Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Korozja 2000-2010r

Featured Replies

Napisano

> Punto nie miales, to jest dopiero tragedia, zarowno I jak i II.

W Grande Punto (rocznik 2006) jest już ok.

Napisano
  • Autor

> Renault żony (Megane Coupe 1997r.) trochę temu przeczy, ponieważ wymieniane były już progi, a teraz

> na tylnych nadkolach zaczyna coś wyskakiwać. Problem z progami opisywany na forach, więc

> raczej nie jest to pojedynczy przypadek.

...ale rocznik 1997 to ma już prawo coś wyłazić......... mój Lanos z tego rocznika trzymał się dzielnie ale już na nadkolach pojawiają się purchle, a progi się posypały oslabiony.gif

Napisano

> no też nie tak, bo jak się dało 170-200 tyś PLN za nowego merca i przy 5-tym roku wyszła rdza to

> każdy rozumny od razu podziękował i poszedł do konkurencji

W mojej rodzinie w jednym w210 wyszła rdza po 4 latach. Mercedes odkupił to auto nie obniżając ceny za stan blacharki a wujek dopłacił i kupił kolejnego Mercedesa. Tylko że on mieszka w normalnym kraju i jest stałym klientem jednego ASO od wielu lat.

Napisano

> W Grande Punto (rocznik 2006) jest już ok.

Za wczesnie żeby wyrokować, poczekajmy jeszcze dwa trzy lata. Ale odprowadzanie wody w podlodze i progach chyba troche poprawili.

Napisano

> Punto nie miałeś, to jest dopiero tragedia, zarówno I jak i II.

Moje Punto z 1998 roku zaczęło rdzewieć po 13 latach.

> Gniją tez palio siena, brava

Nie uogólniajmy - syn ma Bravę z 2001 roku i ani grama rdzy...

Napisano

> a nie?

Generalnie w nowych BMW to nie ma co puchnąć. Natomiast mocno utleniają się elementy aluminiowe i z tego wychodzą bomble.

Napisano

> Nie zgodze się. Wszystke punta jakie widziałem do 2003r są albo totalnie zgniete od spodu albo w

> zaawansowanej fazie gnicia nawet jeśli tego nie widać.

I wszystkie mają wymienione progi bo ich nie było cfaniaczek.gif

Moi rodzice mają PI z 95 r. i od spodu korozja się pojawia, ale wymaga ona konserwacji a nie naprawy blacharskiej.

Napisano

Hyundai Atos 2000r.-zero rdzy

Skoda Octavia 2008r-kilka purchli na tylnej klapie

Oba auta bezwypadkowe.

Napisano

> Dodatkowo firma ufa swoim produktom dajac caly rok gwarancji na lakier

Przyznam się, że chodził mi po głowie pomysł zakupu Kizashi, ale przeszło mi na dobre po obejrzeniu takiego auta od spodu po jednym sezonie zimowym - masakra. sick.gif Poza Kizashi na pewno poważne problemy z korozją ma Grand Vitara, Jimny, Swift (przynajmniej niektóre egzemplarze) i Alto. I nie chodzi tu o takie rzeczy jak rudawy nalot na wydechu czy np. elementy zawieszenia, które zmieniają kolor na brązowy - gnije nadwozie.

W Jimnym po dwóch sezonach osobiście zabezpieczałem ramę, bo rude wyłaziło tu i ówdzie - mosty i obudowę skrzynki rozdzielczej czy elementy układu kierowniczego też odmalowałem, bo całość była brązowa od rdzy. grinser006.gif Teraz niedawno pojawiły się rude zacieki na prograch - w piątek jestem umówiony w ASO z_lol1.gif Samochód jest wyprodukowany w maju 2011, salon opuscił w lipcu 2011. Ale Jimny to przypadek specyficzny - przynajmniej do wszystkiego jest dobry dostęp i można sobie przy nim hobbystycznie samemu pogrzebać. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego np. w przypadku Kizashi. mlot.gif

Napisano
  • Autor

> thx

W progi i drzwi poszedł jeszcze specyfik do profili zamkniętych Novol-a.