Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podniesienie mocy passat1.8T

Featured Replies

Napisano

Pytanie o ile można bezpiecznie podnieść moc w takim silniku 1.8 T 150 koni plus instalacja lpg. Jak sie zachowa automat i inne podzespoły miała by to być taka moc aby silnik był bezawaryjny jak do tąd wiec ile by można z tego wyciągnać w miarę rozsądku i w jakich pieniądzach

Napisano

> Pytanie o ile można bezpiecznie podnieść moc w takim silniku 1.8 T 150 koni plus instalacja lpg.

Jakiej firmy instalacja LPG? Do 180KM podzespoły powinny bez problemu wytrzymać, lecz trzeba się dowiedzieć czy LPG opędzi taką moc.

Napisano
  • Autor

> Jakiej firmy instalacja LPG? Do 180KM podzespoły powinny bez problemu wytrzymać, lecz trzeba się

> dowiedzieć czy LPG opędzi taką moc.

Za instalkę płaciłem 3 koła 4ta albo piąta generacja wtryski rozbieralne wiec sadze że ogarnie

Napisano

> Za instalkę płaciłem 3 koła 4ta albo piąta generacja wtryski rozbieralne wiec sadze że ogarnie

A parownik? Z tego co widziałem, to są do różnych mocy dostosowane (ale w temat się nie zagłębiałem).

Napisano

> Za instalkę płaciłem 3 koła 4ta albo piąta generacja wtryski rozbieralne wiec sadze że ogarnie

Cena nie jest tu istotna, tylko jakie masz graty założone.

Napisano

jeśli to automat, problem może być ze sprzęgłem hydrokinetycznym.Miałem Golfa 4 GTI 1.8T 180km i podniosłem moc do 225km za pomocą softu od APR http://www.goapr.com i nie było problemu.

Napisano

> jeśli to automat, problem może być ze sprzęgłem hydrokinetycznym.Miałem Golfa 4 GTI 1.8T 180km i

> podniosłem moc do 225km za pomocą softu od APR http://www.goapr.com i nie było problemu.

Samym softem? gzie hamowałes auto po programie?

Napisano

> Samym softem? gzie hamowałes auto po programie?

sorry 215km, pomyliłem sie

robiłem to jak mieszkałem jeszcze w Stanach

w Polsce APR-em robią w Częstochowie

Napisano
  • Autor

> jeśli to automat, problem może być ze sprzęgłem hydrokinetycznym.Miałem Golfa 4 GTI 1.8T 180km i

> podniosłem moc do 225km za pomocą softu od APR http://www.goapr.com i nie było problemu.

no właśnie automat czy ogarnie to wszystko??? ale sądzę że się da znajomi maja nieźle pogrzebane bmki w automacie i nie ma z tym problemu zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Można zrobić blisko 200km ale nawet przy 180km parownik i zapewne wtryskiwacze będą do wymiany.

Napisano
  • Autor

> Można zrobić blisko 200km ale nawet przy 180km parownik i zapewne wtryskiwacze będą do wymiany.

mowa o lpg rozumiem zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> mowa o lpg rozumiem

Ok 200km można na seryjnym silniku zrobić ale żeby to działało poprawnie z lpg musisz mieć dobrze dobrany parownik i wtryskiwacze, te z seryjnego lgp do 150km na 99% będą zbyt mało wydajne.

Napisano
  • Autor

> Ok 200km można na seryjnym silniku zrobić ale żeby to działało poprawnie z lpg musisz mieć dobrze

> dobrany parownik i wtryskiwacze, te z seryjnego lgp do 150km na 99% będą zbyt mało wydajne.

i jakie są wtedy koszta dodatkowo oprócz czipa???

Napisano

mi samym softem zrobili 197 koni i 294 Nm grinser006.gif i auto tak smigalo 5 lat coprawda bez gazu bo jestem przeciwnikiem gazowania oink.gifoslabiony.gif