Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coś się stało z otiwieraniem tylnej klapy

Featured Replies

Napisano

Pytanie do bardziej doświadczonych - nie jest możliwe otworzenie tylnej klapy z klamki na niej, musiałem się dostać do bagażnika od środka, zdjąć obudowę i ręcznie przekręcić dźwignię cięgien.

Możecie podpowiedzieć co się stało i jak to naprawić? W jaki sposób mogę dostać się do klamki od środka ? Jak rozebrać całość?

Napisano

Rozebrać musisz klapę i wyciągnąć klamkę - potem wszystko przemyć i przesmarować smile.gif

TTTM smile.gif

Napisano
  • Autor

> Rozebrać musisz klapę i wyciągnąć klamkę - potem wszystko przemyć i przesmarować

> TTTM

yhy... grinser006.gif

Napisano

> yhy...

No niestety...

Robiłem to już kilka razy i za każdym razem udaje mi się to zrobić szybciej wink.gif

Napisano
  • Autor

> No niestety...

> Robiłem to już kilka razy i za każdym razem udaje mi się to zrobić szybciej

heh.... no trudno , jutro muszę do tego przysiąść....

z tego co patrzyłem ,to wystarczy odkręcić 2 śruby maskownicy pod wycieraczką tylną z zewnątrz, do tego od tyłu trzeba odkręcić prowadnicę linek do otwierania ... czy coś jeszcze ?

Napisano

> Rozebrać musisz klapę i wyciągnąć klamkę - potem wszystko przemyć i przesmarować

> TTTM

i sprawdzić, czy oby sprężynka nie zgniła cool.gifodbijająca klamkę:)

Napisano

> i sprawdzić, czy oby sprężynka nie zgniła odbijająca klamkę:)

no a jest to wielce prawdopodobne... najlepiej potem użyć sprężynki z długopisu

Napisano

Po rozebraniu , wyczyszczeniu wszystkiego i nasmarowaniu polecam jeszcze pozbycie się starej gąbkowej uszczelki i uszczelnieniu blendy na oring z metra o średnicy min 3mm i na jakieś dirko czy reinzosil bo problem się powtórzy. Ja tak zrobiłem i po 3 latach od zabiegu jak sprzedawałem padakę klameczka chodziła jak nowa. Oczywiście miałem Weekenda.

Napisano
  • Autor

> Po rozebraniu , wyczyszczeniu wszystkiego i nasmarowaniu polecam jeszcze pozbycie się starej

> gąbkowej uszczelki i uszczelnieniu blendy na oring z metra o średnicy min 3mm i na jakieś

> dirko czy reinzosil bo problem się powtórzy. Ja tak zrobiłem i po 3 latach od zabiegu jak

> sprzedawałem padakę klameczka chodziła jak nowa. Oczywiście miałem Weekenda.

duuupa , nikt przede mną nie odkręcał tych p... nych imbusów i je tylko uszkodziłem.

no nic, będziemy próbować jutro znowu.

Napisano

> duuupa , nikt przede mną nie odkręcał tych p... nych imbusów i je tylko uszkodziłem.

> no nic, będziemy próbować jutro znowu.

No nikt też nie mówił że będzie łatwo... nawet nie wiesz ile mulher.gifmulher.gifmulher.gif lekkich obyczajów poleciało jak pierwszy raz to rozbierałem smile.gif

Napisano
  • Autor

> No nikt też nie mówił że będzie łatwo... nawet nie wiesz ile lekkich obyczajów poleciało jak

> pierwszy raz to rozbierałem

je...ny imbus!!!! wrrrr

Napisano
  • Autor

> je...ny imbus!!!! wrrrr

No, imbus puścił , ciąg dalszy nastąpi grinser006.gif

ps. dzięki za ostrzeżenie, IRON 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

problem rozwiązany, i tak naprawdę, nie wiem, co było tego przyczyną, po rozłożeniu, sprawdzeniu na sucho mechanizmu i złożeniu - wszystko działa.

Mogę udzielć korepetycji wink.gif

dzięki wszystkim za pomoc.