Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ceramika łazienkowa

Featured Replies

Napisano

Które firmy robią obecnie porządną i nie przesadnie drogą ceramikę (umywalki, muszle)?

U siebie mam z Koła i nie jestem zadowolony - mocno łapią wszelki brud i osad.

Napisano

> Które firmy robią obecnie porządną i nie przesadnie drogą ceramikę (umywalki, muszle)?

> U siebie mam z Koła i nie jestem zadowolony - mocno łapią wszelki brud i osad.

a są takie które nie łapią? hmm.gif IMO jak sie regularnie nie czyści żelem zawierającym odkamieniacz (kwasy organiczne) to zawsze będzie brud. W marketach są teraz preparaty do czysczenia łazienki pod markami własnymi typu Wiodąca Marka czy Real, kosztują ok. 3 PLN a wcale nie gorsze od reklamowanego Cillita

Keratect - sądząc po Twoich doświadczeniach to pewnie tylko chwyt reklamowy

Napisano

> Które firmy robią obecnie porządną i nie przesadnie drogą ceramikę (umywalki, muszle)?

> U siebie mam z Koła i nie jestem zadowolony - mocno łapią wszelki brud i osad.

każda ceramika łapie brud i osad, jeśli chcesz mieć spokój kup koło z powłoką reflex albo innego producenta np. villeroy zchniejszą wersją powłoki ok.gif

Napisano
  • Autor

> a są takie które nie łapią?

Nie ma. Ale jedne łapią wolniej a inne szybciej. Przynajmniej z moich obserwacji tak wynika.

Napisano

Roca. Umywalkę mam z jakąś tam powłoką i faktycznie jest dłużej czysta.

Napisano

> Nie ma. Ale jedne łapią wolniej a inne szybciej. Przynajmniej z moich obserwacji tak wynika.

A może chodzi Ci o WC, a konkretnie specyficzne "slady" które pozostają mimo spłukiwania? zlosnik.gif

Napisano

W domu posiadam umywalkę z Koła a kibelek z Cersanitu.Koło od samego początku nie podobało mi się było "żółtawe" i jest nadal , łapie brud jak to opisujesz. Cersanit jest taki "błękitnawy" - podoba mi się i nic a nic się z nim nie dzieje.Może stare modele ok 12 lat a w tedy inaczej produkowali bez jakiś super powłok.

Napisano

Znajomy kiedyś się tym interesował i przyniósł wiadomość, że Koło robiło kilka rodzajów wykończenia powierzchni. To co szło do marketów budowlanych było najtańsze i najgorsze, ale można było szukać z powłoką "antyprzyczepną" czy coś w tym stylu - łatwiej się spłukiwały, mniej się do nich lepiło i dłużej pozostawały śnieżnobiałe.

Napisano

odpusc cersanit, dobre marki to villeroyboch, keramag, catalano, kohler,

tansze marki rowniez posiadaja powloki, mam u siebie cos takiego z powloka, ale nie zauwazylem by dzialalo lepiej;), malo tego na kiblu villeroya dokladnie na zawiasie deski pojawia sie rdza he he;)

Napisano

> odpusc cersanit, dobre marki to villeroyboch, keramag, catalano, kohler,

> tansze marki rowniez posiadaja powloki, mam u siebie cos takiego z powloka, ale nie zauwazylem by

> dzialalo lepiej;), malo tego na kiblu villeroya dokladnie na zawiasie deski pojawia sie rdza

> he he;)

tak się składa, ze keramag = koło = grupa sanitec...niektóre serie produkowane są dla keramaga u nas w fabyce koła i odwrotnie. spineyes.gif