forum pisał na jej temat.

Szybko przewertowałem forum - vag KKL już kiedyś kupiłem ; chevrolet Explorer 1.5.1 też ściągnięty.

Zastanawiałem się tylko, pod który pin podłączyć się - aby przeczytać "poduszki"

Niby miałem się wpiąć na pin nr.13- ale znalazłem schemat złącza diagnostycznego w Epice. Jak widać nie ma w ogóle pinu nr.13 podłączonego.

Zgodnie ze schematem i opisem w TIS, sterownik SRS jest podpięty pod pin nr.7 w tej wtyczce.

Ktoś już próbował podłączyć się kablem VAG KKL ( viaken) pod Epice i przeczytać AirBag'i ? trzeba coś przełączać ?

Złącze DLC

Napisano

Po co Ci to? Przecież nie ma kodu błędu: "poluzowała się kostka jak ruszałeś fotelem" więc dostaniesz jakiś bezsensowny i niezwiązany z rzeczywistością błąd.

Popraw kostkę i ciesz się jazdą. ok.gif

Napisano

powiem tak kolega ma racje ale wartalo by sie przyjrzec ktora zlaczka szwankuje jak przyjdzie zima napewno sie znowu odezwie takze wez spraj kontakt i wyczysc zlacze

Napisano

> powiem tak kolega ma racje ale wartalo by sie przyjrzec ktora zlaczka szwankuje jak przyjdzie zima

> napewno sie znowu odezwie takze wez spraj kontakt i wyczysc zlacze

To ja mogę w ciemno i bez komputerów powiedzieć: kostka pod fotelem. Nie trzeba czyścić bo ona tam czysto i sucho ma. Wystarczy docisnąć ręką bo te plastikowe ząbki to nie trzymają za mocno a jak się fotel przesuwa to kabelek się napina i poluzowuje ją.

zlosnik.gif