Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwny dźwięk(pisk)

Featured Replies

Napisano

Witam, jadę sobie asterką aż tu nagle z okolicy zegarka ewentualnie schowka(coś na podszybiu) zaczyna piszczeć. Normalnie jak by z jakiegoś głośniczka normalnie pisk. Zatrzymałem auto wyłączyłem silnik zapaliłem i cisza. Spotkałem się z czymś takimi pierwszy raz. Co to mógł być za pisk? Jest tak gdzieś jakiś buzer? Pozdrawiam

Napisano

W tych okolicach buzera nie ma, może piszczał wentylator nawiewu? Buzer jest z lewej strony przy bezpiecznikach - kluczyk w stacyjce/włączone światła.

A radio miałeś włączone? Bo czasem w radiu dziwne dźwięki nadają, kiedyś jadę, słucham muzyki, nagle słyszę sygnał karetki/policji, rozglądam się i nic nie widzę - okazało się, że piosenka taką wstawkę miała, masakra jakaś już się robi....

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Miałem włączony telefon z yanosikiem i na początku myślałem że to jakieś ostrzeżenie ale okazało się że to nie telefon. Ewidentnie był to dźwięk dochodzący z okolicy podszybia między wyświetlaczem a schowkiem.

Napisano

> Ewidentnie był to dźwięk dochodzący z okolicy podszybia między

> wyświetlaczem a schowkiem.

No to chyba bym obstawiał dźwięk z wentylatora hmm.gif

Napisano

Takie pytanko małe czy pisk zanika w momencie poruszenia regulatorem podświetlenia wskaźników bo być może jest spowodowany przez którąś z żaróweczek podświetlenia ja u siebie też czasami mam taki charakterystyczny cieniutki piiiiiiiiiisk dochodzący z okolic licznika. W momencie ruszenia pokrętłem od podświetlenia zanika.

Napisano
  • Autor

To pojawiło się raz może rzeczywiście to był wentylator. Tylko ten dźwięk.