Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Plastikowe listwy chromowane na zderzakach - jak naprawic?

Featured Replies

Napisano

Mam u siebie "piękne" chromowane listwy plastikowe na zderzaku, jednak podczas mycia karcherem częśc z nich straciła swoją powłokę chromu. Teraz wygląda to niezbyt ładnie i estetycznie...

Czy może ktoś z Was bawił się kiedyś w malowanie/oklejanie/ratowanie takich listewek? W ASO niestety dostepne wraz z całymi elementami zderzaka więc koszt raczej niewspółmierny do efektu i watości samochodu...

Napisano

> Mam u siebie "piękne" chromowane listwy plastikowe na zderzaku, jednak podczas mycia karcherem

> częśc z nich straciła swoją powłokę chromu. Teraz wygląda to niezbyt ładnie i estetycznie...

> Czy może ktoś z Was bawił się kiedyś w malowanie/oklejanie/ratowanie takich listewek? W ASO

> niestety dostepne wraz z całymi elementami zderzaka więc koszt raczej niewspółmierny do efektu

> i watości samochodu...

Ze zdjęciem byłoby łatwiej,

Może poszukać popękanego używanego zderzaka za niewielkie pieniądze i przełożyć? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Ze zdjęciem byłoby łatwiej,

> Może poszukać popękanego używanego zderzaka za niewielkie pieniądze i przełożyć?

Nie da się kupić zderzaka, ceny wysokie, a i tak większośc jest uszkodzonych.

Wygląda to tak przykładowo, też zderzak od 607, u mnie aż tak źle to nie wygląda, uszczerbki są dużo mniejsze:

287305193-3660752363_3.jpg

post-26651-14352522259035_thumb.jpg

Napisano

> Nie da się kupić zderzaka, ceny wysokie, a i tak większośc jest uszkodzonych.

> Wygląda to tak przykładowo, też zderzak od 607, u mnie aż tak źle to nie wygląda, uszczerbki są

> dużo mniejsze:

Moze zdemontuj, przygotuj i pomaluj w kolorze nadwozia?

Napisano

> Moze zdemontuj, przygotuj i pomaluj w kolorze nadwozia?

Albo pokusić się o chromowanie plastików. Google wypluwają trochę po takim zapytaniu. Szukać też pod "metalizacja plastików".

Napisano

> A takie spraye w kolorze chrom? To nie dziala?

Kupiłem kiedyś, to bardzo błyszcząca srebrna farba, do chromu jej daleko grinser006.gif

Napisano

> A takie spraye w kolorze chrom? To nie dziala?

Dupy nie urywa, ale daje radę. ok.gif Jako zwolennik niskobudżetowych projektów, śmiało mogę polecić.

Jeśli jednak bardzo zależy Ci na pełnym efekcie lustra, jaki daje prawdziwe chromowanie - zdecydowanie odradzam.