Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Adam Słodowy skończył 90 lat

Featured Replies

Napisano

A tutaj nic, mimo zbieżności nazwy z programem? old.gif

Wychowałem się na Jego programach - nadawanych w czasach, gdy w sklepach praktycznie nic nie było. Ciężkie do zrozumienia dla dzisiejszych dzieci neostrady z przyrośniętymi do rąk smartfonami , że tak było i nie wszystko można było kupić biglaugh.gif

f550206728d677a7179683a56bfa204a,29,1.jpg

Najfajniejszy był nurek z kawałka drzewa - jak się naciskało na otwór butelki to nurkował hehe.gif I genialny w swojej prostocie wskaźnik - zawsze widoczny hehe.gif

Stu lat Panie Adamie cool.gif

Temat trochę hajdparkowy, ale może nie wyleci grinser006.gif

Napisano

Przyłączam się do życzeń, też zawsze czekałem na jego programy.

Napisano

A to nie wiedziałeś że wskaźnik Adama Słodowego był pierwowzorem kursora myszy w Windowsie?

Mikroshit bezczelnie zerżnął i nic nie zapłacił! wink.gif

Napisano

> Stu lat Panie Adamie

Dwieście!

Też ogladałem. ok.gif

Napisano

> Stu lat Panie Adamie

I ja się dołączam ok.gif . A tak przy okazji był jeszcze Szymon Kobyliński czy prof. W. Zin (że o nieodżałowanej Sondzie nie wspomnę). Przy nich człowiek czegoś się uczył i odchamiał. Dziś za to mamy WarsawShore facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> I ja się dołączam . A tak przy okazji był jeszcze Szymon Kobyliński czy prof. W. Zin (że o

> nieodżałowanej Sondzie nie wspomnę). Przy nich człowiek czegoś się uczył i odchamiał. Dziś za

> to mamy WarsawShore

Jakos dwa lata temu jak bylem chory w zimie to tak mnie wzielo ze posciagalem wszystkie mozliwe do sciagniecia odcinki Pana Adama i Sondy.

Jest tego tyle ze do dnia dzisiejszego wszystkiego jeszcze nie ogladnelem 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> I ja się dołączam . A tak przy okazji był jeszcze Szymon Kobyliński czy prof. W. Zin (że o

> nieodżałowanej Sondzie nie wspomnę). Przy nich człowiek czegoś się uczył i odchamiał. Dziś za

> to mamy WarsawShore

Ooo, zaczyna się... rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Najlepszego dla lubijata!!! ok.gifgrinser006.gif

Napisano

Słodowy to naprawdę wielki Człowiek. Z tego co pamiętam, sam zbudował sobie nawet samochód. Jego książkę ,,Lubię majsterkować" wydawano w czasach PRL wielokrotnie. Do dziś gdzieś w domu leży. Nie 100, ale 200 lat powinien żyć!

Napisano

> A to nie wiedziałeś że wskaźnik Adama Słodowego był pierwowzorem kursora myszy w Windowsie?

> Mikroshit bezczelnie zerżnął i nic nie zapłacił!

Jeżeli już, to zerżnął z Appla, który go pierwszy do komputerów wprowadził, a tak naprawdę to interfejs z myszą i ikonami był wynalazkiem inżynierów Rank Xeroksa, tylko zarząd firmy uznał, że "poważni ludzie nigdy z czegoś takiego nie będą korzystali" i odmówił wdrożenia, więc opchnęli Applowi.

Edit - a co do unikalnej cechy wskaźnika pana Adama, to chodzi o to, że ta strzałka była po jednej stronie czarna, a po drugiej biała, więc obracał ją zależnie od tego, czy tło było białe, czy czarne i zawsze ją było widać. A tego komputerowcy nie zerżnęli.

Napisano

> A tak przy okazji był jeszcze Szymon Kobyliński czy prof. W. Zin (że o

> nieodżałowanej Sondzie nie wspomnę). Przy nich człowiek czegoś się uczył i odchamiał.

Był jeszcze Staszic i Wincenty Kadłubek, zawsze kiedyś było lepiej old.gif

Napisano

> Jeżeli już, to zerżnął z Appla, który go pierwszy do komputerów wprowadził, a tak naprawdę to

> interfejs z myszą i ikonami był wynalazkiem inżynierów Rank Xeroksa, tylko zarząd firmy uznał,

> że "poważni ludzie nigdy z czegoś takiego nie będą korzystali" i odmówił wdrożenia, więc

> opchnęli Applowi.

> Edit - a co do unikalnej cechy wskaźnika pana Adama, to chodzi o to, że ta strzałka była po jednej

> stronie czarna, a po drugiej biała, więc obracał ją zależnie od tego, czy tło było białe, czy

> czarne i zawsze ją było widać. A tego komputerowcy nie zerżnęli.

W pewnym sensie tak - wskaźnik jest biały z czarną obwódką wink.gif i przez to zawsze widoczny.

Napisano

mialem te ksiazke

lubie-majsterkowac-adam_14478.jpg

najbardziej chcialem zrobic rolke z ulicami i samochod na sznurku kierowany kierownica cool.gif