Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Urywająca się środkowa poduszka. czemu?

Featured Replies

Napisano

Witam mam mały problem, otóż:

Po swapie z 0.9 na 1.2 8V już po raz drugi urwała mi się poduszka od skrzyni biegów (ta na środku samochodu).

Jaka może być tego przyczyna? Przypadek, za ciężki silnik czy coś innego?

Potrzebuję Waszej wiedzy.

Napisano

Opcję ciężkiego silnika odpuść wink.gif

Gdzie dokładnie puściło? Śruba cała? Może gwint w budzie wyrąbany...

Napisano
  • Autor

Urwała się ta guma. Śruby w budzie są sztywno wkręcone. Te dwie śruby co są wkręcane w budę zostają na miejscu swoim a odrywa się ta guma z długą śruba i silnik opada i wisi na dwóch pozostałych poduchach.

Napisano

Pytanie nr 1: Łapa tylna skrzyni biegów od 1.1 czy zostawiona od 900`tki i założona na siłę ? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Pytanie nr 1: Łapa tylna skrzyni biegów od 1.1 czy zostawiona od 900`tki i założona na siłę ?

Obie były od 0.9, a co to znaczy czy założone na siłę? że na maksa wkręcone czy że jakoś ciężko wchodziła?

Napisano

Zrób fotki tej poduszki. Masz duże blaszane podkładki do tej długiej śruby? Powinny być dwie na oby końcach śruby.

Napisano
  • Autor

> Zrób fotki tej poduszki. Masz duże blaszane podkładki do tej długiej śruby? Powinny być dwie na oby

> końcach śruby.

Tak są obie duże podkładki pod tą długą śrubą.

Fotek dziś już nie dam rady zrobić. Ale jutro się postaram wrzucić.

Napisano

> Obie były od 0.9, a co to znaczy czy założone na siłę? że na maksa wkręcone czy że jakoś ciężko

> wchodziła?

Z tego co kojarzę to łapa od 0.9 jest podobna do tej od 1.1, lecz nie jest wymiarami odpowiednia dlatego możesz mieć tutaj odpowiedź na swój problem grinser006.gif niektórzy przy łapie od 0.9 w ogóle nie mogli dociągnąć poduchy do budy więc u siebie może masz to na siłę zrobione dlatego je rozpruwa palacz.gifpalacz.gif

Napisano
  • Autor

> Z tego co kojarzę to łapa od 0.9 jest podobna do tej od 1.1, lecz nie jest wymiarami odpowiednia

> dlatego możesz mieć tutaj odpowiedź na swój problem niektórzy przy łapie od 0.9 w ogóle nie

> mogli dociągnąć poduchy do budy więc u siebie może masz to na siłę zrobione dlatego je

> rozpruwa

Ale mówisz o przypadku kiedy ma się skrzynię od 0.9 czy 1.1 ?

Napisano

> Ale mówisz o przypadku kiedy ma się skrzynię od 0.9 czy 1.1 ?

No po swapie na 1.2 8v to raczej nie zamontujesz skrzyni od 900`tki bo nie było by jak grinser006.gif

Masz taką łapę

P6101939.JPG

P6101937.JPG

czy taką ?

PA218191.JPG

PA218192.JPG

grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> No po swapie na 1.2 8v to raczej nie zamontujesz skrzyni od 900`tki bo nie było by jak

No racja smile.gif dobra to w takim razie muszę kupić poduchę od 1.1 i może problem się rozwiąże? Kurcze nie wiem czy to tak dokładnie wygląda, dopiero jutro bym porównał.

Napisano

> No racja dobra to w takim razie muszę kupić poduchę od 1.1 i może problem się rozwiąże?

Edytowałem swój poprzedni post, wstawiłem tam zdjęcia łap i wtedy dowiemy się co dalej grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

właśnie widzę smile.gif kurcze ale to jutro będę dopiero porównywał. Jutro się okaże bo teraz nie jestem w stanie tego ocenić.

Napisano

> właśnie widzę kurcze ale to jutro będę dopiero porównywał. Jutro się okaże bo teraz nie jestem w

> stanie tego ocenić.

No bo jak jakimś dziwnym sposobem założyłeś przy swapie łapę od 900`tki to moim zdaniem tu będzie problem bo ta łapa układa się inaczej przy skrzyni od 1.1 i raczej powinieneś zmienić łapę na tą od 1.1 żeby wsio hulało i nie rozpruwało poduszek

no ale jak obejrzysz dokładnie to wtedy będzie wiadomo waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> No bo jak jakimś dziwnym sposobem założyłeś przy swapie łapę od 900`tki to moim zdaniem tu będzie

> problem bo ta łapa układa się inaczej przy skrzyni od 1.1 i raczej powinieneś zmienić łapę na

> tą od 1.1 żeby wsio hulało i nie rozpruwało poduszek

> no ale jak obejrzysz dokładnie to wtedy będzie wiadomo

No mi się wydaje że to jednak poduszka od 0.9. Jak porównam to napiszę smile.gif

Jak na razie dziękuję za pomoc smile.gif

Napisano

> No racja dobra to w takim razie muszę kupić poduchę od 1.1 i może problem się rozwiąże? Kurcze nie

> wiem czy to tak dokładnie wygląda, dopiero jutro bym porównał.

Bo w skrócie poduszka na tej łapie(nawet ori), jest przystosowana do mniejszych obciążeń, podobnie konstrukcja, która ma prawo działał kiladziesiąt tys. kilometrów... wink.gif w serii i ori, o zamiennikach się nie wypowiadam. no.gif

Czerwona wkładka poli- jak but.gif

Napisano
  • Autor

> Odwrotnie zalozona pewnie poduszka i ci urywa...

ale jak odwrotnie? mam założoną tak jak na zdjęciach powyżej.

czyli dobrze, racja?

Napisano

u mnie ktos zalozyl odwrotnie podkladką do dołu to urywalo poduszke..sprawdz czy podkladke masz na górze i czy w razie obciązenia będzie opierała sie na gumie moze mógłbyś zastosowac wiekszą podkladke,ogólnie ciezko wyrwac ta poduszke bo wlasnie ta duza podkladka blokuje przed wyrwaniem