Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ból kości ogonowej

Featured Replies

Napisano

Po zmianie samochodu u mojej zony pojawiły się dolegliwości polegające na bólu kości ogonowej. Po powrocie z każdej dłuższej trasy ma bóle.

Co zrobić aby to wyeliminować? Fotele w poprzednim aucie były wyraźnie miękciejsze. Może jakaś poduszka pod tyłek? Może kwestia odpowiedniej regulacji fotela (pozycji za kierownica), tylko jak jest prawidłowo?

Napisano

U mnie bóle kości ogonowej się pojawiają gdy nie ma wystarczającego podparcia lędźwi.

Starać się tyłek dosuwać maksymalnie do oparcia, a jeśli nie ma w tym miejscu podparcia lędźwiowego to można dokupić taki wałek.

Napisano

Z góry przepraszam, bo nie chcę urazić, ale może to nie kwestia samochodu a pozycji żony. Jeśli nie kwesta pozycji to kondycji kręgosłupa, którą warto zweryfikować u ortopedy.

Napisano
  • Autor

> Z góry przepraszam, bo nie chcę urazić, ale może to nie kwestia samochodu a pozycji żony. Jeśli nie

> kwesta pozycji to kondycji kręgosłupa, którą warto zweryfikować u ortopedy.

Myślę, ze pozycja za kierownica ma duże znaczenie i przyjże się temu dokładnie. Jednak samochód to tez dość istotny aspekt. Do tej pory śmigała Laguna II i nie miała problemu. W Golfie V już się problemy pojawiały, a twierdzi, ze fotel zawsze ustawia tak samo. Najwyżej dostanie poduszkę z wycięciem na kość ogonowa:)