Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OC+AC- super propozycje cenowe na przykładzie YouCanDrive

Featured Replies

Napisano

Jako, że jestem przed przedłużeniem polisy OC+AC, nie lubię przepłacać hehe.gif i mam trochę czasu na wypełnianie ankiet i przeprowadzanie rozmów telefonicznych z doradcami zlosnik.gif zacząłem szukać jak najatrakcyjniejszej oferty na przedłużenie polisy OC/AC dla mojego auta drive.gif założenia: 0% udziału własnego i najlepiej brak amortyzacji części zlosnik.gif" na placu boju " została oferta wyliczona przez dotychczasowego ubezpieczyciela-Link4 oraz na pierwszy rzut najatrakcyjniejsza oferta- "córki Hestii"- YouCanDrive, która była o 1/4 niższa niż u konkurenta. Po przeanalizowaniu OWU zauważyłem, że amortyzacja na części dla mojego auta jest na poziome 65% no.gif przysłowiowym "gwoździem do trumny" była wartość pojazdu ubezpieczanego, którą w końcu udało mi się uzyskać od konsultanta sick.gif

Link4 przy ubezpieczeniu OC/AC szacuję wartość mojego auta na 28900PLN, ok.gif ( inni ubezpieczyciele direct +-1000PLN)

Wspomniany przeze mnie YouCanDrive ( i tu uwaga) na 20800 PLN blush.gifrotfl.gif

już wiem, dlaczego ich oferta jest taka atrakcyjna hehe.gif

Mam nadzieję, że moje wypociny natchną i uchronią kogoś przed pozornie "najlepszą" ofertą zlosnik.gif no chyba, że ktoś szuka faktycznie najtaniej zlosnik.gif

Napisano

bo w YCD kupuje sie tylko OC biglaugh.gif tez kiedys myslalem nad AC od nich to po przeczytaniu OWU zrezygnowalem

Napisano

U mojej mulher.gif wycenili znacznie drożej niż wartość rynkowa, więc reguły nie ma.

Napisano

> U mojej wycenili znacznie drożej niż wartość rynkowa, więc reguły nie ma.

I co z tego, zapłacisz jedynie wyższe składki. W razie szkody górna granica to wartość rynkowa, no chyba że masz stałą wartość ubezpieczenia. Ale wątpię.

Napisano

Ja właśnie wykupiłem pełny pakiet w....uwaga....PZU.

Wartość pojazdu wg EUROTAXU tak, jak u ciebie. Wariant wg. słów znajomego agenta: "rzucasz kluczyki w ASO i nic cię nie interesuje"

Cena o dziwo była podobna jak w HESTII, gdzie miałem wcześniej polisę.

Mam utrzymanie wartości auta przez rok, zero amortyzacji itd...

Napisano

> I co z tego, zapłacisz jedynie wyższe składki...

Składka wychodzi najtaniej ze wszystkich ubezpieczycieli.

BTW: często wyciągamy wnioski z kalkulatorów internetowych, które zwykle nie są adekwatne do konkretnej oferty, która się później dostaje. Myślę, że stąd może wynikać rozbieżność. U niej też tak było. Szukałem jej czegoś na przedłużenie AC i kilka razy myślałem, że znalazłem. Do czasu...

Napisano

> Składka wychodzi najtaniej ze wszystkich ubezpieczycieli.

Chodziło mi o składkę wyliczona z wartości ubezpieczenia. Masz w polisie wyższa niż rynkowa i od niej płacisz składkę, a w razie odszkodowania i tak nie zapłacą więcej niż rynkowa, więc podawanie wyższej kwoty nie ma sensu.

Napisano

> Chodziło mi o składkę wyliczona z wartości ubezpieczenia. Masz w polisie wyższa niż rynkowa i od

> niej płacisz składkę, a w razie odszkodowania i tak nie zapłacą więcej niż rynkowa, więc

> podawanie wyższej kwoty nie ma sensu.

Masz rację tylko, że wartość jest z ich katalogu a nie podawana a wysokość składki, w tym konkretnym przypadku najniższa na rynku.

Jeśli więc w razie czego wypłacą według rynkowej to i tak będzie luksusowo.

Bardziej wątpię w to czy w ogóle wypłacą.

hehe.gif

Napisano

> Masz rację tylko, że wartość jest z ich katalogu a nie podawana a wysokość składki, w tym

> konkretnym przypadku najniższa na rynku.

> Jeśli więc w razie czego wypłacą według rynkowej to i tak będzie luksusowo.

Rynkowa nie większa niż w polisie

> Bardziej wątpię w to czy w ogóle wypłacą.

To po co płacić AC?

Napisano

...

> To po co płacić AC?

Kobieca logika... Musi mieć AC ale na droższe się nie zgodzi.

hehe.gif

Napisano

> I co z tego, zapłacisz jedynie wyższe składki. W razie szkody górna granica to wartość rynkowa, no

> chyba że masz stałą wartość ubezpieczenia. Ale wątpię.

prawda, stary numer ubezpieczycieli. kupujesz ubezpieczenie to wartość auta z górnej półki. masz szkodę to wartość auta z dolnej półki. Nasz klient kupił używana cieżarówkę za 106 tys pln ( faktura). po 11 dniach miał pecha, wyceniono wartosć auta na 98 tys pln. szybka utrata wartości.

Napisano

> Ja właśnie wykupiłem pełny pakiet w....uwaga....PZU.

sporo likwidujemy szkód, akurat z PZU jest najmniej kłopotów ( OC i AC). W PZU nie ma dopłaty za to ,że z auta korzysta ktoś inny niż właściciel ( ważne w AC), nie ma też franszyzy bo udział własny wszędzie można znieść. W żaden sposób nie próbuję reklamować , sam mam gdzie indziej.

Napisano
  • Autor

> prawda, stary numer ubezpieczycieli. kupujesz ubezpieczenie to wartość auta z górnej półki. masz

> szkodę to wartość auta z dolnej półki.

Ale skoro do wyceny auta już jest brana wartość poniżej wartości rynkowej, to chyba gorzej być nie może hehe.gif

Nasz klient kupił używana cieżarówkę za 106 tys pln (

> faktura). po 11 dniach miał pecha, wyceniono wartosć auta na 98 tys pln. szybka utrata

> wartości.

Napisano

> Ale skoro do wyceny auta już jest brana wartość poniżej wartości rynkowej, to chyba gorzej być nie

> może

Nie licz, że będziesz cwańszy od nich.

Napisano
  • Autor

> Nie licz, że będziesz cwańszy od nich.

nie liczę, ale nie chcę startować z góry z przegranej pozycji zlosnik.gif

Napisano

> nie liczę, ale nie chcę startować z góry z przegranej pozycji

Kupuje opcje serwis lub comfort, zależy czy Warta czy PZU. Jak już płacę to chce, żeby samochód naprawiany był w aso, na oryginalnych częściach, miał wartość z polisy w przypadku kradzieży, a na czas naprawy przysługiwało mi auto zastępcze.

Napisano

> Kupuje opcje serwis lub comfort, zależy czy Warta czy PZU. Jak już płacę to chce, żeby samochód

> naprawiany był w aso, na oryginalnych częściach, miał wartość z polisy w przypadku kradzieży,

> a na czas naprawy przysługiwało mi auto zastępcze.

dokładnie tak samo myślę, i tylko firma na P mi to dała.

Do tego jeszcze ochorna zniżek