Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DAF Wanicki Tychy

Featured Replies

Napisano

Witam

Mial ktos stycznosc z tym serwisiem ? dostalem oferte pracy z tego serwisu, mialbym nadzorowac prace mechanikow i ogolna obsluga klienta.

p.s co najczesciej psuje sie w ciezarokwach ? doswaidczenia w ciezarowych nie ma zadnego w osobowkach dosyc dobre. grinser006.gif

Napisano

mialbym nadzorowac

> prace mechanikow i ogolna obsluga klienta.

zalęzy trochę od mentalności mechaników, kierowców i ich szefów. różnych ludzi można spotkać.

> p.s co najczesciej psuje sie w ciezarokwach ? doswaidczenia w ciezarowych nie ma zadnego w

> osobowkach dosyc dobre.

zasada działania mechanizmów jest taka sama jak w osobowym.tylko wszystko " ciut" większe i cięższe cool.gif. dochodzą układy pneumatyczne, hydrauliczne, pewnie naczepy i przyczepy. dużo elektroniki ( silnik, zawieszenia pneumatyczne, sterowanie skrzyń biegów ). nie bój się, jeśłi kasa dobra to bierz, dasz radę. pewnie będą szkolenia.

Napisano
  • Autor

dzieki wsparcie, mysle ze bedzie dobrze. grinser006.gif

Napisano

To jest ASO dafa wiec pewnie robią tylko ciągniki smile.gif

Edit: właśnie doczytałem ze serwisuja też naczepy ok.gif

Napisano

Dafy to dobre ciężarówki wink.gif Pracowałem jakiś czas w serwisie Dafa koło Poznania i w sumie nie było dużo usterek.

Najczęściej to chyba były problemy z AdBlue. System jest jednak dość delikatny.

A tak to tylko wymiany hamulców (system knorr - to samo co w naczepach), nabicie klimy, olej, filtry.

Zdarzyła się awaria kompresora powietrza, pęknięty resor z przodu w małym LF, brak nawiewu na buzię, padnięty czujnik położenia pedału gazu i tyle z awarii smile.gif

Taki serwis bez napraw naczep by chyba na siebie nie zarobił ;p

Za to Iveco utrzymuje się super z serwisu hehe.gif

Napisano

Jak mówi przysłowie: masz Iveco nie jedz daleko zlosnik.gif

Na szczęście ja dostałem nowe i po 80kkm w pol roku serwis miał do roboty tylko standardowa wymianę oleju+filtry oraz wymiana z przodu gum stabilizatora, i jeszcze ustawili zbieżność smile.gif

Napisano

> Jak mówi przysłowie: masz Iveco nie jedz daleko

> Na szczęście ja dostałem nowe i po 80kkm w pol roku serwis miał do roboty tylko standardowa wymianę

> oleju+filtry oraz wymiana z przodu gum stabilizatora, i jeszcze ustawili zbieżność

Nieźle trzaskasz km. zlosnik.gifgrinser006.gif

Musiałbym jeździć co najmniej półtora roku żeby tyle wykręcić. grinser006.gif

U nas jeździ Stralis i Eurocargo i poza elektroniką w tym pierwszym nie ma z nimi większych problemów. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Jak mówi przysłowie: masz Iveco nie jedz daleko

> Na szczęście ja dostałem nowe i po 80kkm w pol roku serwis miał do roboty tylko standardowa wymianę

> oleju+filtry oraz wymiana z przodu gum stabilizatora, i jeszcze ustawili zbieżność

Ja z mechanikami w Iveco byłem na "ty" hehe.gif

Napisano

> Nieźle trzaskasz km.

> Musiałbym jeździć co najmniej półtora roku żeby tyle wykręcić.

> U nas jeździ Stralis i Eurocargo i poza elektroniką w tym pierwszym nie ma z nimi większych

> problemów.

To turbo i pompka AdBlue jeszcze przed Wami wink.gif A w EuroCargo już BC było czy dopiero będzie zlosnik.gif ?

Napisano

> To turbo i pompka AdBlue jeszcze przed Wami A w EuroCargo już BC było czy dopiero będzie ?

W Stralisie (2001r.) były jakieś ze skrzynią - automat czasem protestował i nie zmieniał biegów, nikt nie potrafił tego ogarnąć. wink.gif

Jakiś magik wymienił przekaźnik i działa. zlosnik.gif

EuroCargo to niby 2004r. ale w starej budzie. Co prawda jest klima, retarter i tempomat ale... Nie działają. hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Eurocargo ma być wymieniane niedługo na nowsze, niedawno doszło nam Atego 2008 r. ale 180KM i skrzynia 6 i padaka. facepalm%5B1%5D.gif

Wolę stare Iveco. ok.gif

Napisano

Dużo km bo jeździmy w podwójnej wink.gif

• 2 tygodnie później...